Mathieu van der Poel wint voor de tweede keer de Ronde van Vlaanderen

zondag 3 april 2022 om 16:42
Mathieu van der Poel wint voor de tweede keer de Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De renner van Alpecin-Fenix was in de finale samen op pad met medefavoriet Tadej Pogacar, bleef in de finale ijzig kalm en bleek na ruim 270 kilometer in het zadel de snelste in de sprint. Dylan van Baarle werd tweede, Valentin Madouas derde. Pogačar viel na een spectaculaire laatste kilometer nog naast het podium.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Vandaag was het zover: de 106e editie van de Ronde van Vlaanderen. Omstreeks 10.00 uur begonnen de coureurs vanuit Antwerpen aan hun rit van ruim 272 kilometer naar Oudenaarde. Kasseien, de Paterberg en Oude Kwaremont in koude omstandigheden: de Ronde beloofde ook dit jaar weer een spektakel te worden. Weliswaar zonder topfavoriet Wout van Aert, die thuis zit met een coronabesmetting, maar met titelverdediger Kasper Asgreen, de nieuwe topfavoriet Mathieu van der Poel, Tourwinnaar Tadej Pogačar, Tom Pidcock, Tiesj Benoot en Mads Pedersen stonden er heel wat toppers aan het vertrek.

Na de eerste kilometers in de neutralisatiezone werd de koers in de buitenwijken van Antwerpen op gang gebracht en barstte de strijd om de vroege vlucht helemaal los. Geheel volgens de traditie vonden er in het eerste koersuur diverse schermutselingen plaats, maar was het wachten op de goede vlucht. Na ruim twintig kilometer aftasten, wisten negen renners elkaar te vinden en weg te rijden uit het peloton. De goede vlucht leek vertrokken, al spartelden de renners van Team DSM en EF Education-EasyPost nog even tegen. Het bleek al snel verspilde moeite en niet veel later kregen de negen vluchters alsnog de zegen van het peloton.

Taco van der Hoorn in de aanval – foto: Cor Vos

Vroege vlucht met Dewulf en Van der Hoorn 
Met Stan Dewulf (AG2R Citroën), Sébastien Grignard (Lotto Soudal) en Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen-Baloise) waren drie Belgen vertegenwoordigd in de vlucht van de dag, net als Nederlanders Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-G0bert), Mathijs Paasschens (Bingoal Pauwels Sauces WB), de snelle Duitser Max Kanter (Movistar), de Italiaanse sprinter Luca Mozzato (B&B Hotels-KTM), de Italiaanse tempobeul Manuele Boaro (Astana Qazaqstan) en de Zwitserse hardrijder Tom Bohli (Cofidis). De voorsprong van deze negen avonturiers liep op tot goed vijf minuten, veel meer kregen Van der Hoorn en co. niet.

In de grote groep werd het vuile werk opgeknapt door de knechten van Alpecin-Fenix, Jumbo-Visma, INEOS Grenadiers en Quick-Step Alpha Vinyl. Ook UAE Emirates ging zich op een bepaald moment bemoeien met de achtervolging, ondanks een eerdere valpartij van kopman Pogačar. De Sloveense debutant ging al vroeg in de koers tegen de vlakte, maar de schade bleek mee te vallen en dus kon hij al snel weer zijn plaats innemen in het peloton. De negen koplopers reden intussen in gestrekte draf richting de voet van de eerste helling van de dag na ruim 130 kilometer koers: de eerste passage van Oude Kwaremont.

Nervositeit neemt toe in de heuvelzone 
Aangemoedigd door duizenden dolenthousiaste wielerfans werden de vluchters over de Oude Kwaremont geschreeuwd. Van een eerste tempoversnelling was overigens geen sprake, daarvoor was het nog veel te ver tot de finish. Ook in het peloton bleef het rustig en dus reden de renners gegroepeerd over de kasseien van de Oude Kwaremont. Met de Oude Kwaremont begonnen de renners wel aan resem heuveltjes, met de Kortekeer, Achterberg en Wolvenberg binnen een straal van een tiental kilometer. De nervositeit nam zienderogen toe en dit resulteerde in valpartijen van onder meer Piet Allegaert en Tobias Johannessen, maar gelukkig zonder erg.

De renners worden toegeschreeuwd op de Oude Kwaremont – foto: Cor Vos

Op de Molenberg, de vijfde helling van de dag, schudde Jumbo-Visma voor de eerste keer aan de boom. Het was Nathan van Hooydonck die zijn kaarten op tafel gooide en de Belg wist naar de eerder ontsnapte Jonas Koch van BORA-hansgrohe te rijden. Het spel was definitief op de wagen: in het peloton zagen we al meerdere coureurs afhaken onder het hoge tempo. Alexander Kristoff, in 2015 nog winnaar van Vlaanderens Mooiste en de kopman van Intermarché-Wanty-Gobert, kreeg ondertussen af te rekenen met materiaalpech. De sterke Noor werd door een ploegmakker echter weer voorbeeldig naar voren gereden.

Pedersen en Bettiol beginnen er al vroeg aan
Van Hooydonck en Koch werkten voorbeeldig samen en wisten zo hun voorsprong richting de voet van de Berendries uit te breiden tot een halve minuut. Op de flanken van de Berendries ontplofte de koers volledig: meerdere renners sprongen weg uit het peloton, op weg naar Van Hooydonck en Koch. Iván García was de aanstichter van een tegenaanval en de Spanjaard van Movistar kreeg het gezelschap van niemand minder dan ex-winnaar Alberto Bettiol, medefavoriet Mads Pedersen, Alex Kirsch, Zdeněk Štybar, Jannik Steimle, Gianni Vermeersch, Mick van Dijke, Oliver Le Gac, Marco Haller en Ben Turner.

Een zeer sterke groep en dus gingen de alarmbellen af in het peloton, waar we de mannen van TotalEnergies, in dienst van Anthony Turgis, Bahrain Victorious en UAE Emirates op kop zagen rijden. De vaart zat er goed in en dit leidde helaas weer tot een valpartij in het peloton. Onder meer Christophe Laporte en Florian Vermeersch gingen tegen de vlakte. De Franse favoriet van Jumbo-Visma moest zo beginnen aan een heuse inhaaljacht op een ontketend peloton, waar men niet van plan was om de benen stil te houden. De vroege vluchters begonnen intussen aan helling nummer negen: die van Berg Ten Houte.

Pogačar maakt indruk op de Oude Kwaremont – foto: Cor Vos

Pogačar maakt indruk op de Oude Kwaremont 
Op Berg Ten Houte probeerden Victor Campenaerts, Van der Poel, Pogačar en Asgreen de sprong naar de groep met Bettiol en Pedersen te maken, maar ze slaagden niet in hun opzet en dit speelde de tegenaanvallers in de kaart. De voorsprong werd weer groter en de topfavorieten waren in de achtergrond niet bereid om voor een ander de kastanjes uit het vuur te halen, waardoor het verschil richting de tweede passage van de Oude Kwaremont opliep richting de anderhalve minuut. Een interessante koersontwikkeling, maar met nog zestig kilometer op de teller was er nog allerminst sprake van een beslissende slag.

Verre van, aangezien er in het peloton net op tijd weer sprake was van een georganiseerde jacht. Vlak voor het aansnijden van de Oude Kwaremont waren de verschillen weer speelbaar. Dit was het moment voor Pogačar om zich binnenstebuiten te trekken en de Sloveen reed aan een duizelingwekkende vaart, met Asgreen in zijn wiel, naar de kop van de koers. En Van der Poel? De Nederlander maakte aanvankelijk een wat fletse indruk op de Oude Kwaremont, liep zelfs wat rood aan, maar wist op eigen tempo toch de ontstane gaatjes te dichten en de scheve situatie recht te zetten, net als onder meer Pidcock en Stefan Küng.

Door de inspanningen van Pogačar werden de vluchters van het eerste uur bij de lurven gegrepen en konden we spreken van een eerste elitegroep van een dertigtal renners. Deze groep werd echter al snel weer stevig uitgedund op de eerste keer Paterberg. Dit bleek het teken voor een sterke Jan Tratnik en Van der Poel om druk uit te oefenen en dit zorgde voor een natuurlijke selectie onder de toppers. Pogačar ging spelenderwijs mee, maar Asgreen moest verrassend genoeg dan weer passen op de Paterberg. Quick-Step Alpha Vinyl, eerder nog mee in de frontlinie, moest zo plots de meubelen zien te redden.

Pogačar en Van der Poel trekken door op de Koppenberg 
In de kilometers tussen de Paterberg en de Koppenberg keerde de rust weer wat terug in de groep der favorieten. Dylan van Baarle besloot dan maar om te anticiperen en de sterke Nederlander van INEOS Grenadiers reed samen met Fred Wright een twintigtal seconden weg van de eerste groep. Van Baarle en Wright begonnen met wat voorgift aan de Koppenberg, maar alle ogen waren gericht Pogačar. De Sloveen besloot op de Koppenberg opnieuw de forcing te voeren, maar dit keer zat Van der Poel wel direct op het wiel. De Nederlander nam zelfs over en wist samen met Pogačar en de toch wel verrassende Valentin Madouas weg te rijden.

Een titanenduel in Vlaanderen – foto: Cor Vos

Deze drie kleppers keken niet meer achterom en reden in een mum van tijd naar Van Baarle en Wright: een nieuwe kopgroep van vijf was geboren. In de achtervolgende groep moesten de renners het hoofd buigen en al snel werd duidelijk dat de sterkste renners in koers waren weggereden op de Koppenberg. Met een voorsprong van driekwart minuut begonnen Van der Poel, Pogačar, Madouas, Van Baarle en Wright aan de derde en laatste passage van de Oude Kwaremont. Op de voorlaatste helling van deze Ronde van Vlaanderen trok de onvermoeibare Pogačar voor een zoveelste keer door.

Titanenduel in Vlaanderen
Dit bleek de doodstek voor Van Baarle en Wright. De taaie Madouas probeerde nog wel even mee te gaan, maar ook voor de Fransman was er geen houden aan. En zo bleven er met Pogačar en Van der Poel, op voorhand ook de topfavorieten voor de overwinning, nog twee kandidaat-winnaars over. Zij begonnen gezamenlijk aan de Paterberg, de laatste klim van de dag. Op deze steile kasseihelling bleef een krachtsexplosie uit en dus trokken we met twee matadoren naar de finish in Oudenaarde. De achtervolgers leken geklopt. We kregen, net als in 2020 en 2021, een sprint met twee om de zege.

Van der Poel en Pogačar leken nog wat achter de hand te houden in de laatste kilometers. Ze wisselden elkaar netjes af aan de kop, maar reden toch met de nodige reserve richting de Minderbroedersstraat in Oudenaarde. In de laatste kilometer begon het grote gepoker en was het wachten op de aanzet van Van der Poel of Pogačar. Die bleef echter lang uit en hierdoor wisten Madouas en Van Baarle in extremis toch nog aan te sluiten. Madouas voelde zijn moment gekomen, kwam op hoge snelheid van achteruit, maar wist Van der Poel niet te verrassen. De Nederlander bleef ijzig kalm, wist Madouas op te vangen en spurtte op overtuigende wijze naar zijn tweede zege in de Ronde van Vlaanderen.

foto: Cor Vos

Van Baarle eindigde door de zeer tactische finale nog als tweede, Madouas werd derde. Pogačar was de grote verliezer aan de streep: de Sloveen raakte in de hectische sprint ingesloten en viel zo naast het podium. En daar was de tweevoudige Tourwinnaar duidelijk niet blij mee.

Dit artikel delen:

180 Reacties

Asje Menou 3 april 2022 om 16:44

Heerlijke koers met een terechte winnaar!

Renaissance 3 april 2022 om 16:56

Oranje boven met een koning van de koers Matje. Wat een genot om die jongen te zien koersen. Van Baarle schitterende 2e plek. Geweldige koers gezien

uitdewaaier 3 april 2022 om 17:04

Seizoen geslaagd. Koorts bij v Aert is nu hoger geworden.

bartp25 3 april 2022 om 17:06

Waar is dat nou voor nodig? Waarom moeten sommige fans altijd natrappen?
WvA heeft Corona dat kan gebeuren, in de vorm die hij had, had hij waarschijnlijk bij Mvdp En Pogi gezeten.
Al had Mvdp waarschijnlijk de sprint dan ook gewonnen.

Renaissance 3 april 2022 om 17:06

Ik denk dat je van een fenomeen als MvdP wel wat meer mag verwachten over een heel seizoen dan een overwinning in de RVV, maar inderdaad het voorjaar is heel erg ruim geslaagd. Ik vind dat voor fenomenen als WvA en Van der Poel een voorjaar zonder monument een mislukt voorjaar is, WvA heeft dus inderdaad nog iets te bereiken.

Frans van Castricum 3 april 2022 om 18:05

Podgacar had moeten winnen, veruit de sterkste in koers. Toen VDP steeds rechts over zijn schouder keek, had hij links de sprint moeten beginnen. En ook best van ver want VDP is niet zo goed in lange sprints.

roeleur 3 april 2022 om 18:42

Inderdaad. Pogacar maakt een tactische fout door niet zelf eerder aan te gaan. De komende jaren zal het nog moeilijker worden om hem hier te kloppen. Zeer sterke en nu ook ijzingwekkend koele MvdP.

Emergo 3 april 2022 om 18:45

@FvC Als hij wil winnen zal hij in de aanloop naar de finish toch iets snuggerder moeten rijden en na afloop niet zeuren dat hij pas vierde wordt.

Erik33 3 april 2022 om 19:39

Pogacar was sterk maar als je iemand niet kunt lossen dan ben je niet de allersterkste. Op de Pogio moest Wout wel een gaatje laten naar Pogi. Ook toen al reed Matthieu het dicht. Denk dat we vandaag de twee beste wielrenners ter wereld hebben zien strijden en een historische krachtmeting hebben gezien.

vevie 3 april 2022 om 16:44

The terminator strikes again, maar maakt het niet af. Wat een renner. Sterk en slim van Matthieu, dat sprintje. Maar Pogacar de beste in koers. Die wint deze wedstrijd nog in de toekomst.

Hij baalde nog enorm, maar zelf slechte keuzes gemaakt in de sprint. Had eerder moeten gaan en liet zichzelf insluiten. Dan krijg je dit. Eigen schuld. Hasta la Vista. But he will be back.

Asje Menou 3 april 2022 om 16:45

Niet eens. Mathieu lijkt gewoon meer met zijn verstand te koersen dan in het verleden. Pogacar versnelde een keertje toen Matje wat verder zat, maar voor de rest van de koers heb ik hem niet een keer zien domineren.

TheBigShow 3 april 2022 om 16:47

Leken me even sterk, maar VdP stuk sterker in de sprint

de nieuweMerckx 3 april 2022 om 16:57

Pogi schakelt gewoon naar te grote versnelling. Eigen schuld.

Renaissance 3 april 2022 om 16:57

Van der Poel heeft de koers gecontroleerd en gedomineerd, Pogacar was inderdaad erg sterk maar heeft hem niet gebroken.

vevie 3 april 2022 om 17:07

Lijkt me niet dat Vd Poel de koers heeft gedomineerd. De ‘echte’ aanvallen kwamen van Pogacar. Hij voerde 2x flink het tempo omhoog waardoor veel mannen eraf wapperden.

Bankzitter 3 april 2022 om 16:45

Tadej slechte verliezer. Matje groots!

berendries 3 april 2022 om 16:50

De beste renners zijn slecht verliezers.

super 3 april 2022 om 16:53

Super race en het eerste waar jij mee komt is een negatieve opmerking.

Tollpatscher 3 april 2022 om 17:00

Pogacar leek vandaag op Evenepoel.
Wat een reactie na eigen stommiteit..

evelineroos 3 april 2022 om 17:03

Hij heeft er geen ervaring mee, dus ook niet zo vreemd.

djerkson 3 april 2022 om 17:14

Een beetje klein om dé man van de wedstrijd een slechte verliezer te noemen, gewoon omdat die een ontgoochelde reactie geeft.

Mechanieker 3 april 2022 om 17:50

Al eens gehoord van adrenaline en emotie? Hem veroordelen obv zijn reactie aan de finish is niet fair.

Eroba 3 april 2022 om 20:09

Even wachten op het interview waarin Pogacar zeer sportief reageerde dat de het enkel frustratie naar hem zelf was.

Wheely 3 april 2022 om 16:46

Emotioneel van, heerlijke koers! En Van Baarle tweede, hoe mooi!!!!

Aerosolo 3 april 2022 om 16:48

Van Baarle sinds zijn eerste profjaar in RVV:
89, 37, 6, 4, 12, 18, 8, 10, 2
Heerlijk rijtje en dan mag het ook nog even meezitten bij de finish.

Tuubke 3 april 2022 om 16:51

Die mag volgend jaar wel eens winnen!

Renaissance 3 april 2022 om 16:58

Geweldige koers. Vanaf 90km op het puntje van de stoel gezeten. Laatste 500m geniaal.

Alto de angliru 3 april 2022 om 16:47

Mag wel slechte verliezer zijn als je de beste in koers was

dumoman 3 april 2022 om 16:56

De beste in koers is diegene die wint

Tony 3 april 2022 om 16:47

Wonderboy doet het weer!!!!Fantastische ronde van Vlaanderen.

Koers 3 april 2022 om 16:48

Vdp werd nog even verrast, leek eerst te gaan, toen nog even kijken en zag ze enorm snel op hem afkomen. Dat had anders kunnen aflopen. Wat een cadeau voor Van Baarle en Madouas dat zij nog voor Pogacar eindigen. Mooie hoogmis met een klasbak van een winnaar.

TIO 3 april 2022 om 16:48

De Zoetemelk van de 21 eeuw.

TheBigShow 3 april 2022 om 16:48

Jaaaa. Wat een held! 4-1-2-1
Al vier jaar op rij bij de 2 sterksten in de koers. Ongezien
Enorm sterke Pogacar ook. Zonde dat ie het podium verspeeld, maar zal nog wel meer kansen krijgen

Barry Batsbak 3 april 2022 om 16:49

Hahahaha, wat een leuke laatste kilometer. Sowieso mooie Ronde, was een goede dag.

Agnolutto 3 april 2022 om 16:49

Zo. Dat was een hele mooie koers! Prachtwinnaar.

YogiBear 3 april 2022 om 16:49

Van der Poel geeft eerlijk aan dat hij denkt dat Pogacar vandaag de sterkste was. Duidelijk door ervaring en betere sprint gewonnen en dus in de laatste kilometer gewoon de slimste van de twee.

GUY MALFAIT 3 april 2022 om 16:50

Mooie zege van MDVP. Niks op aan te merken.

Hoorde ik op de NOS trouwens dat Wout van Aert Nederlander is? Wil dat zeggen dat wij Belgen vanaf nu ook met die Max Verstappen opgscheept zitten? Laat ons hopen van niet!!

berendries 3 april 2022 om 16:54

Het zijn jullie gegund. Wij Wout, jullie die autoracer.

dumoman 3 april 2022 om 17:00

Van Aert is net zoveel Nederlander als Vd Poel Belg

Barry Batsbak 3 april 2022 om 17:07

Niks ervan. Belgen moeten Verstappen niet en hebben zich Lando Norris al toegeëigend. Max blijft bij NL.

uitdewaaier 3 april 2022 om 17:37

@ha ha die dumoman met zijn aparte opmerking.

Tollpatscher 4 april 2022 om 07:52

Hoe dan ook, Verstappen is en blijft een Limburger.

adelaarvanantwerpen 3 april 2022 om 16:50

Een van de beste rondes die ik ooit heb gezien. Fantastische Pogacar, maar VDP is de verdiende winnaar. Pogacar pokerde teveel maar had ook niet veel over in de sprint.

martini151 3 april 2022 om 16:50

Pogi had nooit sneller gesprint dan Mathieu. Hij kan boos zijn, maar MVP was gewoon sterker in de sprint

TheBigShow 3 april 2022 om 16:51

Dat snapt ie ook wel denk ik, maar podium missen is zuur natuurlijk op deze manier.

Alto de angliru 3 april 2022 om 16:50

Pogi komt nog wel terug om zijn 3e monument te winnen

jkjustin 3 april 2022 om 16:52

Na de 3e keer over de Kwaremont dacht ik echt dat Pogi ging winnen. Die leek nog serieus energie over te hebben.
Maar uiteindelijk laat ie het liggen in de sprint… Jammer maar zijn dag komt hier nog wel.

En die matje…wat. een. BAAS!

Oh! En Kristoff wordt gwn 10e nadat 100x gelost is in de koers

Zadelsnuffelaar 3 april 2022 om 16:53

Pogacar is hier de mentale winnaar. Eerste keer de Ronde en prachtig gereden. Niet gewonnen, maar dat komt sowieso nog. Meneer Plank weer met dat overdreven vieren alsof hij het WK wint. Ik snap de teleurstelling bij Pogi, maar hij mag zichzelf optrekken aan zijn palmares dat nu al vele malen indrukwekkender is dan MvdP.

TheBigShow 3 april 2022 om 16:55

Trolololol

jkjustin 3 april 2022 om 16:55

Neem nog een snuifje copium.

martini151 3 april 2022 om 16:55

We hebben hier duidelijk geen fan van mvp te pakken

Zadelsnuffelaar 3 april 2022 om 16:56

Niets copium of getrol. Harde feiten.

jkjustin 3 april 2022 om 16:58

Gesproken als iemand die stijf staat van de cope

Bankzitter 3 april 2022 om 16:58

Cocaine is a hell of a drug.

Sjonge Jonge 3 april 2022 om 16:59

Jij bent best een rare zandsnuffelaar

TheBigShow 3 april 2022 om 16:59

Hoeveel veldritten heeft Pogcar gewonnen?

La Primavera 3 april 2022 om 16:59

Hahahahaha. Lijkt me lastig leven met zo’n complex!

Renaissance 3 april 2022 om 17:00

Iemand doet aan cope

Het Jachtluipaard van Numansdorp 3 april 2022 om 17:01

Nou, laten we het eens op een rijtje zetten qua grootste overwinningen:

Mathieu:
2x Ronde van Vlaanderen
2x Dwars door Vlaanderen
1x Binckbank Tour
1x Amstel Gold Race
1x Strade
1x etappe in de Tour

Tadej:
2x Tour de France
2x Tirreno
6x etappe in de Tour
1x LBL
1x Lombardije
1x Strade

Ik zou wel weten welke erelijst ik indrukwekkender vindt. En het is niet die van Mathieu. (Grote) rondes staan nou eenmaal veel hoger qua aanzien dan eendagswedstrijden. En terecht, want je moet drie weken lang elke dag top zijn in plaats van 1 dag. Alleen al 1 Tourzege zet ik hoger dan het hele lijstje van Mathieu bij elkaar. Eendagsrenners zijn zwaar overgewaardeerd in het moderne wielrennen.

dumoman 3 april 2022 om 17:02

Zandsnuffelaar ? Meer cokesnuffelaar

Jooop 3 april 2022 om 17:03

Mentale winnaar en harde feiten. Haha!

La Primavera 3 april 2022 om 17:04

@Jachtluipaard Ik mis alleen waarom dat relevant zou zijn?

FW07 3 april 2022 om 17:04

Boos zijn, omdat iemand juicht nadat hij een klassieker wint.

Zadelsnuffelaar 3 april 2022 om 17:05

@jachtluipaard
Kijk, dat zijn harde feiten. Ik heb het meer voor Pogi. Veel completer als renner en hij overdrijft nooit in het vieren van overwinningen. Misschien wordt MvdP dat gevier ingefluisterd door zijn Belgisch ploegje.

Scott Sunderland 3 april 2022 om 17:06

Wat een trieste reacties. MvdP haalt hier een grote overwinning, dikke punt. Laat de man lekker blij zijn. En wat heeft de fenomenale erelijst van Pogacar daar dan mee te maken ? Hopelijk is Pogacar een sportievere verliezer vandaag. Vast wel.

FW07 3 april 2022 om 17:07

Is het dan niet juist heel logisch van Van der Poel dat hij zo hard juicht bij een overwinning? Pogacar gaat sowieso nog genoeg winnen. Een hele prestatie dus van Van der Poel om het wonderkind te kloppen. Misschien wel de laatste keer. Mag gejuicht worden.

La Primavera 3 april 2022 om 17:08

@Zadelsnuffelaar Ik zou nog even het juichen van Pogi terugkijken in de Tirreno. Dat was nog harder. En wat is er mis met juichen voor het winnen van een monument?

Zadelsnuffelaar 3 april 2022 om 17:08

@FW07
De Ronde had hij al een keer gewonnen. Niet nodig dat overdreven vieren. Oogt enorm fake. Gelukkig rolde hij dit keer wel niet over de grond. Daarnaast is de RVV in mijn ogen niet bij de grootsten van de klassiekers. Zwaar: ja. Mooi? Neen.
Ieder zijn mening.

FW07 3 april 2022 om 17:09

O, wist niet dat je maar 1x mag juichen.

Barry Batsbak 3 april 2022 om 17:09

‘In heb het meer voor Pogi”… nou zeg dát dan gewoon. Hoef je een ander niet voor af te zeiken met non-argumenten.

Pogacar_GOAT 3 april 2022 om 17:09

En maar janken als Evenepoel kritisch wordt benaderd. Ga maar weer zadels besnuffelen en drink nog een litertje azijn terwijl je daarmee bezig bent.

Wheely 3 april 2022 om 17:10

Haha wat een BS man, het zijn beiden fenomenale renners, jullie simpele zielen zijn het niet waard om überhaupt een vergelijking op te schrijven. ;)

DeGroteMolen 3 april 2022 om 17:11

Gelukkig maar , Snuffelaar, dat Wout covid heeft gefaked. had hier noot meegekund.

quickstep_wolfpack 3 april 2022 om 17:13

Wat een kansloze reactie. Vdp is een geweldige coureur net als pogi dat is. En pogi de mentale winnaar? Denk dat pogi het daar zelf niet mee eens is zoals ik het zag. Hele rare reactie

bartp25 3 april 2022 om 17:14

Wow, wat een discussie is dit zeg.
Je kan toch alleen maar respect hebben voor de coureurs Mvdp en Pogacar?
Tel daar Alaphilippe en WvA bij en je hebt 4 man die overal zichzelf van hun beste kan laten zien, en wij als fans zijn de grote winnaars.
Of je nou Fan bent van de 1 betekent toch niet dat je geen respect kan hebben voor de andere?
WvA is mijn favoriet, maar als je niet snapt dat MvdP hier uitbundig juicht zet ik vraagtekens bij je IQ. De man heeft maanden in de lappenmand gezeten, is op het laatste moment fit voor zijn favoriete koersen. Hij weet dondersgoed dat Pogacar vandaag sterker was en dat het op de Pater niet veel scheelde of hij lag eraf.
1 en al ontlading en volledig te begrijpen, alsook de teleurstelling bij Pogacar.

Zadelsnuffelaar 3 april 2022 om 17:15

@Pogacar_GOAT
Wat kan mij Evenepoel schelen? Een over het paard getild arrogant mannetje dat enkel kleine wedstrijden wint. Heeft tegen grote namen buiten wat tijdritten bitter weinig laten zien. Staat los van het feit dat hij potentieel heeft. Verder ook geen idee wat Evenepoel te maken heeft met deze wedstrijd.

Scott Sunderland 3 april 2022 om 17:15

Als je een monument wint mag je over de grond rollen van blijdschap. Al is het je tiende monument. Je kunt ook gewoon zeggen dat je voor Pogacar was en geen supporter van MvdP bent. Ik heb zelden op Wielerflits zulke onzin zien verkondigen. En ik ben geen anti-supporter van Pogacar. Anti-supporteren zie ik sowieso als een slechte eigenschap.

Zadelsnuffelaar 3 april 2022 om 17:18

@DeGroteMolen
Wout ben ik geen fan van. Mathieu staat een trapje hoger. Pogi nog hoger voor mij. Ik hou van zijn veelzijdigheid en bescheidenheid. Hoe hij vandaag de eerste keer de Ronde reed, dat doet bijna niemand hem na. Ik had liever Van Baarle zien winnen.

Wildebert 3 april 2022 om 17:25

Zo is het Wheely, wat een antisupporters!

jimmen 3 april 2022 om 17:28

hahaha, flapdrol

Westland95 3 april 2022 om 17:28

Haha, John Cope

uitdewaaier 3 april 2022 om 17:41

Wat een merkwaardig persoon die snuffelaar. Vast een belg.

Emergo 3 april 2022 om 18:51

Misschien eens een nieuw zadel kopen ?

Alto de angliru 3 april 2022 om 16:54

Ja als hij wat beter piekt zonder al los te gaan in de Strade en Tirreno dan zie ik dat zeker wel lukken.

Tuubke 3 april 2022 om 16:54

Zeg redactie, zou het niet netjes zijn om op z’n minst een volgtopic voor de vrouwenkoers op te zetten?

Limal 3 april 2022 om 16:55

Het fenomeen klopt het fenomeen!! (met een fenomenaal duo ertussen)

Heel interessant koersverloop gezien, ondanks dat ik Van Aert wel gemist heb (stel je voor, een sprint-à-trois…). Benoot was minder dan verwacht en wat Laporte gekund zou hebben zonder die pech op een slecht moment zullen we nooit weten. Als team was vooral Bahrein onverwacht goed, en dan kwam het nog geeneens van Moho.

thorsen 3 april 2022 om 16:56

Van der Poel tot aan het gaatje om Pogacar te volgen. En het dan heel knap afmaken in de sprint. Pogacar de beste onderweg, ik denk dat hij snel terug komt voor revenge.

11 na 11 3 april 2022 om 16:56

Ik wacht al vol spanning op de analyse van 'journalist' Raymond, hoe Roglic ervoor zorgde dat Jumbo vandaag geen fluit waard was.

Panache 3 april 2022 om 17:01

Tip: bij frustratie even tot 10 tellen, uithuilen en opnieuw beginnen.

bartp25 3 april 2022 om 16:57

Prachtige ronde, sterkste man in koers wint niet altijd dat was Pogacar. MvdP lijkt geleerd te hebben wat minder met zijn krachten te smijten en wat meer te profiteren van andere.
Pogacar is de beste wielrenner te wereld momenteel, niemand kan wat hij kan. Ik zie een MvdP en WvA hem bergop tegen een col echt niet volgen maar wat maakt hij hier koers zeg.
Wat blijft het spijtig dat WvA heeft moeten afzeggen, met zijn vorm had hij hier denkelijk nog bij gezeten en was het nog mooier geweest.

Cees Dekker 3 april 2022 om 22:50

Inderdaad mooie overwinning van MVDP, maar Pogacar eerste keer in de ronde, eindelijk Tourwinnaar die ook in klassiekers de eerste viool speelt en dan komen de Waalse Pijl en LBL en Lombardije nog, nou ik zie hem de Tour en Vuelta ook wel winnen, net 23 jaar, ongekend talent

Panache 3 april 2022 om 16:58

4e, 1e, 2e, 1e: wat een ongekend niveau haalt van der Poel toch steeds in Vlaanderen. Zonder de echte topvorm, zonder de beste voorbereiding, op slimheid (defensief koersen en de sprint surplace starten) een renner verslaan die vandaag sterker oogde. Dan ben je op dit vlak een hele grote.

Renaissance 3 april 2022 om 17:01

Helemaal mee eens.

DeGroteMolen 3 april 2022 om 17:13

Echte klasbakken kunnen dat. Niet de sterkste wellicht, maar toch winnen.

djerkson 3 april 2022 om 18:13

Als Vdp zelf aangeeft 100% te zijn en daarbij de beste renner ter wereld volgt, dan is dat topvorm.

Panache 3 april 2022 om 19:18

Die uitspraak moet ik gemist hebben, of doel je op het anders geïnterpreteerde ‘beste voorbereiding ooit’?

Romāns Vainšteins 3 april 2022 om 20:15

Is gewoon zijn beste koers, zoals Valverde dat met Luik had, eh, heeft. Edit: had, de nieuwe aankomst was ook voor een jonge Valverde op de top van zijn kunnen minder goed geweest dan die in Ans net na een uitgesproken poefklim.

Ik zie hem eerder deze ronde 5 x winnen dan ooit Luik, Lombardije of MSR. Ook Roubaix heeft hij net wat minder wapens dan hier.

Jooop 3 april 2022 om 20:34

Denk ook dat Roubaix voor VDP lastiger is om te winnen. RVV is hem op het lijf geschreven. Sterkste mannen blijven altijd over, geen gedoe met bepalen waar je achteraan moet springen en niet.

TheBigShow 3 april 2022 om 22:47

In zijn eerste Roubaix reed ie al bijna iedereen eraf. Het is dat hij 80% kopwerk had gedaan, maar anders had ie ook gewoon de sprint gewonnen

Laatste nieuws

Materiaalzone