Mathieu van der Poel verlengt nationale veldrittitel in Rucphen

zondag 12 januari 2020 om 14:47
Mathieu van der Poel verlengt nationale veldrittitel in Rucphen

Mathieu van der Poel heeft zijn nationale titel in het veldrijden met een jaar verlengd. De 24-jarige Van der Poel was tijdens de titelstrijd in Rucphen andermaal de sterkste en veroverde voor het zesde jaar op rij de driekleur.

Al bij de start nam Van der Poel met een kopstart het initiatief. Op een parcours met veel draaien en keren kon aanvankelijk enkel Lars van der Haar zijn tempo volgen. Broer David zag door een val in de eerste ronde zijn kansen op een medaille in rook opgaan.

Bij de eerste passage door de carrousel had Van der Poel al een kleine voorsprong te pakken. Hij passeerde als eerste bij de finish, al had Van der Haar hem nog in het vizier. Achter hem moesten Corné van Kessel en Joris Nieuwenhuis in de achtervolging.

Van der Poel was met overmacht de sterkste – foto: Cor Vos

Gaandeweg nam Van der Poel steeds meer afstand van zijn belager, waardoor hij onbedreigd naar een nieuwe titel toe kon rijden. Zelfs schuiver onderweg wist de spanning niet terug in de wedstrijd te brengen. In de achtergrond nam Nieuwenhuis in de strijd om brons afstand van Van Kessel.

Van der Poel kwam met een straatlengte voorsprong als eerste over de finish. Met zijn zesde titel is hij weer een stukje dichter bij het record van Hennie Stamsnijder, die het NK veldrijden negen keer wist te winnen. Met zes titels heeft Mathieu er nu even veel als zijn vader Adrie.

Lars van der Haar veroverde net als de afgelopen twee edities het zilver. Joris Nieuwenhuis werd derde, waarmee hij het één plek beter deed dan vorig jaar.

V/d Haar, V/d Poel en Nieuwenhuis – foto: Cor Vos

NK Veldrijden 2020
Uitslag elite mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Lars van der Haar
3. Joris Nieuwenhuis
4. Corné van Kessel
5. Stan Godrie
6. Maik van der Heijden
7. David van der Poel
8. Gosse van der Meer
9. Kelvin Bakx
10. Koen van Dijke
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

27 Reacties

Apemantus 12 januari 2020 om 14:52

Wat een schandalig slecht verslag. Van A tot Z, over de hele breedte. Van de voorbeschouwing, het commentaar, tot aan de cameravoering, het parcours, en de kwaliteit van de stream zelf. Bedroevend slecht.

Maar wat zijn met name die van Warmerdam, Dekker, Zonneveld tenenkrommend slecht. Iemand moet die pipo’s vertellen dat ze niet gevat en lollig zijn. Plat, dom en populistisch gelul welke de wielersport ernstig te kort doet. Van der Poel wil ze voor de race niet eens te woord staan. En terecht ook. Hoe anders is dat op de Belgische TV. Dit drietal valt in dezelfde categorie als die pipo’s van de F1. Wat is dat toch in Nederland? Dat we denken, een paar uitzonderingen daar gelaten, dat sport plat en populistisch gebracht moet worden? Zonneveld kun je in z’n ééntje nog wel hebben. Maar dan moet je die andere twee er niet bij zetten. Want wat zijn die Hidde van Warmerdam en Thomas Dekker toch verschrikkelijk irritante figuren. Dat trekt inhoudelijk helemaal nergens op. Wat een aanfluiting.

Tip voor deze drie heren. Ga lekker gezamenlijk de kroeg in en val de wielerfan niet lastig met jullie melige, nietszeggende voor en nabeschouwinkjes.

0
Verweggistan 12 januari 2020 om 15:06

Zonder die mannen was er niet eens een uitzending. Zonneveld en Warmendam hebben er zelf voor gezorgd dat het AD/In het wiel dit uberhaupt uitzonden. Dat is allemaal vrij laat tot stand gekomen.

0
Emergo 12 januari 2020 om 15:23

Wat een gezanik, slecht geslapen ?? Stream: uitstekend, cameravoering: weinig mis mee en met het commentaar viel best te leven

0
Lapjestrui 12 januari 2020 om 15:27
Quote:
“Wat is dat toch in Nederland?”

Misschien dan beter om naar een land te emigreren waar alles vlekkeloos gaat en je zo ver mogelijk van de AD-heren verwijderd bent.

0
rahimns 12 januari 2020 om 15:33

Het is ook nooit goed… hou toch eens op met dat geklaag. Je hebt het kunnen volgen toch.

0
Derierre de la course 12 januari 2020 om 15:39

Volgens mij ben je teleurgesteld. Wat vond je van de wedstrijd?

0
Apemantus 12 januari 2020 om 15:50

Ik ben het enigszins eens dat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Als iets goed is mag dat gezegd worden, maar als het slecht is ook.

0
Michiel De Rooij 12 januari 2020 om 16:05

Wat was er populistisch aan dan?

0
Franco Ballerini 12 januari 2020 om 16:28

Oneens. Zelfde reactie als ik eerder gaf bij overwinning Alvarado:

Mooie cross. Leuk parcours. Veel publiek. Erg goed commentaar. NOS: zend alle veldritwedstrijden uit en huur deze twee commentatoren in.

0
yo-eddy 12 januari 2020 om 17:26

Ik vond het alleszins best aardig allemaal, maar drink ook koffie ipv azijn in de ochtend….

0
TypischTenDam 12 januari 2020 om 14:53

Spannende wedstrijd! Lang onzeker of hij ging winnen.

0
Tuubke 12 januari 2020 om 15:23

Dodelijk saai, zonder enige strijd. Ligt natuurlijk ook aan het parcours, zonder noemenswaardige hindernissen. Hier is Van der Poel niet moe van geworden.

0
Mad 12 januari 2020 om 15:33

Misschien kunnen de kenners hierbij helpen:

Als je kampioen wordt mag je het hele jaar in die mooie kampioenstrui rijden. Maar waarom mag de uittredend kampioen zijn trui niet nog één laatste keer dragen in het daarop volgende kampioenschap om hem écht tot het laatste moment te verdedigen?

Toegegeven, in het geval van Mathieu zou het weinig verschil maken… Die heeft tenslotte Europees- en wereldampioenstruien genoeg. Maar dit is volgens mij een gemis bij elke wielerdiscipline!

0
Derierre de la course 12 januari 2020 om 15:40

Het idee is volgens mij dat je wil benadrukken dat iedereen weer een kans maakt.

0
xistnc 12 januari 2020 om 15:46

Hij had ‘m aan onder zijn WK-trui.

0
Mad 12 januari 2020 om 16:14

@Derierre de la course: Echt waar? Maar als je gelijkheid wilt benadrukken zou je eigenlijk alle kampioenstruien moeten weren, toch?

Maar waarom zou je dan méér kans maken als je de kampioenstrui nog een laatste keer aan mag trekken? En heb je dat eigenlijk niet gewoon verdiend door het vorige kampioenschap te winnen?

Een renner die Europees of wereldkampioen is, maakt natuurlijk ook grote kans om ook nog nationaal kampioen te worden, en die nationale trui wordt dan vrijwel nooit gedragen… Het lijkt mij juist een heel mooie symboliek om te verplichten dat de uittredend kampioen de betreffende trui aan moet hebben als hij zijn titel verdedigt, ongeacht eventuele andere titels.

Hoe heroisch is het als je de (herkenbare) kampioen in een eerlijk gevecht kunt uitdagen en proberen te verslaan? Of als de kampioen die aanvallen juist weet te weerstaan?

0
salb 12 januari 2020 om 16:31

Van de UCI mag dat maar de nationale wielerbonden bepalen dit zelf. In Amerika rijdt de titelverdediger in de stars and stripes tijdens het kampioenschap (eigen keuze).

0
Peter Lippens 12 januari 2020 om 21:36

toch simpel, als hij niet als eerste over de meet rijd zijn er ineens 2 kampioenen met dezelfde trui als is het voor enkele secondes

0
Thijs E 12 januari 2020 om 16:01

VDH had de frisheid die Van Kessel ontbeerde, de vinnigheid was weer te zien.

0
Bikeage 12 januari 2020 om 16:32

Het zou fijn zijn als de commentatoren weten hoe de namen van de eerste drie uit te spreken. Verder prima dat AD een uitzending deed, anders hadden we helemaal niks.

0
denistel 12 januari 2020 om 16:50

rest van de uitslag al bekend? in belgie alles al bekend in nederland
niks te vinden

0
HoofdIsVrij 12 januari 2020 om 18:04

Ik vond de AD uitzending prima. Thijs Al wist mij dingen te vertellen die ik zelfs nog nooit bij Sporza had gehoord (bijvoorbeeld over dat de Roodhoofts Merlier inclusief team moest overnemen, dat Mathieu zich enorm Nederlander voelt en je hem beledigd als je hem Belg noemt).

Parcours stelde weinig voor helaas en zo’n carrousel is voor een keer geinig, maar na twee wedstrijden heb ik het wel gezien.

0
Peter Lippens 12 januari 2020 om 21:37

parcours stelde niets voor, het commentaar eigenlijk nog minder, nog nooit zoveel onzin in zo’n korte tijd gehoord maar toch genoten van vooral de dameswedstrijd

0
Laurens de + 13 januari 2020 om 08:53

SPANNENDE KOERS GEZIEN!

* Camerawerk goed!
* Voorbeschouwing TOP!
* Commentaar TOP!
* Nabeschouwing GEWELDIG
* Wedstrijd ERG SPANNEND!

Chapeaux Matthieu!!!

0
Pol 13 januari 2020 om 08:54

Twee dagen in Rucphen vertoeft alle wedstrijden gezien. Van de veteranen tot de dames. Heb ontzettend genoten van de sport. Al dat commentaar hier op alles is grote onzin. Ga kijken en lever dan commentaar.

0
Coupe de Pedale 13 januari 2020 om 11:31

Zijn de wedstrijden nog ergens volledig terug te kijken? Youtube of AD.nl?

0
Justin Case 14 januari 2020 om 08:33

Volgens https://cyclocross24.com/race/10043/ staat Sieben Wouters er nog tussen op plek 7.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone