Maurits Lammertink keert deze winter terug in het veld

donderdag 19 oktober 2017 om 10:15
Maurits Lammertink keert deze winter terug in het veld

Foto: Marcel Koch

Maurits Lammertink is van plan om deze winter het veldrijden opnieuw op te pakken. Dat vertelt de renner van Katusha-Alpecin in een interview voor onze rubriek Materiaalzone. Vanaf eind november wil hij aan de start staan van enkele nationale veldritten.

Lammertink pakt deze winter zijn oude liefde weer terug op. “Ik ga dit jaar zeker weer crossen. Vorig jaar mocht ik van de ploeg niet crossen vanwege de blessures die ik toen had. Dit jaar heb ik toestemming en stuurt Canyon zelfs twee crossfietsen op. Dat is dus goed geregeld dit jaar.”

Het crossen is voor Lammertink een mooi alternatief tijdens het trainen in de winter. “Ik doe het echt puur voor de lol, maar daarnaast is het ook nog eens een goede training. Ik ben ooit gaan fietsen door het crossen, dus ik vind het nog altijd leuk om te doen.” Ondanks dat het veldrijden zijn eerste liefde was is hij er niet rouwig om dat hij zich volledig op de weg heeft gefocust. “Ik kon niet mee met jongens zoals Van der Haar en toen ik op de weg ook mijn wedstrijden ging winnen was het duidelijk dat ik voor de weg moest gaan.”

Lees hier het complete interview met Maurits Lammertink over zijn Canyon Aeroad CF SLX 

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair