Maxime Bouet: “Moet Kwiatkowski en Uran voor mij dulden”
zondag 2 november 2014 om 14:22

Maxime Bouet: “Moet Kwiatkowski en Uran voor mij dulden”

Maxime Bouet

foto: Sirotti

Maxime Bouet kiest ervoor om volgend seizoen na vijf jaar bij AG2R La Mondiale te verlaten. In Etixx-Quick-Step (de nieuwe naam voor Omega Pharma-Quick Step) vond hij een nieuwe werkgever. De 27-jarige Fransman zal in sommige etappekoersen voor eigen succes mogen rijden, maar is zich bewust van de hiërarchie binnen de ploeg.

Een contract bij de succesformatie van manager Patrick Lefevere is voor Bouet een droom die uitkomt. “Als kind was ik fan van Tom Boonen,” vertelt hij aan de Franse krant La Provence. “Het was een kinderdroom om profrenner te worden, maar ik heb nooit gedacht dat ik bij een team als Quick Step terecht zou komen. Hier zijn de beste renners in alle disciplines verzameld. Het motiveert om voor een ploeg te rijden waar per jaar 70 wedstrijden gewonnen worden. Ik denk dat ik voor rittenwedstrijden derde in de hiërarchie sta, achter wereldkampioen Michal Kwiatkowski en Rigoberto Uran,” legt hij uit.

Bouet begint het seizoen in Australië. “Ik start in de Tour Down Under in Australië. Daarna doe ik de Trofeo Mallorca, Boucles du Sud-Ardeche en waarschijnlijk Parijs-Nice.” Het is nog niet beslist welke grote rondes hij in 2015 zal rijden. Veel zal afhangen van de keuze van Rigoberto Uran. “We rijden beiden de Giro d’Italia of allebei de Tour de France. Ik heb zelf de voorkeur voor de Tour,” bekent hij.

RIDE Magazine