Matthews snapt weinig van tactiek Australië: “Ik en Gerrans sprintten tegen elkaar”
Foto: Sirotti
maandag 28 september 2015 om 09:54

Matthews snapt weinig van tactiek Australië: “Ik en Gerrans sprintten tegen elkaar”

Michael Matthews was zondag op het WK in Richmond de ‘best of the rest’. Achter Peter Sagan won hij de sprint van de groep en legde daarmee beslag op het zilver. Toch had er volgens de Australiër meer in het vat gezeten.

Op het moment dat Sagan aanviel in de slotronde kon Matthews namelijk alleen rekenen op de hulp van Heinrich Haussler. “Maar hij werkte al de hele dag, dus had aan het eind niet veel meer over.” Een verzoek aan Simon Gerrans om mee te helpen, had volgens Matthews niet het gewenste resultaat. “Nee, ik denk dat we tegen elkaar gaan sprinten helaas”, vertelde hij me. “We hadden twee leiders, dus ik kon er weinig aan doen.”

Die strijdwijze leverde een tweede plaats op voor Matthews en een zesde plaats voor Gerrans. “Het is goed om op het podium te staan, maar slecht dat we niet hebben gewonnen”, concludeert Matthews in gesprek met Cyclingnews. “Ik denk dat we in de toekomst misschien onze strategie moeten wijzigen.”

“Gun het Sagan wel”
Ondanks de teleurstelling kostte het Matthews weinig moeite om Sagan bij de ceremonie oprecht te feliciteren. De twee wonen beiden in Monaco en hebben een goede band. “Als er iemand anders moest winnen, gunde ik het hem”, tekende Belga op uit zijn mond. “Peter en ik trainen vaak samen, we leven zo’n beetje samen. Mijn vrouw en ik en Peter en zijn vriendin trekken veel met elkaar op. Ik ben blij voor hem, maar voor mij is dit een gemiste kans.”

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
28 september 2015 14:20
Als Australië enige kans op de wereldtitel zou willen forceren, dan had Gerrans in de achtervolging moeten meewerken. Had vermoedelijk niet geholpen, maar met zelf sprinten voor de zesde plek winnen ze ook niks.
28 september 2015 15:02
@LL

Die "zeikerd" zullen vast ook boos zijn dat matthews niet bij rabobank bleef. ;)
28 september 2015 15:25
Tja, Gerrans zal zich ook wel gerealiseerd hebben dat het zijn laatste kans op de wereldtitel was. Uit dat oogpunt dus begrijpelijk, maar allesbehalve chique. Zeker omdat het hier gewoon om een ploegmaat gaat.
28 september 2015 15:43
Sommige reacties hier vragen om genegeerd te worden. Mensen die anti-bling zijn, zijn dof :) :)
28 september 2015 16:53
Fijn, jullie zien dus graag een wieltjeszuiger winnen. En dan nog een van een ploeg die niet meehelpt in de achtervolging.

Zolang je maar respectloos brult dat je de beste bent. Ok dan.
28 september 2015 17:07
@rosencrantz

Colombia was ook met 9 man :) Maar ok, daar hadden ze niet echt hoop.
Verder de Britten ook weinig van gezien.
28 september 2015 17:59
Quote:
Zolang je maar respectloos brult dat je de beste bent.

Van een terechte objectieve constatering dit maken, je moet het maar doen.
Toon is aan waar hij dat zegt?
28 september 2015 21:18
Deze week nog zei ie dat ie beter was dan Gilbert. Ondanks teamorders liet ie deze week ook al noteren dat hij de man was voor AUS. Als hij had gereden, dan had Gerrans gewonnen?
29 september 2015 03:36
Ik vraag me af wat de bondscoach v Australie over de sprint dacht.
29 september 2015 12:15
Dat van Gilbert heb ik nergens gelezen en betwijfel ik ook ten zeerste dat hij dat zou gezegd hebben, bron? En in interviews zei hij juist dat ze met Gerrans en hem 2 speerpunten hadden.

Matthews voor Gerrans rijden? Lijkt me toch dat Matthews de snellere van de 2 is.
Op basis van de resultaten dit seizoen is Matthews al duidelijk in het voordeel. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Matthews er al renners genre Kristoff en Degenkolb oplegde, zie ik Gerrans niet meteen doen.
29 september 2015 12:28
Hij heeft ergens gezegd dat Gilbert hem er op de Cauberg niet af kreeg en hij nu beter in vorm was. Blijkbaar wordt dat uitgelegd als respectloos lullen dat je de beste bent? Ik heb niet het idee dat dat helemaal een objectieve weergave van zijn woorden is. Gerrans had uitstekend als tweede kopman aangewezen kunnen worden, daarbinnen had echter wel duidelijk moeten zijn dat in een situatie als degene die zich voordeed volledig de kaart van Matthews getrokken ging worden. Sagan had waarschijnlijk alsnog buiten schot gebleven, maar rijden voor de wereldtitel moet natuurlijk alsnog de voorkeur krijgen boven twee man in de toptien.

Reacties zijn gesloten.