Matthew Walls wint voor eigen publiek het EK afvalkoers

Matthew Walls wint voor eigen publiek het EK afvalkoers

foto: KNWU

Door
dinsdag 7 augustus 2018 om 13:51

Matthew Walls heeft de afvalkoers op het EK baanwielrennen in Glasgow gewonnen. De Brit klopte in de laatste ronde de Portugees Rui Oliveira. Roy Eefting werd al vroeg uitgeschakeld; hij werd tiende.

In de afvalkoers valt iedere twee ronde de laatste renner af. Toen er nog tien renners in de baan zaten, werd Eefting er aan de bovenkant van de baan afgesprint. Hij kon het zelf in eerste instantie niet geloven. Het werd geen spannende strijd. Bij de top vijf viel steeds een renner af die geen kracht meer in zijn benen had en wel vrede had met de bijbehorende plaats. De Pool Szymon Krawczyk behaalde het brons.

Afvalkoers – mannen
flag-nr1 flag-gb Matthew Walls
flag-nr2 flag-pt Rui Oliveira
flag-nr3 flag-pl Szymon Krawczyk

Dit artikel delen:

1 Reactie

sportfanaat 7 augustus 2018 om 15:26

“Hij kon het zelf in eerste instantie niet geloven”. Die Fransman heeft dit trucje zeker 5 keer uitgevoerd. Constant in laatste positie uit de laatste bocht komen en dan hard buitenom fietsen. De mannen aan de binnenkant konden niet versnellen. Ik vind het dan ook een tactische blunder om achterin het groepje aan de binnenkant te rijden. Je kunt geen kant op en dus ook niet versnellen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone