Matthijs Büchli met overtuiging wereldkampioen Keirin

Door , donderdag 28 februari 2019 om 21:12
Matthijs Büchli met overtuiging wereldkampioen Keirin

foto: Cor Vos

Matthijs Büchli heeft op het onderdeel Keirin de wereldtitel gepakt tijdens het WK baanwielrennen in Pruszków. Daarmee maakte de Nederlander de favorietenrol waar, nadat hij dit seizoen al de Wereldbekers van Berlijn en Londen op zijn naam schreef. Gisteren werd hij ook al wereldkampioen teamsprint met de nationale ploeg.


Büchli begon het toernooi op de Keirin nog stroef met een vierde plaats in de eerste ronde, waardoor hij veroordeeld was tot het rijden van de herkansingen. Daarin stelde hij orde op zaken en plaatste hij zich voor de kwartfinale, net als Theo Bos. Ook die horde werd genomen, waarna de halve finale moest uitwijzen welke zes renners naar de finale mochten.

Bos kwam er niet aan te pas in zijn heat en zou uiteindelijk in de finale om de 7e-12e plaats naar plek elf rijden. Voor de grote finale plaatste Büchli zich wel. Hij lootte de eerste startplaats, waardoor hij de eerste renner achter de gangmaker was. Even leek hij te worden weggedrukt, maar in de slotfase herpakte hij zich sterk.

Nadat Matthew Glaetzer vroeg aanging in de laatste drie ronden, sloop Büchli mee met Stefan Botticher naar de kop van de koers. Zij-aan-zij gingen ze de laatste ronde in; de Nederlander bleek de sterkere en passeerde zijn Duitse collega. Hij gaf de koppositie niet meer af en pakte zijn eerste WK-titel op dit onderdeel, de eerste sinds Theo Bos in 2006.

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Matthijs Büchli
flag-nr2 flag-jp Yudai Nitta
flag-nr3 flag-de Stefan Botticher

Dit artikel delen:

3 Reacties

ikbenprocycling 28 februari 2019 om 21:16

Ik zag het gebeuren. Textbuchli.

maximumniels 28 februari 2019 om 21:33

Ongelooflijk knap! Mooie progressie zit er in zijn loopbaan. Stap voor stap wordt hij beter en nu wereldkampioen!

rvb 28 februari 2019 om 22:03

Snelheid zit er goed in. Van harte gefeliciteerd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.