Maud Kaptheijns schiet eindelijk raak: “Heb mezelf weer teruggevonden”

Maud Kaptheijns schiet eindelijk raak: “Heb mezelf weer teruggevonden”

Maud Kaptheijns kan het niet geloven - foto: PhotoPress.be

zaterdag 8 december 2018 om 15:56

Een vijfde plaats in Gieten: het was lange tijd de beste uitslag van Maud Kaptheijns dit veldritseizoen. In de Brico Cross van Essen kwam echter de verlossing voor de 24-jarige renster. Met een knappe solo wist Kaptheijns haar eerste zege van het seizoen te boeken. “Ik voel me nu honderd kilo lichter!”, zo liet ze na afloop weten.

“Ik was volledig op. Ik stap nooit af, maar ik kon gewoon niet meer. Ik ga een plan maken met mijn manager en trainer om hieruit te komen. Mogelijk laat ik enkele andere crossen schieten.” Het seizoen van Maud Kaptheijns bereikte een dieptepunt na de Superprestigecross van Gavere.

Waar de renster van Crelan-Charles vorig jaar rond deze periode nog domineerde, reed ze nu voornamelijk achter de feiten aan. Hoe anders is de situatie drie weken later. Kaptheijns toonde zich superieur in Essen, en liet toppers als Lucinda Brand en Eva Lechner achter zich. “Ik stond vandaag eindelijk met een goed gevoel aan de start”, aldus Kaptheijns.

Ommekeer op Mallorca 
Waar het aan ligt? “Ik denk toch dat ik deze zomer te veel heb gedaan”, zo geeft Kaptheijns aan. “Ik heb mezelf uiteindelijk op Mallorca weer teruggevonden. Ik heb er keihard kunnen werken.” Op het Spaanse eiland kon ze de voorbije week – naast flink trainen – ook de nodige rust nemen.

Mede hierdoor stond ze met superbenen aan de start. Dit bleek al snel, want ze dook als eerste het veld in. In de beginfase duldde ze nog het gezelschap van Nikki Brammeier en Ellen Van Loy. “Toen ik echter voelde dat het nog harder kon, heb ik de leiding overgenomen. Ook omdat Lucinda niet mocht terugkomen. Ik was verrast dat ik kon wegrijden.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Eljorro 8 december 2018 om 16:12

Eindelijk. Nu de vorm zien vast te houden.

steven2743 8 december 2018 om 16:13

Beste Wielerflits, Kunnen jullie een andere foto van Maud plaatsen? Deze foto is niet echt leuke en tevens niet actueel.

Emergo 8 december 2018 om 20:15

@Steven2743 Volgens mij wel.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair