Mathieu van der Poel over nederlaag in Ronse: “Ik was niet goed genoeg”

zaterdag 14 december 2019 om 16:23
Mathieu van der Poel over nederlaag in Ronse: “Ik was niet goed genoeg”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel werd zaterdag voor het eerst in meer dan een jaar tijd geklopt. Toon Aerts bleek in de Hotondcross gewoonweg beter te zijn dan de Nederlander.  “Ik was niet goed genoeg”, bekent MVDP eerlijk.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Ik ga altijd voor de overwinning, maar je kunt ze niet allemaal winnen. Toon Aerts was vandaag heel sterk. Hij komt op dit soort parcoursen altijd heel sterk voor de dag”, legt hij uit. “Normaal gezien moet ik in in goeden doen altijd met hem concurreren, maar na een stage is het altijd even afwachten. Het was ook niet slecht. Ik ben wel eens slechter van een stage teruggekomen, maar ook wel eens beter.”

Niet alleen de benen van Van der Poel waren zaterdag minder. De Nederlander was ook nog eens minder geconcentreerd, wat op het zware parcours in Ronse resulteerde in diverse fouten. “Ik ben meer dan eens aan een paaltje blijven hangen. Als je minder geconcentreerd aan de moeilijke stukken begint, dan maak je meer fouten. Ik wist heel snel dat ik de kloof niet meer zou dichten.”

Zegereeks komt ten einde
De imposante zegereeks van de veldrijder van Corendon-Circus kwam daardoor tot een einde. “Ik wist dat hij op een gegeven moest stoppen”, gaat hij nuchter verder. “Het was een heel lange reeks. Ik weet niet of een nieuwe reeks ooit nog zo lang gaat worden.”

Zondag kan de Nederlander aan een nieuwe reeks beginnen in Overijse. Heel veel vertrouwen heeft Van der Poel daar echter nog niet in. “Het kan de tweede dag beter zijn, natuurlijk”, concludeert hij. “Maar de stage is erg lastig geweest. Dus misschien zal het voor volgende week zijn.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

girardengo 14 december 2019 om 17:26

Gezien zijn manier van bewegen is die derde plaats gewoon goed te noemen.

0
xistnc 14 december 2019 om 19:01

Ik zag hem een paar keer zijn rug strekken.

0
vanSpringel 15 december 2019 om 02:00

MvdP heeft een week onder goede weersomstandigheden duurtrainingen afgewerkt in Spanje. Dan gaat de snelkracht er vlug vanaf. Over een week is ie weer d’ouwe.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone