Matteo Malucelli sprint naar ritzege in ouverture Ronde van China
foto: Sirotti
zaterdag 8 september 2018 om 09:13

Matteo Malucelli sprint naar ritzege in ouverture Ronde van China

Matteo Malucelli heeft de eerste etappe van de Tour of China I op zijn naam geschreven. De 24-jarige Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec was in de straten van Jintang Huaizhou de snelste in de massasprint. Zijn landgenoten Jakub Mareczko en Marco Benfatto eindigden op de tweede en derde plaats. Malucelli is tevens de eerste leider.

De openingsrit van de eerste van in totaal twee Tours of China – vandaar Tour of China I – ging over snelle en vlakke wegen. Al vroeg in de wedstrijd probeerde een groep renners weg te rijden, zij werden echter weer teruggepakt. Een tweede poging vanuit het peloton had meer succes en deze kopgroep animeerde lange tijd de koers.

Ook deze vluchters bleken uiteindelijk niet opgewassen tegen het grote pak, dat zijn zinnen had gezet op een massasprint. Daarin was Malucelli de snelste. Het was zijn vierde profzege, nadat hij ook al etappes won in de Volta a Portugal (2015) en de Ronde van Slowakije (2017). Dit jaar was hij al eens de beste in de Vuelta Aragon.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
8 september 2018 10:02
Marezcko verslagen op eigen terrein
8 september 2018 10:17
Ah, de serie Flauw De Zegeteller Opkrikken Voor C-sprinters is weer begonnen. :) Jammer dat er geen Nederlandse ploegen mee doen.
8 september 2018 11:18
Mareczko heeft na de Giro pas 3 wedstrijddagen op zijn programma staan geloof Ik, dus die zal ook best nog wat vorm missen.
    8 september 2018 16:11
    Opvallend. Piekt echt op Aziatisch najaar kennelijk

Reacties zijn gesloten.