Matteo Moschetti begint seizoen met zege in Trofeo Ses Salines-Felanitx

donderdag 30 januari 2020 om 15:44
Matteo Moschetti begint seizoen met zege in Trofeo Ses Salines-Felanitx

foto: Cor Vos

De Trofeo Ses Salines-Felanitx is gewonnen door Matteo Moschetti. De Italiaan van Trek-Segafredo bleek na een wedstrijd van 170 kilometer de snelste sprinter in finishplaats Felanitx, gelegen op het eiland Mallorca. Moschetti versloeg topfavoriet Pascal Ackermann en Jon Aberasturi.

Het Spaanse wielerseizoen werd vandaag afgetrapt met de Trofeo Ses Salines-Felanitx op Malllorca. De renners trekken jaarlijks naar dit eiland voor de Challenge Mallorca, een viertal op zichzelf staande eendagskoersen met afwisselend kansen voor sprinters en klimmers. De eerste manche was met bijna 1700 hoogtemeters over een afstand van 170 kilometer zeker geen vlakke koers, maar een sprint behoorde zeker tot de mogelijkheden.

Vier vluchters vinden elkaar 
De kopgroep van de dag bestond uit Rémy Mertz, Aaron Van Poucke, Riccardo Verza en Claudio Imhof. Deze vier renners reden vlak na de start weg en wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van ruim vijf minuten. In het peloton zagen we al snel BORA-hansgrohe en Arkeá-Samsic hun verantwoordelijkheid nemen, waardoor het verschil binnen de perken bleef en het eigenlijk wachten was op de hergroepering.

Maar Mertz, Van Poucke en Imhof hadden andere plannen en bleven stug doorrijden, hopend op een misrekening van het peloton. De jonge Italiaan Verza kreeg het lastig en moest vooraan afhaken, waardoor we met drie koplopers begonnen aan de laatste vijftig kilometer. Mertz en Imhof bleken over de beste benen te beschikken, wisten Van Poucke te lossen, maar moesten nog wel een op hol geslagen peloton afhouden richting de finishplaats.

Mertz en Imhof houden lang stand 
Met nog twintig kilometer te gaan was het verschil nog maar één minuut tussen de twee koplopers en de grote groep, vijftien kilometer later waren Merz en Imhof er alsnog aan voor de moeite. De wedstrijd eindigde vervolgens in een massasprint, aangezien er geen verschillen ontstonden op de flanken van de Coll Es Monjos (1,6 km aan 4,1%) en in de resterende kilometers naar Felanitx.

Het beloofde een spectaculaire laatste kilometer te worden met een gevaarlijke bochtencombinatie en een licht oplopende finish. Het bleek spek naar de bek van Matteo Moschetti, de 23-jarige Italiaan van Trek-Segafredo. Moschetti versloeg niemand minder dan Pascal Ackermann en Jon Aberasturi, waardoor zijn Amerikaanse werkgever alweer op drie zeges staat in 2020.

foto: Cor Vos

Richie Porte won eerder al een etappe én het eindklassement in de Tour Down Under. Voor Moschetti is het zijn eerste zege voor Trek-Segafredo sinds zijn komst bij de ploeg eind 2018. Morgen staat op Mallorca de Trofeo Serra de Tramuntana op het programma, een koers voor de klimmers.

Dit artikel delen:

11 Reacties

FDJ 30 januari 2020 om 16:08

Duidelijk verschil met Ackermann. Hopen dat Moschetti dit jaar fit blijft dan gaat hij veel winnen.

0
ChefSpijker 30 januari 2020 om 17:06

Beetje opportunistisch op basis van zo’n sprintje met een C-veld. ’t Is een talent, maar ‘veel winnen’ doen niet zoveel renners. Zou het al knap vinden als ie één zege boekt in de WorldTour.

0
OudeKwaremont 30 januari 2020 om 16:19

Dat hoop ik ook ja, daar zit zeker nog rek in bij Moschetti, knap dat hij Ackermann er zo ruim oplegt. Vorig jaar geblesseerd uitgevallen tijdens de Giro, zou mooi zijn als Trek hem dit jaar kans op revanche gunt, geeft vertrouwen als je zo de seizoensopener wint.

0
David Kools 30 januari 2020 om 16:19

Trek heeft goeie aankopen gedaan, sterk team dit jaar. Benieuwd naar de rondes.

0
Rawolf 30 januari 2020 om 17:35

Moschetti is geen aankoop van dit transferseizoen

0
[email protected] 30 januari 2020 om 16:33

Top 10 wel verwacht maar bouhanni, pasqualon, van asbroeck en ackerman verslaan? Petje af

0
LB108 30 januari 2020 om 17:11

Zijn er ook beelden van de sprint? En niet enkel van na de finish gezien..?

0
ivo001 30 januari 2020 om 19:52

Gevonden!
https://youtu.be/cKoxwM7yBD0?t=117

0
vincenzo 30 januari 2020 om 18:14

Boehoehanni slechts 8e ….

0
Titaantje 30 januari 2020 om 20:07

Ben benieuwd of het niet weer een gevalletje “prachtig voorseizoen, weinig als het er echt om gaat” wordt netals vorig jaar.

0
WernerFranke 30 januari 2020 om 20:17

Mooi seizoenseinde met Pedersen en Mollema, nu een lekkere start met Porte en Mosschetti. Kan Trek één van de ploegen van het jaar worden?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone