Mauro Santambrogio betrapt op gebruik van testosteron

donderdag 18 december 2014 om 17:01

In november eindigde zijn tweejarige schorsing die hij kreeg na het gebruik van EPO, maar Mauro Santambrogio heeft opnieuw positief getest. De Italiaan liet op 22 oktober sporen van testosteron achter bij een out-of-competition controle, meldt de UCI. Hij is voorlopig geschorst.

In 2013 werd Santambrogio tijdens de Giro d’Italia betrapt op het gebruik van EPO. In diezelfde Giro wist hij de veertiende etappe te winnen. In het algemeen klassement werd hij achtste. De uitslag van de positieve test werd echter pas bekend in juni 2013.

Mede doordat de 30-jarige Italiaan een verklaring aflegde bij de UCI commissie, werd zijn schorsing teruggebracht van vier tot anderhalf jaar. Op 2 november 2014 liep deze af. Een paar dagen daarvoor was bekend geworden dat hij in 2015 uit zou gaan komen voor de continentale ploeg Amore e Vita. Echter zal dat avontuur na zijn positieve test zo goed als zeker niet doorgaan. Santambrogio heeft nog het recht om een contra-expertise aan te vragen.

Update 21:00
Santambrogio vertelt aan Cyclingnews dat hij de stof in het lichaam heeft gekregen omdat hij het medicijn Andriol gebruikte als middel tegen onvruchtbaarheid. “Ik heb niets te verbergen, ik nam testosteron wegens erectiestoornissen. Mijn vriendin en ik willen een kind en ik blijk vruchtbaarheidsproblemen te hebben.”

De Italiaan is niet voornemens om een B-staal aan te vragen. “Een contra-expertise hoef ik niet. Ik weet goed genoeg wat er in mijn lichaam zit. Wel zal ik proberen mijn onschuld te bewijzen, maar als de UCI me een comeback weigert, zal ik me daar bij neerleggen. Ik wilde niemand bedriegen, ik probeerde alleen maar vader te worden”, aldus Santambrogio. Na zijn eerste positieve test – in juni 2013 – wilde Santambrogio uit het leven stappen, liet hij weten via Twitter. Vanwege de vele reacties veranderde hij echter zijn plannen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair