Max Sciandri moet Nairo Quintana helpen aan ‘gele droom’

vrijdag 9 november 2018 om 17:51
Max Sciandri moet Nairo Quintana helpen aan ‘gele droom’

Manuel Senni (l) met Max Sciandri - foto: Sirotti

Nairo Quintana gaat komend jaar nauw samenwerken met ploegleider Maximilian Sciandri, die BMC deze winter verruilt voor Movistar. De oud-renner, die een groot deel van zijn loopbaan reed onder de Britse nationaliteit, moet de Colombiaan gaan bijstaan bij het nastreven naar zijn ‘gele droom’ – namelijk het winnen van de Tour de France.

“Dit jaar ben ik van coach veranderd, om te zien of dingen beter kunnen en we gaan naar de Tour de France om het goed te doen”, reageerde Quintana op de website Ciclismo Internacional. De Colombiaan won al eens de Giro d’Italia (in 2014) en de Vuelta a España (in 2016); in de Tour eindigde hij al driemaal bij de beste drie, maar stond hij nog nooit op het hoogste treetje.

Afgelopen maand werd bekend dat Max Sciandri BMC verruilt voor Movistar. Bij de Amerikaanse formatie was hij liefst acht jaar in dienst. Tijdens zijn profloopbaan was hij actief voor onder meer Lampre, La Française des Jeux en Motorola. Hij maakte ruim dertig keer het zegegebaar in zijn carrière, waarin hij bovendien brons veroverde in de Olympische wegrit van 1996.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Mwielerfan 9 november 2018 om 18:39

Had hij ook aansprekende overwinningen? In 1996 was de olympische spelen nog niet bepaald een big ding dus beetje vreemd om juist die te noemen. Zo lijkt ie een b coureur

04398 10 november 2018 om 00:00

@mwielerfan, heeft twee etappes gewonnen in de giro en een in de tour. en een keer derde geworden in san remo en lombardije.

Viktrodriguez 10 november 2018 om 00:01

Lekker belangrijk of hij een b-coureur was, een goede ploegleider vraagt andere kwaliteiten dan een goede wielrenner.

Verder geen idee naar de exacte grens van aansprekend, maar drie ritzeges in de Giro, eentje in de Tour, etappes in Romandie, Dauphiné en Nice & her en der een semiklassieker staan er o.a. op zijn palmares. Daarnaast een zwik podium- (Lombardije, MSR, Tours) en top 10-plaatsen in de WB-wedstrijden.

Scott Sunderland 9 november 2018 om 20:01

Het is misschien niet onmogelijk dat Quintana de Tour nog gaat winnen maar persoonlijk zie ik het niet meer gebeuren. Quintana en de Tour liggen elkaar niet.

Anketieletje 10 november 2018 om 10:49

Misschien heb je gelijk, maar de komende Tour ligt Quintana wel beter dan ooit. Met of zonder Maximilian…..

tvm 10 november 2018 om 13:13

@ Scott, Waarom liggen de Tour en Quintana elkaar niet? Driemaal podium is niet mis. Tweemaal de witte trui gewonnen. De bollentrui gepakt. Dit jaar nog weer een rit gewonnen ook.

Dat hij de torenhoge verwachtingen van sommige mensen niet helemaal kan inlossen, dat is een ander verhaal.

Polleke 10 november 2018 om 13:39

Wat een overschatting van de impact van ploegleiders, zo lang ze niet mee mogen trappen….

Headlines

Materiaalzone

Populair