Maud Kaptheijns opent seizoen met zege in Ethias Cross Eeklo

zondag 8 september 2019 om 14:30
Maud Kaptheijns opent seizoen met zege in Ethias Cross Eeklo

foto: Cor Vos (archief)

Maud Kaptheijns heeft de eerste cross op Belgische bodem van het nieuwe veldritseizoen gewonnen. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal klopte in het West-Vlaamse Eeklo Inge van der Heijden (CCC) en Anna Kay (Experza-Footlogix)

Kaptheijns opent sterk
De eerste Belgische cross van het seizoen ging van start zonder wereldkampioene Sanne Cant, die pas in oktober haar opwachting maakt. Maud Kaptheijns ging snel van start en bepaalde in de openingsfase het tempo. Op haar initiatief wist een groepje van zeven zich af te scheiden.

In de zandbak kon Inge van der Heijden door een foutje van Anna Kay afstand nemen. Kay herstelde zich en wist alsnog aan te sluiten, waardoor de twee 20-jarige rensters samen verder op pad gingen. Loes Sels en de slechts 17-jarige Shirin van Anrooij gingen in de achtervolging en wisten in de derde ronde aan te sluiten. Kaptheijns voegde zich een ronde later bij de koploopsters

Drie leidsters
Tijdens de vijfde ronde moesten Sels en Van Anrooij na een versnelling van Kaptheijns lossen. Kaptheijns hield het tempo hoog, maar een ronde voor het einde nam Kay brutaal het initiatief over. Ze pakte een paar meter, maar slaagde er niet in om weg te geraken.

In de laatste passage door de zandbak besliste Kaptheijns de strijd in haar voordeel. Zowel Kapteijns als Van der Heijden moesten van de fiets, waarna Kapteijns als eerste aan de afdaling kon beginnen. In de resterende meters gaf zij haar koppositie niet meer af, waarna zij naar haar eerste zege van het seizoen kon rijden.

Kaptheijns: “Wil geen seizoen als vorig jaar meer meemaken”
Kaptheijns boekte in Eeklo haar eerste zege sinds december 2018 (Essen). “Het is eventjes geleden”, begon zij het flashinterview na afloop. “Ik moest ook echt alles geven. In eerste instantie moest ik even mijn eerste ronde bekopen, maar ik ben heel blij dat ik hier de overwinning kan pakken.” In de laatste ronde maakte zij het verschil “De eerste cross is voor iedereen heel zwaar, maar ik was heel erg gebrand op deze overwinning. Vorig jaar was echt wel een minder seizoen. Dat heeft toch wel pijn gedaan. Dat wilde ik niet meer meemaken. Dit is beter dan zonder vertrouwen naar Amerika te vertrekken.

Rentree Verschueren
Ploeggenote Jolien Verschueren maakte vandaag na anderhalf jaar haar rentree. Na een half uur werd zij gedubbeld en uit koers genomen.

Ethias Cross Eeklo
Uitslag vrouwen

1. flag-nl Maud Kaptheijns in 41m53s
2. flag-nl Inge van der Heijden
3. flag-gb Anna Kay
4. flag-be Loes Sels op 31s
5. flag-nl Shirin van Anrooij op 38s
6. flag-be Laura Verdonschot op 1m08s
7. flag-be Ellen van Loy op 1m18s
8. flag-be Alicia Franck
9. flag-nl Manon Bakker op 1m34s
10. flag-nl Sophie de Boer op 2m05s

Dit artikel delen:

4 Reacties

Martino87 8 september 2019 om 14:35

Goeie foto!

Emergo 8 september 2019 om 20:16

Maar niet van vandaag.

Dolfy 8 september 2019 om 14:40

Mooie wedstrijd gezien, Kay verrassend sterk.. Het is weer begonnen…

Franco Ballerini 8 september 2019 om 14:41

Mooi van de jonkies Shirin van Anrooij en Inge van der Heijden. De cross bij de dames blijft de komende jaren leuk om te volgen.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone