Maurice Leeser aangesteld als nieuwe directeur KNWU

dinsdag 10 januari 2023 om 13:14
Maurice Leeser aangesteld als nieuwe directeur KNWU

foto: Cor Vos

Maurice Leeser is de nieuwe directeur van de KNWU. Leeser begint op 1 februari aan zijn nieuwe functie en volgt interim-directeur Nicolien Nicolai op. Zij blijft de komende tijd wel betrokken bij de KNWU om de transitie naar een nieuwe structuur te begeleiden.

Leeser was in het verleden onder meer de directeur van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond en het Watersportverbond. Daarnaast is hij werkzaam geweest bij de Dopingautoriteit, Gehandicaptensport Nederland en de Nederlandse Sportraad. 

Voorzitter Wouter Bos noemt Leeser “een bestuurder met veel ervaring en iemand met verstand van financiële issues binnen een nationale sportbond.” Daarnaast looft Bos het netwerk van de nieuwe directeur: “Hij heeft een uitstekend netwerk bij NOC*NSF en kent de wereld van de provincies en gemeenten goed.”

“Ik kijk er naar uit om me in te zetten voor alle Nederlanders die de wielersport beoefenen of een warm hart toedragen”, eindigt Leeser zelf in het persbericht. “Met de structuurtransitie laat de KNWU zien dat het een eigentijdse sportbond is die zich ontwikkelt en aanpast aan de veranderende omgeving. Ik ben blij dat ik een bijdrage mag gaan leveren aan de Nederlandse wielersport.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

platteprijs 10 januari 2023 om 16:02

Benieuwd of hij zelf ooit op een fiets heeft gezeten. Met een beetje googlen zie je dat het een echte sportbobo is. Linkjes met wielrennen heb ik echter niet gevonden.

0
Arie den Blanken 10 januari 2023 om 19:30

Zelf wielrenner zijn geweest is in zulke jobs overbodig.

0
KopOverKop 10 januari 2023 om 16:02

Ons kent ons.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone