Trentin: “Ongelooflijk na alles wat er gebeurde in de eerste seizoenshelft”

zondag 12 augustus 2018 om 17:56

foto: Sirotti

Matteo Trentin zette met zijn overwinning tijdens het EK Wielrennen een streep onder zijn ongelukkige seizoensstart. De Italiaan liep bij een val in Parijs-Roubaix een lendenwervelbreuk op en stond daarmee maanden langs de kant. “Ongelooflijk. Na alles wat er gebeurde in de eerste helft van het seizoen, dan is dit geweldig”, zei hij in het flashinterview.


“We wisten dat de koers zwaar zou worden. Ook andere koersen zijn hier altijd veeleisend geweest”, zei Trentin. “We hadden met Italië overal jongens in de wedstrijd, telkens op de juiste plaats. Uiteindelijk pakte het goed uit met Davide Cimolai en mij aan het eind.”

Veldrijders op het podium
Met Italiaan op het hoogste treetje en Mathieu van der Poel en Wout van Aert op de plaatsen twee en drie stonden er allemaal renners met een verleden in het veldrijden op het podium. Trentin: “Ik had het er voor de start al over dat de koers op een cross leek. Het was heel bochtig, de regen, het ging op en af. Ik wist dat ik Van der Poel en Van Aert in de gaten moest houden.”

Trentin rijdt volgende week de EuroEyes Cyclassics in Hamburg en daarna de Vuelta a España, maar daar wil de 29-jarige renner nu nog even niet aan denken. “Eerst wil ik hier even goed van gaan genieten”, zei hij tot slot.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 12 augustus 2018 om 18:02

Ik gun het Trentin ook wel na alle pech en de hoge verwachtingen dit jaar.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.