Matthews ontkurkt champagne in Logroño na fotofinish

Matthews ontkurkt champagne in Logroño na fotofinish

foto: Sirotti

zondag 3 april 2016 om 14:01

Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) is de winnaar geworden van de Vuelta Ciclista a La Rioja. In Logroño toonde hij zich de sterkste na ruim 157 kilometer koers. Een fotofinish moest de winnaar aanwijzen, want Sergey Shilov (Russische selectie) maakte het de Australiër nog bijzonder lastig.

Martijn Verschoor was alert en zat mee in de vroege vlucht. Onze landgenoot van Novo Nordisk kreeg Antonio Molina (Caja Rural-Seguros RGA), Pablo Torres (Burgos-BH), Fernando Grijalba (Inteja-MMR Dominican), Dion Smith (ONE) met zich mee. Orica-GreenEDGE nam direct het initiatief in het peloton en liet het gat niet groter worden dan drie minuten.

Verschoor en Torres moesten passen in de heuvelzone, waarna de drie overblijvers pas bij het binnenrijden van de finishplaats Logroño gegrepen werden door de sprintersploegen. In de sprint die volgde waren het Matthews en Shilov die de degens kruisden. Na het bestuderen van fotofinish werd Bling aangewezen als laureaat.

Dit artikel delen:

5 Reacties

the student 3 april 2016 om 15:01

Waarom rijdt die matthews de ronde niet eens? Dit is een overwinning zonder echte tegenstand, die blijkbaar toch ook best sterk was.

Pils 3 april 2016 om 15:07

Omdat matthews geen man is voor kasseien

pirazzi 3 april 2016 om 15:07

Betancur 82ste op 13 seconden.

LyndaLid 3 april 2016 om 15:33

Matthews heeft gezegd de Ronde nóg niet te rijden, maar daar in de toekomst nog wel eens voor te gaan.

the student 3 april 2016 om 15:43

Matthews lijkt mij juist een uitstekende man voor de korte hellingen van vlaanderen. Gewoon een beetje trainen op die kasseien.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair