Matthew Gibson sprint naar zege in Tour de l’Avenir, leider Aalrust valt
foto: Jan Brychta/Vredeskoers 2018
dinsdag 21 augustus 2018 om 16:52

Matthew Gibson sprint naar zege in Tour de l’Avenir, leider Aalrust valt

De vijfde etappe van de Tour de l’Avenir is gewonnen door Matthew Gibson. De Brit versloeg in de straten van Levroux de Pool Szymon Sajnok en de Luxemburger Colin Heiderscheid. De finale werd ontsierd door een grote valpartij, waarbij ook leider Hakon Aalrust betrokken was. Hij moest zijn leiderstrui afstaan aan de Fransman Alan Riou.

De Noor Aalrust kwam flink gehavend over de streep. De valpartij gebeurde op twintig kilometer van de finish. Vele renners gingen tegen de grond, wat ervoor zorgde dat het peloton in stukken brak. Op goed zeven kilometer van de streep kwamen nog twee renners ten val.

Uiteindelijk wisten verschillende – in de achtergrond verzeild geraakte – groepjes weer aan te sluiten, waardoor we alsnog met een vrij omvangrijk peloton gingen sprinten. De Brit Gibson bleek uiteindelijk over de snelste benen te beschikken.

Voor de valpartij reden de Pool Filip Maciejuk en de Sloveen Ziga Horvat de hele dag vooruit. De twee koplopers kregen een maximale voorsprong van zes minuten, en werden pas op twee kilometer van de streep ingerekend.

Aalrust leider af, Riou weer aan kop 
Voor de 21-jarige Gibson is het zijn vierde zege van het seizoen. Eerder won hij al etappes in de New Zealand Cycle Classic, de Tour de Normandie en de Tour du Loir et Cher.

Aalrust kon na de valpartij niet meer terugkeren in het peloton. Riou – winnaar van de tweede etappe naar Châteaubriant – kon zich wél handhaven voorin. De Fransman mag daardoor opnieuw de leiderstrui aantrekken.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2018 18:30
Edit: Nee, dat heeft hij idd niet
22 augustus 2018 08:32
Wat is er met Inkelaar gebeurd? Gevallen?

Reacties zijn gesloten.