Matteo Trentin sprint naar ritzege in Tour of Guangxi

zaterdag 20 oktober 2018 om 09:40
Matteo Trentin sprint naar ritzege in Tour of Guangxi

foto: Sirotti

Matteo Trentin heeft de vijfde etappe van de Gree-Tour of Guangxi op zijn naam geschreven. De Europees kampioen klopte in Giulin Pascal Ackermann en Jasper Stuyven in de sprint van een uitgedund peloton. Gianni Moscon behield de leiderstrui. De rittenkoers eindigt morgen met een rit over 169 kilometer met start en finish in Guilin.

De vijfde rit was de langste van deze Tour of Guangxi, liefst 212,2 kilometer. Onderweg stonden vier beklimmingen op het menu; na twee hellingen van derde categorie volgde er een klim van tweede categorie. Als klap op de vuurpijl werd er afgeschoten met een ‘col’ van eerste categorie. De top ervan lag echter op 34 kilometer van de finish.

Vier koplopers scheidden zich al vroeg in de etappe af van het peloton, met daarbij ook een landgenoot; Pascal Eenkhoorn raakte voorop met Silvan Dillier, Tony Martin en Ryan Mullen. Op de eerste klim na 70 kilometer was hun voorsprong al ruim vier minuten. Daarna begon hun marge terug te lopen. Op de tweede klim na 155 kilometer bedroeg deze minder dan twee minuten.

Trentin sprint naar ritwinst
De koplopers werden uiteindelijk ingerekend in de slotfase, waarin het peloton in stukken brak. De koers draaide uit op een sprint, waarin Matteo Trentin zich de sterkste toonde. Pascal Ackermann eindigde op de tweede plaats, Jasper Stuyven werd derde. Het is Trentins eerste individuele zege als Europees kampioen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Chasse_patate 20 oktober 2018 om 10:56

Eenkhoorn een nieuwe Breakaway Brian?

0
Verweggistan 20 oktober 2018 om 13:39

Netjes dat Ackermann er nog bij zat.

0
tvm 20 oktober 2018 om 15:54

Trentin de light-versie van Matthews?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone