Maud Kaptheijns verrast Sanne Cant in Lille

zaterdag 4 februari 2017 om 14:33
Maud Kaptheijns verrast Sanne Cant in Lille

foto: Marcel Koch

Maud Kaptheijns heeft vandaag de Krawatencross in Lille op haar naam geschreven. Ze versloeg de thuisrijdster Sanne Cant door verrassend vroeg aan te gaan in de sprint.

In de eerste ronde wisten vijf rensters zich direct af te scheiden van de rest. De Nederlanders Sophie de Boer en Maud Kaptheijns reden op kop samen met Laura Verdonschot, Ellen van Loy en de kersverse wereldkampioene Sanne Cant.

Al snel bleven er vooraan maar twee over: De Boer en Cant. De Boer maakte een goede indruk en reed af en toe weg van Cant, maar de wereldkampioene wist de kleine gaatjes telkens weer te dichten. Na een tijdje slaagden ook Kaptheijns en Verdonschot erin om weer terug te keren.

Op het einde van de cross kwamen De Boer en Verdonschot ten val. Dat was voor Cant het sein om te versnellen. Verdonschot wist daarna nog terug te komen, maar voor De Boer was het gat te groot. Kaptheijns, die ook werd opgehouden door de valpartij, kon nog net voor de laatste rechte lijn aansluiten bij Cant en Verdonschot. Ze besloot vervolgens om op de verrassing te spelen. De Nederlandse begon opvallend vroeg aan haar sprint en sloeg daardoor meteen een gat, dat Cant niet meer wist te dichten. Kaptheijns sprintte op deze manier naar haar eerst profzege.

Cant wist wel het eindklassement van de DVV Verzekeringen Trofee op haar naam te schrijven. Thalita de Jong stond voorafgaand aan de slotmanche nog bovenaan, maar de Nederlandse ex-wereldkampioene kon vandaag niet meedoen vanwege haar blessure.

Uitslag Krawatencross in Lille 2017
1. flag-nl Maud Kaptheijns
2. flag-be Sanne Cant
3. flag-be Laura Verdonschot
4. flag-nl Sophie de Boer
5. flag-us Katherine Compton

Dit artikel delen:

6 Reacties

Hoebele 4 februari 2017 om 14:58

Wauw, erg sterke race van het koppel Kaptheijns/Verdonschot!

Silent Hill 4 februari 2017 om 15:01

Met een beetje geluk dat Sanne de verkeerde cant opkeek.

Erkanermaar1dewinnaarzijn 4 februari 2017 om 15:28

Jammer van de val van Sophie de Boer.

mat123 4 februari 2017 om 16:35

Ik snap wel niet dat wuyts het ‘koppel’ steeds moet zeggen.

Dolfy 4 februari 2017 om 16:42

@mat123 In deze wedstrijd was dat wel leuke bijkomstigheid omdat ze echten tegen elkaar echt moesten strijden om hun plekken in het klassement en uiteindelijk om de winst ook nog eens van de wedstrijd..

Erkanermaar1dewinnaarzijn 4 februari 2017 om 17:01

Mooie reactie van Sophie de Boer.
Voelde dat de kans op een overwinning erin zat, maar hey dan moet je wel op je fiets blijven zitten.

Headlines

Materiaalzone

Populair