Maximilian Schachmann denkt aan deelname Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
Nick Doup dinsdag 18 oktober 2022 om 18:30

Maximilian Schachmann denkt aan deelname Ronde van Vlaanderen

Maximilian Schachmann gaat in het voorjaar van 2023 mogelijk de Ronde van Vlaanderen betwisten. Voor de 28-jarige Duitser van BORA-hansgrohe zou het zijn tweede deelname worden aan de Vlaamse Hoogmis.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Schachmann moest in september vroegtijdig een punt zetten achter zijn seizoen, omdat hij mede door meerdere ziektegevallen en coronabesmettingen erg vermoeid was. Daardoor miste hij in 2022 de Ardennenklassiekers en reed hij een teleurstellende en relatief onzichtbare Tour de France. Zelf wilde Schachmann nog wel enkele koersen rijden in het najaar, maar na overleg met de ploegleiding werd besloten eerst volledig te herstellen.

Hoewel er een rustige periode aankomt, is de tweevoudig winnaar van Parijs-Nice met zijn hoofd al bezig met het nieuwe seizoen. Schachmann gaat zich in Italië voorbereiden op het trainingskamp dat in december gepland staat op Mallorca. Daar hoopt hij al goed in vorm te zijn, om zo vroeg te beginnen aan het nieuwe seizoen.

Tour Down Under
De kans is groot dat hij in de Tour Down Under al zijn rentree gaat maken op WorldTour-niveau, in voorbereiding op het klassieke voorjaar. Daar zijn de heuvelklassiekers het grote doel voor Schachmann. Niet heel gek, zo was hij in Luik-Bastenaken-Luik al eens derde (2019) en negende (2021) en reed hij al twee keer top-5 in de Amstel Gold Race.

Maar ook de Ronde van Vlaanderen zou hij graag toevoegen aan zijn programma, laat hij doorschemeren. In het coronajaar 2020 reed Schachmann die koers al eens. Toen eindigde hij als 98ste. Over het definitieve programma van de BORA-hansgrohe-renners moet de ploegleiding nog beslissen.

 
5 Reacties
Sorteer op:
18 oktober 2022
Maxi, volgens mij ben je niet de beste wringer in het peloton. Laat de Ronde dan ook gewoon aan je voorbij gaan joh.
19 oktober 2022
Nee het was zeker geen geweldig jaar. Ook zijn voorseizoen was niet echt om over naar huis te schrijven. Buiten een top tien in het algemeen klassement in Zwitserland, is het een seizoen om snel te vergeten. Hopelijk zien we de oude Maximilian volgend seizoen weer terug.
    19 oktober 2022
    In de Vuelta van 2021 was hij ook al zo slecht. Niet des Schachmanns in ieder geval. Was toch een uitstekend renner
    19 oktober 2022
    Klopt Brabander. Wel jammer overigens want ik hou wel van zijn aanvallende karakter.
18 oktober 2022
Doe ze nou al een voorbereidingen op een voorbereidingkamp , zo gaan ze nog op hoogte stage om goed te zijn op de hoogte stage van de ploeg ..

Reacties zijn gesloten.