Matthews: “Gerrans en ik reden onze eigen koers”

maandag 18 april 2016 om 15:36
Matthews: “Gerrans en ik reden onze eigen koers”

Foto: Sirotti

Orica-GreenEDGE had zondag in de Amstel Gold Race met Michael Matthews en Simon Gerrans twee sterke ijzers in het vuur, maar geen van beiden wist het podium te halen. In de finale leek er weinig sprake te zijn van samenwerking tussen de twee. “We hebben niet met elkaar gesproken”, geeft Matthews toe in gesprek met Ridemedia.

“We hadden ’s morgens een plan gekregen van ploegleider Matthew White en daar hielden we ons aan”, verklaart hij. “We deden wat ons verteld werd en dat betaalde helaas niet uit.”

Matthews had de taak om aanvallen op de Cauberg te pareren, terwijl Gerrans moest wachten op latere uitvallen. “Niemand ging op de beklimming en Gasparotto vertrok op de top. Het was vervolgens lastig te bepalen wie hem zou moeten volgen: hij of ik? Dat is lastig te zeggen op dat moment. Maar we kunnen er nu niets meer aan doen. Het is een gemiste kans.”

Allebei winnaarstypes
Het gevolg was dat geen van beiden in aanmerking kwam voor de overwinning. “Het ding is dat Simon en ik allebei ‘winnaars’ zijn: we willen allebei de koers winnen, als het erop aan komt. Als de ploegleider dan zegt: jullie zijn allebei plan-A, dan denk je allebei dat je kan winnen. Dat is waar het om gaat. Als je een echte winnaar bent, doe je er alles aan om te winnen, en dat is helaas wat we allebei zijn. We hebben onze eigen koers gereden.”

De interviewer stelde vervolgens voor om de één voor de ander te laten rijden. “Maar dat is aan de ploegleiders, dat is hun taak”, pareert Matthews. “Het is niet aan ons om dat besluit te nemen. Dat is waarom we een ploegleider hebben in de wedstrijd, om ons te vertellen wat te doen, en daar houden we ons dan aan. Als je van de ploegleider de kans krijgt om voor eigen kans te gaan, ga je daar niet op terugkomen en je eigen kans weggooien, zeker niet gezien we allebei ‘winnaars’ zijn.”

Te makkelijke koers
Matthews baalde dat de Amstel Gold Race ditmaal “erg makkelijk” was. “Er is niet echt iets gebeurd, dit was niet het soort wedstrijd waar ik me op voorbereid had. Ik voelde me super. Ik heb de hele koers de pedalen niet gevoeld. Dit was waarschijnlijk één van mijn beste dagen op de fiets sinds lange tijd.”

De Australiër had erop gerekend dat andere renners Gasparotto zouden terughalen toen hij wegreed. “Ik had achteraf misschien zelf moeten aanvallen. Ik heb mezelf wellicht een beetje onderschat in de finale, en daar heb ik helaas de prijs voor betaald.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

Wheely 18 april 2016 om 22:01

Laat Ducrot dit niet horen, die gasten doen dus alleen wat als de ploegleider het aangeeft. Haha, ik kan hier wel om lachen hoor!

bartboeykens 19 april 2016 om 19:47

2 wieltjeszuigers,,, blij dat ze niet op het podium stonden

  • 1
  • 2

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone