Nacer Bouhanni, Maxime Bouet, Jetze Plat

woensdag 13 maart 2019 om 20:00
Nacer Bouhanni, Maxime Bouet, Jetze Plat

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Maxime Bouet en het werelduurrecord van Jetze Plat.

Nacer Bouhanni buiten tijd in ploegentijdrit Tirreno

Voor Nacer Bouhanni heeft Tirreno-Adriatico slechts een etappe geduurd. In de ploegentijdrit voelde de Fransman van Cofidis zich niet fit en was hij niet in staat het tempo van zijn ploegmaats te volgen. Al vroeg in de ruim twintig kilometer lange tijdrit moest hij hen laten gaan en uiteindelijk zou hij buiten de tijdslimiet vallen. Daardoor moet hij de koers al vroegtijdig verlaten. Bouhanni wordt morgen onderzocht, meldde de ploeg nog.


Maxime Bouet moet maand toekijken

Voor Maxime Bouet kwam er maandag een vroegtijdig einde aan Parijs-Nice. Nadat de renner van Arkéa-Samsic tevergeefs had gewacht op zijn gevallen kopman Warren Barguil, was hij in volle achtervolging op de staart van het peloton. Daarbij naderde hij een rotonde te hard en crashte daarbij. De Fransman probeerde nog even voort te rijden, maar de pijn werd te hevig. Onderzoek bracht geen breuken aan het licht, maar Bouet moet wel een maand zijn fiets laten staan.


Handbiker Jetze Plat verbetert werelduurrecord

Jetze Plat heeft het werelduurrecord handbiken op zijn naam gezet. Op de wielerpiste van Alkmaar begon de 27-jarige Nederlander vanmiddag om vier uur zijn aanval op het uurrecord, dat tot vandaag op naam van Geert Schipper (42,165 km) stond. Plat, die de afgelopen jaren onder meer paralympisch kampioen triatlon en meervoudig wereldkampioen handbiken werd, kwam tot 44,749 kilometer en verpulverde daarmee het oude record met ruim tweeënhalve kilometer.

Dit artikel delen:

6 Reacties

koos verrek 13 maart 2019 om 20:07

Arkea ja ja… Greipel is werkelijk nergens en Wawa een tijd uit

EddyB1958 13 maart 2019 om 20:16

Dat Arkea nieuws vervalt in het niets bij de prestatie van Jetze Plat. Trouwens Extratime koers op Canvas om 22:05 met Bram Tankink. Kan plezant worden.

heuvelcolombia 14 maart 2019 om 02:48

Handfietsen is een andere sport. Logisch dat het geen hoofdnieuws is hier.

dehoogsteversnelling 13 maart 2019 om 23:30

Jetze Plat, Jetze Bol.

Wheely 13 maart 2019 om 23:58

Jetze Pinkelen

Natte spons 14 maart 2019 om 11:59

Dat zijn flinke Jetzers.

Headlines

Materiaalzone

Populair