Matteo Pelucchi boekt nieuwe zege in Tour of Taihu Lake

zondag 13 oktober 2019 om 10:42
Matteo Pelucchi boekt nieuwe zege in Tour of Taihu Lake

foto: Cor Vos (archief)

Matteo Pelucchi heeft zijn tweede etappe gewonnen in de Tour of Taihu Lake. De Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec bleef na een rit van 116 kilometer ploeggenoot Marco Benfatto en Mihkel Räim voor. Boris Vallée moest dit keer genoegen nemen met de tiende plaats. De Nieuw-Zeelander Dylan Kennett blijft leider.

Zaterdag kwam Pelucchi niet verder dan de zesde plaats, maar vandaag was het weer raak voor de pijlsnelle Italiaan. De 30-jarige sprinter – die volgend seizoen zal uitkomen voor Bardiani-CSF-Faizanè – bleek in de straten van Suzhou een tikkeltje sneller dan Benfatto en Raïm. Het is voor Pelucchi alweer zijn zesde zege van het seizoen.

Eerder won hij al twee etappes in de Tour de Langkawi en was hij succesvol in de Vuelta Aragón en de Tour Poitou-Charentes. Als we kijken naar het klassement, dan zien we dat Kennett nog altijd een mooie voorsprong heeft op zijn naaste belagers Matthias Brändle (+ 27 seconden) en Raïm (+ 29 seconden).

De Tour of Taihu Lake duurt nog tot en met dinsdag. Morgen krijgen de renners een heuvelachtige etappe voorgeschoteld van en naar Jurong, al is de finale wel weer vlak.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone