Matthijs Büchli zorgt voor nieuw eremetaal tijdens wereldbeker baan in Milton

zondag 28 oktober 2018 om 08:43
Matthijs Büchli zorgt voor nieuw eremetaal tijdens wereldbeker baan in Milton

foto: Guy Swarbrick

Op dag drie van de Wereldbeker baanwielrennen in het Canadese Milton wist Matthijs Büchli Nederland opnieuw eremetaal te bezorgen. De renner van BEAT veroverde brons op de Keirin, waar het goud niet geheel verrassend ging naar de Brit Jason Kenny. De Nederlandse vrouwen wisten op het onderdeel sprint daarentegen geen medaille te pakken. De twee andere onderdelen – de koppelkoers en het omnium – werden zonder landgenoten afgewerkt.

Keirin– mannen
Büchli won vorig seizoen maar liefst drie van de vijf wereldbekerwedstrijden in deze discipline, maar hij moest in het Canadese Milton zowel Kenny als de Canadees Hugo Barrette laten voorgaan. De 30-jarige Kenny werd twee jaar geleden Olympisch kampioen op de Keirin, voor Büchli.

Uitslag
flag-nr1 flag-gb Jason Kenny
flag-nr2 flag-ca Hugo Barrette
flag-nr3 flag-nl Matthijs Büchli

Koppelkoers – vrouwen
De koppelkoers bij de vrouwen werd gewonnen door Groot-Brittannië. Katie Archibald en Elinor Barker bleven Amalie Dideriksen en Julie Leth voor, die namens Denemarken het zilver wisten te veroveren. Canada reed voor eigen volk naar het brons, dankzij de inspanningen van Allison Beverigde en Stephanie Roorda.

Uitslag
flag-nr1 flag-gb Groot-Brittannië (Katie Archibald en Elinor Barker)
flag-nr2 flag-dk Denemarken (Amalie Dideriksen en Julie Leth)
flag-nr3 flag-ca Canada (Allison Beveridge en Stephanie Roorda)

Omnium – mannen
De Fransman Benjamin Thomas – die ook bekendheid geniet als wegrenner van Groupama-FDJ – werd vorige week al derde in de wereldbeker van Saint-Quentin-en-Yvelines. De 23-jarige renner wist in het Canadese Milton het goud te veroveren, voor de Brit Mark Stewart. Een andere Stewart pakte het brons: de Nieuw-Zeelander Campbell Stewart. De Spanjaard Alberto Torres – die in Saint-Quentin-en-Yvelines nog goud veroverde – kwam niet in het stuk voor.

Uitslag
flag-nr1 flag-fr Benjamin Thomas
flag-nr2 flag-gb Mark Stewart
flag-nr3 flag-nz Campbell Stewart

Sprint – vrouwen
Nederland was met Shanne Braspennincx, Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen goed vertegenwoordigd op het onderdeel sprint, maar geen van de drie wist een rol van betekenis te spelen. Het goud ging uiteindelijk naar Sze Wai Lee uit Hong Kong. Zilver en brons waren voor de Duitse Emma Hinze en de Australische Stephanie Morton.

Uitslag
flag-nr1 flag-hk Sze Wai Lee
flag-nr2 flag-de Emma Hinze
flag-nr3 flag-au Stephanie Morton

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair