Matthews, Chaves en Hamilton voeren BikeExchange aan in Zwitserland

vrijdag 4 juni 2021 om 11:05
Matthews, Chaves en Hamilton voeren BikeExchange aan in Zwitserland

Esteban Chaves - foto: Cor Vos

De selecties voor de Ronde van Zwitserland druppelen langzaam binnen. Team BikeExchange trekt met sprinter Michael Matthews en klimmers Esteban Chaves en Lucas Hamilton naar Frauenfeld. Ook Groupama-FDJ heeft zijn huiswerk ingeleverd.

Dit voorjaar lieten Chaves en Hamilton al meerdere goede prestaties zien. Zo werd de Colombiaan zesde in de Ronde van Catalonië, negende in de Ronde van het Baskenland en achtste in de Waalse Pijl. Hamilton eindigde dan weer als vierde in Parijs-Nice, tiende in Catalonië en achtste in de Ronde van Romandië.

De 25-jarige Hamilton voelt zich goed, twee dagen voor de start van de Ronde van Zwitserland. “We hebben net een trainingsstage in Andorra achter de rug en dat verliep goed. Het is altijd afwachten hoe je uit een stage komt, maar ik kijk ernaar uit om weer te koersen. Het is een veelzijdig parcours en we starten met een supersterke ploeg.”

Ploegleider Matthew Hayman verwacht wel wat van zijn equipe. “We gaan met Matthews natuurlijk voor etappezeges en we richten ons ook op een goed klassement met onze klimmers Hamilton en Chaves. Die eerste is het hele jaar al geweldig in vorm, terwijl Chaves weer toegroeit naar zijn oude niveau.” Jack Bauer, Luke Durbridge, Amund Grøndahl Jansen en Dion Smith maken de selectie compleet.

Selectie flag-au Team BikeExchange voor Ronde van Zwitserland (6-13 juni)
flag-nz Jack Bauer
flag-co Esteban Chaves
flag-au Luke Durbridge
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-au Lucas Hamilton
flag-au Michael Matthews
flag-nz Dion Smith

Stefan Küng – foto: Cor Vos

Binnen Groupama-FDJ is het vooral uitkijken naar tijdrijder Stefan Küng en sprinter Jake Stewart. De 27-jarige Küng won drie jaar geleden al eens een individuele tijdrit in de Ronde van Zwitserland en kan zich ook dit jaar weer uitleven in de twee beproevingen tegen de klok. Met Benjamin Thomas en Tobias Ludvigsson staan er nog twee sterke tijdrijders aan het vertrek.

In de etappes die eindigen in een sprint is het uitkijken naar de beloftevolle Stewart en Fabian Lienhard, die ook niet traag is na een lastige wedstrijd. Hardrijder Alexys Brunel en klimmer Matteo Badilatti worden zondag ook aan de start verwacht van de Zwitserse WorldTour-ronde.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor Ronde van Zwitserland (6-13 juni)
flag-ch Matteo Badilatti
flag-fr Alexys Brunel
flag-ch Stefan Küng
flag-ch Fabian Lienhard
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-gb Jake Stewart
flag-fr Benjamin Thomas

Dit artikel delen:

3 Reacties

vincenzo 4 juni 2021 om 12:30

Benieuwd of het Chaves lukt om zijn oude niveau weer te bereiken.

Kannibaal van Schepdaal 4 juni 2021 om 12:39

Ik vond Chaves verrassend goed dit voorjaar. Hopelijk trekt hij het door naar de Tour, al lijkt het parcours niet echt op zijn lijf geschreven. Met de vorm van het voorjaar zou hij volgens mij een uitstekende Vuelta rijden. Hamilton lijkt mij dan weer een renner die moet kunnen meestrijden voor een plaats in de top 10 in de Tour dit jaar.

vevie 4 juni 2021 om 14:40

Esteban!!!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair