Matthews kijkt uit naar WK: “Nog nooit zo goed in vorm”

woensdag 16 september 2015 om 13:08
Matthews kijkt uit naar WK: “Nog nooit zo goed in vorm”

Als een van de favorieten voor de wegrit op het wereldkampioenschap in Richmond kent Michael Matthews een perfecte voorbereiding. De jonge Australiër won een etappe en een groepssprint in de Tour of Alberta, om vervolgens tweede te worden in de GP Quebéc. “Mijn seizoen draait om het WK.”

“Het zou ongelofelijk zijn om die trui te dragen”, blikt een ambitieuze Matthews vooruit bij VeloNews. “Dit is waarschijnlijk het beste parcours voor mij van de afgelopen en komende jaren. Alles wat ik doe is voor die eendagskoers, maar het blijft een eendagskoers, dus het is lastig om te voorspellen hoe ik op die dag zal zijn. Ik heb het parcours nog niet gereden, maar iedereen vertelt me dat het erg bij mijn rennersstijl past. Helaas zijn er nogal wat jongens in het peloton die hetzelfde type renner zijn!”

Samen met Orica-ploegmaat Simon Gerrans draagt de voormalig Raborenner het kopmanschap van de Australische afvaardiging. “We hebben het nog niet besproken. Zodra we daar komen, zullen we een plan bedenken. Het is altijd goed om twee kaarten te kunnen spelen op een WK. Het gaat nooit zoals gepland.”

De 24-jarige sprinter heeft met onder meer een Girorit op zak genoeg resultaten om het leiderschap te ambiëren. “Mijn seizoen is echt rondom het WK gebouwd, met een paar pieken en vervolgens het opbouwen naar de wegrit. Ik ben in Quebéc of Montréal nooit echt in de problemen gekomen. Ik ben echt in de beste vorm die ik ooit heb gehad.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

El_Imbatido 16 september 2015 om 13:13

Erg handig om dat zo te roepen

Romāns Vainšteins 16 september 2015 om 13:15

Goeie pitch om Gerrans het kopmanschap af te pakken! Hou ik wel van.

Brummel 16 september 2015 om 13:35

helemaal in de stijl van Bling Matthews om zo zijn overwinning aan te kondigen :)

SoloSlim 16 september 2015 om 13:51

Dus koers hard maken -eerst alle snelle mannen eraf rijden- en genoeg volk overhouden om sprint aan te trekken -en punchers geen kans te geven- en dan maakt kan hij winnen..

Har77 16 september 2015 om 13:54

SoloSlim – 16 september 2015 om 13:51
Dus koers hard maken -eerst alle snelle mannen eraf rijden- en genoeg volk overhouden om sprint aan te trekken -en punchers geen kans te geven- en dan maakt kan hij winnen..

Tsja, als de koers hard gemaakt wordt hoeft ie dan dus alleen nog maar Sagan, Degenkolb en Kristoff te kloppen in de sprint .

Makkie :-P

vinnievidefietsen 16 september 2015 om 14:35

Wat een inzicht heeft de Breukink toch eigenlijk: Over zowel Dumoulin als Matthews lag hij zwaar in de clinche met Delahaije. Deze laatste zei dat op basis van diverse testen en hun talent en mentaal gestel, dit 2 toppers in de dop waren. Breuk dacht er echter heel anders over en stuurde ze allebei alsnog weg. Giant lacht nog steeds om het feit dat ze toen Tom voor 3 knikkers en een ei oppikten. Orica ook trouwens…

tendam 16 september 2015 om 14:47

@vinnievidefietsen
Breukink bestrijdt dat verhaal over Dumoulin overigens. En waar haal je dat verhaal over Matthews vandaan? Volgens mij was Breukink juist zeer van hem gecharmeerd, heeft hem zelfs overtuigd om naar Rabo te komen.

Othello 16 september 2015 om 14:48

Volgens Breuk klopt dat verhaal van Nelissen over Dimoulin niet;)

vlek 16 september 2015 om 15:00

Matthews is inderdaad juist door inspanningen van Breukink naar Rabobank gegaan. Wat betreft het Dumoulin verhaal kan ik erg goed begrijpen dat Breukink nu stelt dat er niets van klopt. Waarschijnlijk is het ook sterk aangedikt door Nelissen, maar dat neemt niet weg dat hij eindverantwoordelijke was voor het personeelsbeleid op dat moment. In die hoedanigheid zal hij met verschillende mensen gesproken hebben over de beloften die naar het WT-team gehaald moesten worden. Dan zullen er uiteraard mensen zijn geweest die Dumoulin als een inkoppertje hebben gezien. Die voorzet is echter niet ingekopt. Ongeacht de werkelijke gang van zaken en de keuzes die de renner zelf ook te maken had, zal Breukink er toch niet aan ontkomen de verantwoordelijkheid voor een deel van die geschiedenis te dragen.

OT:
Ik ben bang dat het moeilijk gaat worden om je onder de controle van landen als Australië, Duitsland en Tinkoff uit te fietsen op het WK. Hopelijk is het parcours in de praktijk wat selectiever dan er nu over gesproken wordt. Meestal is het echter andersom met WK-parcoursen.

Romāns Vainšteins 16 september 2015 om 15:01

Breukink was een prima ploegleider.

Rikkert 16 september 2015 om 15:09

@Vlek
Sinds wanneer is Tinkoff een land? Of verwacht je dat de Tinkoff mannen voor Sagan gaan rijden?

Ik geef Matthews trouwens een hele goede kans, heeft in de klassiekers al bewezen de afstand en de heuvels aan te kunnen.

Verweggistan 16 september 2015 om 15:11

Dumoulin tekende in 2010 een tweejarig contract bij Rabobank CT http://www.wielerflits.nl/nieuws/10962/tom-dumoulin-voor-twee-jaar-naar-rabobank-ct.html
en tekende al in juli 2011 voor Skil/Argos
http://www.wielerflits.nl/nieuws/14820/tom-dumoulin-naar-skil-shimano.html

Er was dus wel vertrouwen in Dumoulin (2 jaar bij RaboCT), maar er lijkt ook weinig moeite gedaan hem te behouden.

vlek 16 september 2015 om 15:12

Dat tweede. Niet alle renners, maar er zijn er vast enkele aanwezig die verder weinig belangen te verdedigen hebben nadat ze de kopgroep van de dag hebben gemist.

Brummel 16 september 2015 om 15:15

al zou het Dumoulin verhaal waar zijn, dan nog is het meer een kwestie voor Captain Hindsight dan voor WF

xistnc 16 september 2015 om 15:41

Breukink geeft aan dat er ‘niets klopt’ van het verhaal van Nelissen. Desgevraagd geeft hij aan dat dit deze keer geen gevalletje geheugenverlies is, maar dat hij nog prima weet hoe het ging en dus niet zoals Nelissen schrijft. Maar hoé het dan ging, daar heb ik hem nog niet over gehoord.

Hoe dan ook, op dat moment was Breukink eindverantwoordelijk bij Rabo-pro en Van Dongen bij Rabo-dev.

Mbt Matthews kun je Breukink niet zoveel kwalijk nemen. Hij heeft hem binnengehaald, maar vervolgens heeft Bling er in 2 jaar Rabo vooral met de pet naar gegooid, een kenmerkend dansje links of rechts daargelaten. In Amsterdam schijnt hij het dan weer wel regelmatig naar zijn zin te hebben gehad.

bommie 16 september 2015 om 18:29

Wel grappig dat Matthews zegt: ‘het gaat nooit zoals gepland’. Als er ėėn koers is die voorspelbaar verloopt, dan is het wel het WK.

moa 16 september 2015 om 20:19

Het WK wordt meestal gewonnen door iemand die het verdient obv de wedstrijd. Een ‘Gerransje’ doen, gebeurt zelden. Blingbling zal dus een inspanning mogen leveren… Maar dan is ie niet sterk genoeg om te winnen.

bellah 16 september 2015 om 23:22

@RV hij hoeft geen kopmanschap van Gerrans af te pakken. Gerrans fietst al het hele jaar geen deuk in een pakje boter. Vuelta was ook troosteloos.

Romāns Vainšteins 16 september 2015 om 23:23

Dit is iig het laatste zetje mocht Gerrans er nog enigszins in geloven.

castelinni 17 september 2015 om 00:07

Wel hebben ze rohan dennis zomaar laten vertrekken.. daar zullen ze nog wel spijt van hebben

Headlines

Materiaalzone

Populair