Mauri Vansevenant maakt toch opwachting in Luik-Bastenaken-Luik

vrijdag 23 april 2021 om 11:18
Mauri Vansevenant maakt toch opwachting in Luik-Bastenaken-Luik

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe kent zijn ploeggenoten voor Luik-Bastenaken-Luik. De wereldkampioen, die zondag op een gloednieuwe regenboogfiets te zien zal zijn, kan onder meer rekenen op Mauri Vansevenant. De Belg staat toch aan de start van La Doyenne.

Vansevenant (21) liet afgelopen woensdag na de Waalse Pijl nog weten dat hij waarschijnlijk niet zou deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik, aangezien hij dinsdag ook aan de start wordt verwacht van de Ronde van Romandië. Na twee nachtjes slapen is echter besloten om de Belg, bezig aan een sterk seizoen, alsnog te selecteren voor Luik-Bastenaken-Luik.

De jonge Belgische klimmer is zeker niet de uitgesproken kopman binnen de ploeg, dat is Julian Alaphilippe, maar Vansevenant kan wel de koers kleuren en wellicht profiteren van de sterkte van zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step. Ook de Portugees João Almeida, net terug van een hoogtestage, is een gevaarlijke klant voor zondag.

Kopman Alaphilippe zal zijn kaarten normaal gesproken pas in de diepe finale op tafel gooien. De Fransman wist woensdag nog met verve zijn derde Waalse Pijl te winnen en is uit op sportieve revanche, nadat hij vorig jaar de zege in Luik verspeelde na een chaotische sprint. Trouwe luitenant Dries Devenyns, James Knox, Pieter Serry en Mikkel Frølich Honoré vervolledigen de selectie.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-pt João Almeida
flag-be Dries Devenyns
flag-dk Mikkel Frølich Honoré
flag-gb James Knox
flag-be Pieter Serry
flag-be Mauri Vansevenant

Dit artikel delen:

9 Reacties

Gidon 23 april 2021 om 11:41

Sterk team! Benieuwd naar wat Almeida kan in een zware eendagskoers.

Wielervolger 23 april 2021 om 11:53

Zou me niet verbazen als Vansevenant nu Romandië overslaat en meegaat naar de Giro…

SoloSlim 23 april 2021 om 12:14

Die gaat zeker niet mee naar de Giro. Zijn rustperiode komt eraan.
Hoorde Steels onlangs zeggen dat de Vuelta ’21 mogelijk zijn eerste grote ronde wordt, maar dat de OS dit misschien gaan verhinderen indien hij mee mag.

harryjohan71 23 april 2021 om 12:15

Tegen de verwachtingen in werd Mauri Vansevenant door Deceuninck-Quick-Step toch geselecteerd voor Luik-Bastenaken-Luik. De Ronde van Romandië, die oorspronkelijk wel op zijn planning stond, laat de jongeling daarentegen aan zich voorbijgaan.
Na Luik-Bastenaken-Luik krijgt Vansevenant rust van Deceuninck-Quick-Step. Hij staat wel op de reservelijst voor de Ronde van Italië, al hoopt de ploeg “Vansevenant niet te moeten opstellen”. Een eventuele selectie zal afhangen van Mattia Cattaneo, die zich op dit moment wat ziekjes voelt. (Sportwereld.be)

Romāns Vainšteins 23 april 2021 om 11:53

Vansevenant deze koers inzetten als superknecht die de gaatjes dichtrijdt mochten snode stoempers van het type Mollema het barre idee krijgen om er vantussen te muizen. En als ie dan inees mee zit lekker in het wiel posteren.

Of ie mee moet naar de giro,.. Dat lijkt me nou weer een minder idee, hij heeft net langere tijd achtereen de pannen van het dak gereden joh.

Turtlehead 23 april 2021 om 12:44

… in het wiel posteren heb ik hem eerlijk gezegd nog nooit zien doen, dat zal een leerpuntje worden… :)

Turtlehead 23 april 2021 om 12:43

Goeie gast, maar ook een zwoeger die je zijn rust moet gunnen op deze leeftijd. Op de reservelijst voor de Giro is natuurlijk heel raar: op die leeftijd ‘ff snel’ invliegen voor een Grote Ronde is heel vreemd. Zal ook wel niet gebeuren neem ik aan.

Gitan 23 april 2021 om 14:36

Giro lijkt me wat vroeg. Ronde van Zwitserland misschien, eventueel de OS en dan nog de Italiaanse najaarskoersen zouden een mooi programma vormen voor Vansleurenant.

Dikke vrouw 23 april 2021 om 15:28

Topteam! Mauri rijdt hier toptien let maar even op

Headlines

Materiaalzone

Populair