Matteo Trentin: “We hebben het spel goed gespeeld”

Matteo Trentin: “We hebben het spel goed gespeeld”

Foto: Sirotti

zondag 2 april 2017 om 18:25

Matteo Trentin is de man die het langst in de buurt van winnaar Philippe Gilbert kon blijven bij zijn beslissende aanval in de Ronde van Vlaanderen. “Eigenlijk wilden we gewoon een selectie doorvoeren in die groep”, vertelt de Quick-Step-ploegmaat van Gilbert na afloop aan WielerFlits.

Het is met dank aan Tom Boonen én Trentin dat Gilbert met een minuut voorsprong aan de tweede passage op de Oude Kwaremont kon beginnen. “We hadden nog drie jongens in die groep, dan weet je dat het goed zit. Ik probeerde Phil nog wel te volgen, maar Vanmarcke verloor het contact. Daarna reed ik nog vijftig meter hetzelfde tempo als Philippe, maar het was al te laat.”

Daarna speelde de Italiaan het ploegenspel perfect. “We hebben het goed gespeeld. Het was heel erg belangrijk om mee te zijn met Sagan en Van Avermaet, al zag ik toen zij gingen wel sterretjes. Ze wisten vervolgens wel dat het niet aan mij was om te rijden. Tactisch waren we zo sterk.”

Trentin kwam uiteindelijk als dertiende over de streep. “Jammer dat ik mijn sprint nog verpest”, aldus de 27-jarige coureur. “Maar natuurlijk ben ik vooral tevreden op dit moment.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Vic413 2 april 2017 om 18:43

Chapeau, Matteo

Janjanssen98765 2 april 2017 om 19:10

Toch jammer dat deze renner meestal tweede viool speelt, hij zou bij een kleinere ploeg de absolute kopman zijn.

ti-raleigh 2 april 2017 om 19:19

Terecht gewonnen, niks op aan te merken, maar ze moeten ook niet overdrijven. Want als Sagan niet valt…. Maar als telt niet.

pirazzi 2 april 2017 om 19:30

Niki Terpstra zou bij een kleinere ploeg ook de absolute kopman zijn.

Gebruikersnaam 2 april 2017 om 19:30

Maar als Sagan niet valt, dan heeft Boonen ook geen kettingproblemen en dan kan die achter Naesen, Van Avermaet en Sagan uitrusten terwijl ze achter Gilbert jagen.

Janjanssen98765 2 april 2017 om 19:43

@pirazzi

Klopt maar ik heb het idee dat Trentin net nog wat lager in de pikorde staat.

GreenDay 2 april 2017 om 22:38

Ik heb het idee dat Trentin het best scoort als hij niet de vooruitgeschoven pion binnen de ploeg is. Als je dan af en toe een Tour-etappe meepikt, terwijl je in de rest van het jaar heel erg gewaardeerd wordt door de ploeg, is dat toch prima!

Turtlehead 4 april 2017 om 10:31

@gebruikersnaam: …en als Sagan niet valt, wint Vanmarcke Parijs-Roubaix en finisht Boom in de eerste achtervolgende groep.

Headlines

Materiaalzone

Populair