Matthews na wegvallen Dumoulin: “Ik weet niet wat ik nu moet doen”

vrijdag 21 juni 2019 om 09:14
Matthews na wegvallen Dumoulin: “Ik weet niet wat ik nu moet doen”

foto: Cor Vos

Binnen Team Sunweb is de verslagenheid groot, nu duidelijk is geworden dat kopman Tom Dumoulin niet aan de start zal staan van de Tour de France. “Ik weet niet wat ik nu moet doen”, zo vertelt een aangeslagen Michael Matthews aan de NOS. “Alles draaide om de gele trui en Tom.”

Nu Dumoulin er niet bij is in Frankrijk, zal Michael Matthews alle ruimte krijgen om op jacht te gaan naar dagzeges en de groene trui. “Maar het doel was om honderd procent voor Tom te rijden”, aldus de Australiër. “Iwan (Spekenbrink, de manager van de ploeg, red.) zei aan het begin van het seizoen dat we zelf geen ambities hoefden te hebben. Alles draaide om de gele trui.”

“Ik heb dit jaar niet getraind voor de sprints”
En dus trainde Matthews dit jaar op een totaal andere manier. “Ik heb dit jaar niet getraind voor de sprints. Ik zorgde er juist voor dat ik goed kon klimmen, maar ook dat ik een goede ploegentijdrit kon rijden. Ik heb me dit seizoen helemaal niet voorbereid op de Touretappes die mij liggen. En daar zijn er dit jaar best veel van…”

“Dit is ontzettend teleurstellend. Ik weet nu even niet wat ik moet doen”, is Matthews zichtbaar aangeslagen. “Ik ben in de war. Ik zou na de Ronde van Zwitserland nog naar Livigno gaan voor een hoogtestage, om klaar te zijn voor het echt klimwerk. Om op die manier Tom zo goed mogelijk bij te staan.”

“Ik neem de ploeg niks kwalijk”
Maar dat feestje gaat dus niet door, waardoor Matthews de kans krijgt om voor eigen rekening te rijden. De vraag is echter of de sprinter nog op tijd kan schakelen. “Aanvankelijk wilde ik in de Giro d’Italia voor de paarse puntentrui gaan, maar dat ging niet door omdat Tom ook de Giro reed. En nu rijdt hij ook de Tour niet. Het is geen leuk nieuws, maar ik neem de ploeg ook niks kwalijk. Dat het zo loopt, bedenk je ook niet.”

Dit artikel delen:

133 Reacties

betonmolen 21 juni 2019 om 09:20

Alles op de man die eerst volledig voor de Giro zou gaan omdat het parcours hem beter lag. Snappen jullie het nog????

Kelder is de Man 21 juni 2019 om 09:25

Nope.. Heel vaag.

Samlambeej 21 juni 2019 om 09:44

Tom staat onder immense druk van een sponsor die te gierig is om hem adequate ondersteuning te bieden en een ploegleiding die haar grote woorden totaal niet kan waarmaken.

platteprijs 21 juni 2019 om 10:14

@ Sam +1

HSV 21 juni 2019 om 10:39

@sam plus 2

Random wielerliefhebber. 21 juni 2019 om 10:48

Ik snap er ook niks van, tourdeelname van dumoulin was begin seizoen toch nieteens zeker?

girardengo 21 juni 2019 om 11:37

Dat verhaal heb ik gek genoeg nooit geloofd. De Tour staat bovenaan voor Sunweb. Dat Matthews zijn eigen specialisme niet kon ‘bijhouden’ gaat wel (zelfs) nog verder dan ik had verwacht. Sunweb zal zijn beleid toch moeten herzien. Dumoulin rijdt al jaren met minimale ondersteuning, als je het vergelijkt met Froome. En er is geen plan B, voor het geval hij wegvalt. Dumoulin kan natuurlijk ook gaan verhuizen. Hoe gaat dit verder?

peterwinnen 21 juni 2019 om 11:59

Ja Sam, schande dat Sunweb niet zomaar even 20 miljoen op tafel legt voor betere oondersteuning. Echt heeeeeeeeel gierig van ze.

Pietspeed 21 juni 2019 om 12:03

Matthews dekt zich zo gewoon in voor nu van hem verwachte resultaten, bij afwezigheid van Tom. Maar hij heeft zeker een punt als dat de afspraken waren aan het begin van het jaar. Alleen als hij dik geld beurt van Sunweb, zeg miljoen plus oid, moet hij sowieso z'n stinkende best doen ongeacht veranderende omstandigheden. Hij mag door Sunweb als wn'er daar contractueel gewoon op beoordeeld worden. Sprinten dus, en dat kan ie nog prima, zoals hij in Zwitserland laat zien. Na Viviani, maar voor Sagan.
Overigens wordt hier alleen Matthews 'verhaal' weergegeven, en niet een verhaal of reactie van Sunweb. Tis dan vrij gemakkelijk om hier van alles te roepen over het doen en laten van Sunweb / Spekenbrink. Wat de plannen ook waren, zo'n scenario met Dumoulin bedenk je ook niet meteen. Het lijkt hier wel de wet van Murphy.

Mwielerfan 21 juni 2019 om 14:02

Matthews is al jaren één van de grote kopmannen waar andere renners zich totaal voor weg moeten cijferen. Veel meer dan renners voor vergelijkbare wisselvallige kopmannen zouden moeten in andere teams. Waarom zou hij dan staan te liegen over die voorbereiding?

Gilaso 21 juni 2019 om 09:20

Het groen is de enige prijs die ze nog kunnen behalen… Het is voor Matthews hopen dat Ewan, Sagan en Viviani uitvallen… En misschien heeft Groenewegen ook nog wel een kans om heuvelop wat puntjes te vergaren.

Niels22 21 juni 2019 om 09:24

Matthews lijkt compleet kansloos voor groen, zeker gezien zijn eigen uitspraken (en zijn matige sprints in Zwitserland)

Arry1337 21 juni 2019 om 09:25

Heb je het artikel wel gelezen?

Ab Normaal 21 juni 2019 om 09:24

Niet specifiek toegelegd op de sprints, ok, maar werleerd ben je het toch niet?
Toch een kwestie van de knop op, nu twee weken trainen op sprinten om het gevoel weer een beetje te krijgen of ben ik dan te kort door de bocht?

Frank Nederveen 21 juni 2019 om 09:42

gevoel? die extra spiermassa en explosiviteit kweek je er niet in twee weken bij ben ik bang..

Rad 21 juni 2019 om 09:25

Hij meent het waarschijnlijk ook nog, kom op, met de kwaliteiten van Matthews moet je toch ook een schaduwplan hebben? (zeker omdat het al een tijdje onzeker was of Tom de tour ging rijden)

Jori 21 juni 2019 om 09:25

Zo, dagelijkse portie onzin ook weer ingenomen, wat een lulkoek van Matthews:
– Tom ging naar de giro, hij dus naar de tour. Dan kan je je op zijn minst toch voorbereiden? Dat Dumoulin daarna naar de tour zou gaan was overigens ook nog geen zekerheidje.
– Hij heeft niet geoefend op zijn sprints, maar zet in Zwitserland wel team op kop om te winnen met…. jawel, een sprint.
– Hij weet niet wat hij moet doen, maar er liggen toch veel touretappes geschikt voor hem

Hij gaat gewoon voor groene trui en krijgt hele ploeg dus voor zich.

Samlambeej 21 juni 2019 om 09:39

O nou heeft Matthews het nog gedaan?
Er is hem aan het begin van het seizoen duidelijk gezegd dat alles op de gele trui staat en dat ze niet aan eigen kansen moeten denken. Hiermee betrappen we Sunweb op een grote leugen.

Je doet nogal makkelijk over Tour etappes winnen. Gelukkig is Matthews een professional.

Mwielerfan 21 juni 2019 om 14:04

Hoezo bewijst dit dat Matthews een leugenaar is? Dat ploegleiders in hun persuiting niet volledig eerlijk zijn lijkt me veel waarschijnlijker

Sephiroth 21 juni 2019 om 09:27

Idd 2 weken nog op sprinten trainen en dan voor ontsnappingen gaan en punten sprokkelen

Veloburto 21 juni 2019 om 09:40

Oh ja ontsnappingen. In de Tour zijn er weinig ontsnappingen die succesvol zijn, al helemaal niet op vlak terrein en hij zal altijd de mindere klimmer zijn

Dutch Warrior 21 juni 2019 om 11:37

@Veloburto tdf ontsnappingspecialist, wist je dat je ook een hoop groene trui punten kunt scoren door mee te zitten in een kansloze ontsnapping.

Ik vermoed dat @Sepiroth wil aangeven dat dit voor Matthews de enige kans op groen is, gezien @Sepiroth een hoop 5e en 6e plekken verwacht voor Matthews in de massasprints.

Veloburto 21 juni 2019 om 13:00

Ah excuus, ik dacht dat je bedoelde met het oog op ritoverwinningen

Wielert 21 juni 2019 om 09:29

Tuurlijk is het een vaag verhaal, tuurlijk kan Matthews nog steeds wel sprinten, maar vooral; tuurlijk is hij aangeslagen, Tom is waarschijnlijk ook gewoon zijn maat

west 21 juni 2019 om 09:30

Moeten ze van de zomer niet gewoon lekker met z'n allen een weekje naar CenterParcs? Lekker van de waterglijbaan, potje bowlen zonder de score te tellen, filmavond houden, kant-en-klare gourmetschotel bestellen. Effe lekker de boel de boel en je nergens druk om maken. Kan jou het allemaal wat schelen, zien wel hoe het loopt, we zijn immers op vakantie. Net als Spekenbrink de afgelopen twee maanden heeft gedaan?

Ab Normaal 21 juni 2019 om 09:34

Met die instelling is Denemarken ooit Europees kampioen voetbal geworden.

Tuubke 21 juni 2019 om 10:46

Sponsors die miljoenen in zo’n team steken, denken daar vast anders over.

vanSpringel 21 juni 2019 om 11:20

Lees hierboven eens de reactie van Samlambeej. Precies zoals ik de situatie zie.

Geit in mijn Kelderman 21 juni 2019 om 09:36

De tandjes, het is wel een clubje oude vrouwen met parelkettingen om bij Sunweb. Ik heb mijn ‘daily portion of whining’ wel weer gehad. Als je dat afzet tegen hoe volwassen Dumoulin gisteren reageerde op zijn teleurstelling.

CasS 21 juni 2019 om 09:38

Als ik naar die sprints in Zwitserland kijk hoeft hij zich nergens zorgen om te maken. Gewoon de komende weken even extra sprinttrainingen en als het kan ook even voorbereiding op die etappes die hem liggen en hij is ready to go.

DeRookmagier 21 juni 2019 om 09:40

Matthews ziet er trouwens niet heel erg sip uit. Die ruikt zijn kans!

eppie_steppie 21 juni 2019 om 09:40

@redactie:

Zouden jullie Spekenbrink kunnen vragen naar zijn plan voor de komende weken/maanden? Dat scheelt ons een boel koffiedik kijken.

west 21 juni 2019 om 09:50

Killing Eve afkijken en daarna beginnen aan Chernobyl.
Misschien leert ie daar wel van hoe in te grijpen bij tegenslagen.

mus van de maasstad 21 juni 2019 om 09:41

Begint wel een beetje triest te worden daar bij dat sunweb zeg. sowieso raar dat ze alles op Tom zetten terwijl die vol voor de giro ging en ze weten dat er een week minder rust tussen giro en tour zou zitten.

Je hele seizoen op 1 renner afstemmen…. Nu die niet meedoet heb je kansen voor bling vergooit en ook die van oomen (die hals over kop, onvoorbereid naar de giro moest).

Nee, doe mij dan maar lekker TJV die gewoon wel weten hoe ze met een sprinter en een AK man naar de Tour moeten gaan en daarnaast ook nog ff Podium in de Giro halen.

Geit in mijn Kelderman 21 juni 2019 om 09:47

Oomen rijdt al het hele jaar met een vernauwde ader waarvoor hij geopereerd moet worden. Dus ik weet niet welke kansen je hem ergens had toegedicht. Voor de rest wel eens met je betoog, het is wel erg sip bij Sunweb allemaal, en dat hebben ze voor een groot deel aan zichzelf te wijten.

hjjanssen1973 21 juni 2019 om 09:45

Bij Sunweb communiceren ze niet heel erg slim en transparant naar hun renners. Het botert daar niet zo denk ik. Ik zou nu alles op Matthews in de Tour zetten (er zitten ook klassieker etappes bij), en daarna met Dumoulin alles op de Vuelta.

Samlambeej 21 juni 2019 om 09:49

Hij ziet het voorlopig niet direct zitten om zich voor te bereiden op de Vuelta.

Abdoe 21 juni 2019 om 09:51

Logisch dat Matthews en de andere Sunwebbers er nu even doorheen zitten en Matthews heeft nu misschien nog even niet de scherpte om voor de winst te gaan in Zwitserland, maar de conditie lijkt prima, hij zit wel al in de mix voor ereplaatsen en er is nog genoeg tijd om de knop om te zetten.

Wheely 21 juni 2019 om 09:52

Ik mag hopen dat ze bij Sunweb de knop om kunnen zetten en dat de andere renners ook hun potentieel pakken en dat ze niet voor spek en bonen gaan rijden. Praktisch je hele seizoen op 1 paard wedden wordt nu opeens wel heel sneu. Uiteraard als het plannetje was geslaagd stonden we allemaal te juichen.

hjjanssen1973 21 juni 2019 om 10:37

“… dat ze niet voor Spek en Brink gaan rijden.” :-)

Marik 21 juni 2019 om 09:53

Een paar jaar geleden was Sunweb HET voorbeeld van een moderne wielerploeg met een lange termijnvisie. Spekenbrink werd overal bewierookt. Het kan toch niet zo zijn dat al die kwaliteit weg is? Maar je kunt terecht je vraagtekens zetten bij het management beleid van deze ploeg dit jaar.

Abdoe 21 juni 2019 om 09:58

Het blijkt vooral dat het verschil tussen bewieroken en affakkelen van toevalligheden afhangt, wat nog sterker naar voren komt als je als ploeg op één paard wedt.

Samenvatting publieke opinie over Sunweb afgelopen jaren: is Dumoulin fit, dan wordt hij minimaal 2e in grote ronden en is alles geweldig. Is hij niet fit, dan rijdt de ploeg geen deuk in een pakje boter en is alles k*t.

Samlambeej 21 juni 2019 om 10:08

Overmatig blind bewieroken en ongenadig hard affakkelen is iets wat veel Nederlanders heel erg hebben. Aandacht trekken in een land waar bijna iedereen een ‘eigen’ mening wil hebben.

Wheely 21 juni 2019 om 10:11

Eigenlijk is het Sunweb/Giant/Argos nooit anders geweest. Eerst draaide het enkel alleen om sprinten met Kittel en Dege, daar hadden mensen ook kritiek op.

west 21 juni 2019 om 10:35

Spekenbrink is een kruidenier die sinds de Girowinst ineens een multinational moet runnen. Als manager gewoon te licht. Servet, tafellaken. Sinds het presteren MOETEN presteren is geworden in plaats van dat hippe ploegje dat er met hun leuke visie een potje tussendoor fietst gaat het bergafwaarts. Ineens moeten winnen en alles moet altijd op orde zijn. En gewoon gezellige chaos, een potje geinen met Kittel en BBQen met Lau en een toffe slogan is niet meer goed genoeg en dat micromanagen heeft ie niet in de klauwen.
Het begon al met het aankoopbeleid wat gewoon niet goed genoeg was voor de ambities en daar dan een stel blessures overheen, rare keuzes maken, en het kaartenhuis zakt in elkaar.
En dat is gelijk het gevaar van de constructies hoe wielerploegen en WT-licenties in elkaar zitten… Alles hangt aan elkaar van 1 manager. Lefevre, Brailsford, Vaughters, Savio, Hilaire, Spekenbrink. Krijg iemand die niet (meer) geschikt is voor die job maar eens uit het zadel.

Geit in mijn Kelderman 21 juni 2019 om 10:49

Niet alle kwaliteit is weg, maar Sunweb loopt al wel een paar jaar in het transferseizoen aardig naast de pot te pissen. Dan wordt je ploeg in ieder geval niet beter en als ze daarnaast hun renners een kadaverdiscipline opleggen om voor een kopman te rijden die al het hele jaar (om goede redenen) niet presteert, dan wordt het wel een grote treurzang. Als je zag hoe Kelderman, Matthews en Oomen eerder voor de camera stonden dan heb je het gevoel alsof de goede vibe rondom deze ploeg compleet pleite is.

Sonsbach Allstars 21 juni 2019 om 11:09

@Abdoe: ik vind het een iets te gemakkelijke analyse. Ik ga er in mee wat je zegt, maar tel daarbij nog op het onnavolgbare beleid mbt aantrekken van nieuwe renners, het omgaan met blessures en de manier waarop naar buiten toe gecommuniceerd wordt vanuit Sunweb. Nu komt er dan ook naar buiten dat het hoofddoel dit jaar de gele trui van Tom is geweest, terwijl TD zelf aangaf vol voor de Giro te gaan… Er gaat iets niet goed bij Sunweb

vanSpringel 21 juni 2019 om 12:40

Dat klopt wel, maar een ketting is zo sterk als, zie: https://www.knwu.nl/magazine/iwan-spekenbrink-een-man-met-een-plan

Mwielerfan 21 juni 2019 om 14:13

Ik zie de dynamiek zo: veel mensen hier bewieroken de ploeg vanwege vrij individueel behaalde resultaten dumoulin in 3 wedstrijden vorig jaar. Nu dat minder loopt zien de meer kritisch ingestelden hun kans om hun gelijk te halen en hakken er lekker oplos. Gevoed door frustratie van de blinde adoratie eerder

FDJ 21 juni 2019 om 09:57

De kern van dit stuk op de NOS was niet Matthews, maar de teleurstelling binnen de ploeg over het uitvallen van Tom. Matthews werd daarbij als voorbeeld gegeven. Deze titel lokt natuurlijk hier veel reacties uit, maar de kern is anders en biedt zeker ook voer voor een discussie.

Sunweb roept hier namelijk dat het geel met Tom het grote doel was. Dit doel riepen ze eerst ook, maar een paar overhypte tijdrit kilometers in de Giro bracht ze naar de Giro. Nu kon je van te voren al uittekenen dat de eerste en laatste tijdrit daar weinig hele grote verschillen op gingen leveren. De ttt in de Tour dadelijk meer bv.

Door alsnog de Giro te kiezen geef je je zwakte af. Als iets vorig jaar duidelijk is geworden in Frankrijk dan is het dat Tom niet eens de TT kilometers nodig heeft. Voor de enige tt in de Tour stond hij ook al 2e.

Nu valt hij in de Giro. Die oorspronkelijk niet in de planning lag maar op basis van een parcours alsnog werd toegevoegd. Nu geven ze weer aan dat geel het grote doel was.

Kortom kies volgend jaar vanaf het begin voor de Tour. Laat je niet afleiden door een Italiaanse verleiding met een paar tijdritkilometertjes meer, die feitelijk gezien weinig voorstelden door de verdeling, en richt je vanaf dag 1 op dit doel. Dat was de grote kracht in 2017 en die bracht de Giro winst. Als iets in 2018 duidelijk is geworden is dat de Franse bergen Tom uitstekend liggen en hij daar iedereen aan kan.

Kortom geloof in jezelf. Gooi dat KPMG buiten de deur en richt je weer op fietsen alleen. Tom is bovenal een liefhebber. Gezegend met gigantisch veel talent.

Koekkebakker 21 juni 2019 om 10:08

Ik kan het niet méér met je eens zijn!

platteprijs 21 juni 2019 om 10:21

Goed idee, maar ik vrees dat het alleen effect heeft als Spekenbrink met KPMG meegaat. Bovendien zou het prettig zijn als er een kapitaalkrachtige sponsor bijkomt. En dan graag volgend jaar een NL licentie aanvragen. Maar het zal wel bij wishful thinking blijven …

Lapjestrui 21 juni 2019 om 10:59

Fusie met Corendon (zakelijk gezien 1 pot nat). VDP er bij en dan mogen die rock 'n' rollbroers het stokje van Spekenbrink overnemen ; )

platteprijs 21 juni 2019 om 12:18

@ lapjestrui. Doen. Vandaag nog!

coenj 21 juni 2019 om 10:02

Nou het lijkt nu alsof team sunweb enkel draait om Tom Dumoulin. Dat lijkt me een zeer verkeerde insteek als ploeg, want juist in het wielrennen ben je zo 3-6mnd aan de kant. Waarom zien ze Matthews als ondersteuning voor Tom, dat vind ik echt dom. Zeer getalenteerd sprinter in moeilijke etappes, gehaald voor zijn kwaliteiten die laat je toch niet omscholen om een bergje mee omhoog te kunnen trappen. Wordt echt geen meesterknecht.

Samlambeej 21 juni 2019 om 10:08

Zelfde geldt voor Søren Kragh Andersen.

west 21 juni 2019 om 10:44

Maar dat is wat ze hebben afgekeken van Sky… Je neemt een Kwiatek/Baarle/Moscon of andere potentiële RvV-Winnaar en je betaald hem achtelijk veel geld om hem te mogen omkneden tot superknecht. Alleen als je dat doet terwijl je maar 5 of 6 uitzonderlijke namen hebt in plaats van 25, dan onthoofd je alle diepte die je eigen ploeg heeft.

Mwielerfan 21 juni 2019 om 14:16

Waarom lieten ze ska en theunissen voor Matthews rijden in kasseien klassiekers, terwijl Matthews daar nog niks had bewezen?

Zadelpen 21 juni 2019 om 10:08

Vreemd dat die niet traint voor de sprints, maar wel voor de paarse trui wilde gaan strijden in de giro.

Daar trappen wij niet in.

Samlambeej 21 juni 2019 om 11:09

“Aanvankelijk wilde ik in de Giro d’Italia voor de paarse puntentrui gaan, maar dat ging niet door omdat Tom ook de Giro reed.”

Wanneer werd bekend dat Tom de Giro zou rijden? O juist ja …

Chaba 21 juni 2019 om 10:15

Precies, de paarse trui betekent dat hij wel een focus heeft gehad om klaar te zijn om te kunnen sprinten. Hij presteert meer dan behoorlijk in Zwitserland, dus de vorm zit wel goed. Ik verwacht dat hij er gewoon zal staan in de Tour en is dit meer een nette gepaste uitspraak op het uitvallen van Tom.

coenj 21 juni 2019 om 10:23

Ik vind het helemaal geen gepaste uitspraak, hij zou gewoon moeten roepen ik ga voor groen ik ben de kopman deze tour van team sunweb.
als hij idd in prima vorm steekt en sprint als voorheen is het gewoon een mietje. Of de perschef van team Sunweb zit hier weer achter.

NetNiet 21 juni 2019 om 11:49

Het doel om voor de paarse trui in de Giro te gaan werd al voor aanvang van het seizoen geschrapt, op het moment dat Dumoulin besloot de Giro te gaan rijden. Hij kreeg toen de klassiekers als nieuw doel maar ook daar kon een streep doorheen na zijn zware val in Parijs-Nice. Heeft zich dus het hele jaar niet specifiek toegelegd op het sprintwerk

Spinergy 21 juni 2019 om 10:30

Heel raar, ook de lichaamstaal van Dumoulin, Kelderman en Matthews vind ik lijken op dat er veel meer aan de hand is….

hjjanssen1973 21 juni 2019 om 10:38

Eens… compleet gebrek aan vertrouwen.

Lapjestrui 21 juni 2019 om 10:32

De vaak verguisde Lefevre zou z'n gezicht laten zien in dit soort situaties. De leiding van Sunweb grossiert in afwezigheid. Gebrek aan improvisatievermogen me dunkt?

Kan snel gaan in de wielrennerij. Van de Kitteljaren tot Tom's Giro en WK tijdrijden tot de KPMG-flater, een indoctrinatiecampus en dit communicatieve drama. Wie weet, keert het tij even snel. Inderdaad: ga samen in een huisje zitten. En een empathische Spekenbrink die in tranen aan Dione (arm om schouder, a la De Mart en De Kneet) vertelt dat het hem boven het hoofd is gegroeid.

west 21 juni 2019 om 10:38

Ik schijf hierboven nagenoeg hetzelfde inderdaad. Het is te veel en te groot voor Spekenbrink. Een manager die uitblinkt in de Eredivisie maar in de Premier League of Serie A na een half jaar weer op straat staat.

platteprijs 21 juni 2019 om 12:20

@West ik zou Jupilerleague zeggen

SterkHoor 21 juni 2019 om 10:39

Grappig.

Bij Ineos kunnen ze goede renners als Boasson Hagen een carrière de nek omdraaien zonder dat hij uit de school klapt met dit soort teksten in de media.
Bij Sunweb proberen ze dit alles te kopiëren, maar zitten trainers in een eentje op een berg en heb je alleen maar moedeloze renners.

Kopman is moe van de onkunde bij Sunweb. Je tweede renner/”knecht” totaal gedesillusioneerd aan de start van de Tour.

Matthews moet lekker naar Lotto gaan. Dan kunnen wij over twee jaar zien hoe de carrière van Benoot vakkundig de nek om wordt gedraaid.

Samlambeej 21 juni 2019 om 10:44

Verschil is dat Bo Hagen er 2 touretappes won, 3 in de dauphiné en nog 22 andere…

NDI22 21 juni 2019 om 11:49

Alsof Ineos zo’n goed seizoen heeft. Voor de Dauphine slechts 1 WT overwinning. En zelfs nu nog minder dan Sunweb. Beide teams kennen gewoon veel problemen met de betere renners/kopmannen. Zo’n jaar zit er wel eens tussen.

KnightBiker 21 juni 2019 om 10:39

Het gaat niet goed bij Sunweb – de ploeg die er prat op gaat dat alles zo goed en in de puntjes georcestreerd te hebben met protocollen gaat volledig kopje onder dit seizoen door onvoorzienigheden.
Zowieso is Matthews het contigency plan voor als de kopmannen voor klassementen het niet waarmaken en als zodanig moet Matthews zich altijd voorbereiden als ware hij zelf de kopman.

Slechte aankopen, te weinig spreiding in de renners die het kunnen afmaken, eigenlijk zijn Dumoulin en Matthews de enige waarvan je mag verwachten dat ze winnen (Kelderman als hij op zijn fiets blijft, maar die kan de stress niet aan) en door de focus op Dumoulin vallen nu alle andere opties ook in het water.

Samlambeej 21 juni 2019 om 11:30

georchestreerd* contingency plan* => rampenplan is makkelijker.

Spinergy 21 juni 2019 om 12:11

edit wf: laat insinuaties achterwege svp

Mwielerfan 21 juni 2019 om 14:21

Kelderman wint toch vrijwel nooit? Aardige klassementen OK, maar winnen is echt iets anders

Brabander 21 juni 2019 om 14:46

Søren Kragh Andersen zou ik daar ook nog bijzetten. En Cees Bol. Maar die komt vrijwel uit het niets

Headlines

Materiaalzone

Populair