Maud Kaptheijns slaat Deense wereldbeker over: “Gezondheid krijgt prioriteit”

Maud Kaptheijns slaat Deense wereldbeker over: “Gezondheid krijgt prioriteit”

foto: Nick Doup-WielerFlits

vrijdag 17 november 2017 om 16:14

Maud Kaptheijns doet komend weekend niet mee aan de wereldbeker veldrijden in het Deense Bogense. Dat maakt haar ploeg Crelan-Charles bekend. Kaptheijns kampt nog steeds met de naweeën van een val op haar knie in de GP van Brabant. Daarnaast is ze deze week ziek geworden.

“Begin deze week had ik last van buikgriep en koorts”, legt de Brabantse veldrijdster uit. “Met mijn knie gaat het beter, maar de problemen zijn nog niet helemaal van de baan. Daarom hebben we beslist om de reis naar Denemarken niet te maken. Ik schrap niet graag een wedstrijd op mijn kalender, maar voel wel dat het deze keer noodzakelijk is van te rusten. We mogen de rest van het seizoen niet in gevaar brengen. Het is mijn gezondheid die op dit moment de prioriteit krijgt.”

Kaptheijns heeft haar comeback gepland voor volgende weekend, als de wereldbeker neerstrijkt in het Duitse Zeven. De KNWU laat weten dat Denise Betsema (24) opgeroepen is al vervangster. Zij werd op het Europees kampioenschap in Tabor negende.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Emergo 17 november 2017 om 16:22

Verstandig.

0
schipperaar 18 november 2017 om 14:57

Hopelijk krijgt vdp geen naweeen van zijn immerse gretigheid, zou toch best zijn lichaam volgen ipv artsen zonder grenzen.

0
titanio82 19 november 2017 om 10:09

Hier geldt het excuus dat vele Belgen heden ten dage voor Van Aert hanteren: “Die staat er wel op het moment dat het WK voor de deur staat”

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone