Maxime Monfort rijdt Giro d’Italia en slaat klassiekers over

donderdag 2 april 2015 om 15:00
Maxime Monfort rijdt Giro d’Italia en slaat klassiekers over

foto: Sirotti

Op eigen verzoek zal Maxime Monfort van start gaan in de komende Ronde van Italië. De 32-jarige renner van Lotto Soudal stond aanvankelijk niet gepland voor deze ronde, maar Monfort wil graag starten en wil daarvoor zelfs het klassieke voorjaar laten lopen: “Ik weet dat enkele supporters ontgoocheld zullen zijn over dit nieuws, maar dit is sportief gezien de juiste beslissing”, aldus Monfort op zijn eigen website.

De beslissing is in samenspraak met zijn ploeg genomen en heeft volgens Monfort geen gevolgen voor zijn kansen op deelname aan de Tour: “In overleg met mijn team is het programma richting de Giro gewijzigd. Zoals voorzien neem ik deel aan de Ronde van het Baskenland. Daarna laat ik de Ardense klassiekers aan me voorbijgaan om deel te nemen aan de Ronde van Romandië”, zo besluit hij.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Turtlehead 2 april 2015 om 15:04

Wel logisch: in de klassiekers is het alle ballen op anderen, in de Giro kan hij zijn ervaring uitbuiten.
Zou toch beter een rol zoeken als meesterknecht, misschien koerskapitein, in klassementen zie ik hem niet meer ver komen.

josi 2 april 2015 om 15:09

Het plaatsje van Jurgen Van den Broeck zal vrijgekomen zijn.

Quick step minded 2 april 2015 om 15:29

Zal weer 3 weken amper in beeld komen om dan rond plek 20 te eindigen.

sven241 2 april 2015 om 16:54

Als hij de giro wil rijden, moet hij dit keer gaan aanvallen. Niet meer op klassement, want dat lukt hem gewoon niet. Lekker in de vlucht of voor de bergtrui gaan.

Purito 2 april 2015 om 17:09

@sven241
Ik wil niet lullig overkomen, maar dit soort renners zijn juist alleen maar geschikt om een half klassement te rijden. De hoogtijdagen van Monfort zijn achter de rug als pure ronderenner, maar hij heeft ook te weinig explosiviteit, sprint en klasse om zomaar een rit te winnen, laat staan om een bergtrui te winnen. Daarvoor moet je al een explosieve springveer zijn of een rasechte aanvaller met klimcapaciteiten.

sven241 2 april 2015 om 17:12

@purito Haha, je mag van mij altijd reageren daar is deze site voor. Snap inderdaad wel wat je bedoelt, bergtrui zit er niet in dar is hij type niet voor. Maar hij moet toch wat, in ieder geval voor etappe winst. Als hij weer voor AK gaat en 20 e wordt heb je er helemaal niks aan voor de zoveelste keer.

BlancoProCycling 2 april 2015 om 18:40

@sven,
Een handjevol punten…

klootje kriekeljon 2 april 2015 om 18:42

Lijkt mij serieus wel een dark horse met het rijden van Lotto dit seizoen!

kruissema 2 april 2015 om 19:56

lol, heeft die man een sirieuse supportergroep? gezien er teleur gesteld zullen zijn, zullen er een handje vol zijn dan.
Beter dat hij voor etappes en evt een bergklassement gaat, voor de rest is hij op zijn retour

Kelder is de Man 2 april 2015 om 20:09

kruissema..
Blijft moeilijk, dat Nederlands..

Headlines

Materiaalzone

Populair