Mathieu van der Poel na zege in Benidorm: “Rug voelde beter dan vorige crossen”

zondag 22 januari 2023 om 16:23
Video

Mathieu van der Poel heeft in een spektakelstuk in Benidorm de overwinning weten te grijpen. Hij klopte Wout van Aert na een razendsnelle Wereldbeker en gaf na afloop aan zich, twee weken voor het WK veldrijden in Hoogerheide, fysiek goed te voelen. “De rug voelde veel beter dan de vorige wedstrijden”, reageerde hij in het flashinterview.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Winnen is altijd heel mooi”, lacht de kopman van Alpecin-Deceuninck na afloop. “Het was mooie race, maar ook best gevaarlijk en glad door al het zand en grind. Dat maakte het moeilijk om te rijden. Maar het werd uiteindelijk een geweldige strijd met Wout. Ik ben heel blij om hier te winnen.”

In de slotronde was het hard tegen onzacht tussen Van der Poel en Van Aert. De Nederlander zat aan de balkjes op kop en liet zich daarna niet meer passeren. “Voor mij was het wel belangrijk om bij de balkjes vooraan te rijden, want daarna was het heel moeilijk inhalen. De sprint was ook heel kort”, geeft hij aan.

“Het was een heel goede wedstrijd. Ik ben heel blij met deze zege”, aldus Van der Poel. “Fysiek voel ik me goed. Mijn rug voelde veel beter dan vorige wedstrijden, en ik kon heel diep gaan. Dat was wel nodig om te winnen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wheely 22 januari 2023 om 16:37

Fijn nieuws. Wellicht dat het wat relatief warmere weer ook wel prettig is voor de gewrichten, hoor dat van de oudjes daar in Benidorm ook wel vaker.

4
Ardoisier 22 januari 2023 om 18:38

Leuke die kinderen die de naam Van der Poel scanderen op de achtergrond.

3
Michael Bianchi 22 januari 2023 om 17:07

Geen uitzending dus op Eurosport 1 en 2.

2
Panamaman29 22 januari 2023 om 17:17

Heel sterk gereden door Mathieu. Voelde alsof hij de hele wedstrijd alles onder controle had met net dat extra beetje scherpte dan WvA op de cruciale momenten.

0
kleomantre 22 januari 2023 om 17:56

Op zich wel opvallend dat zowel VdP als Van Aert beideop de klim temporiseerden waardoor de rest aansluiting kon krijgen. Van der Poel deed dat in het begin al, Van Aert op het eind vooral. Of dat iets zei over hun dagvorm vroeg ik me af en bij deze ook of het volledig onder het mom ”onder controle” valt.

1
Robin van Wijlick 22 januari 2023 om 19:36

Dat zal wel op een heel atypisch parcours en na even rust van de cross waarschijnlijk. De vraag is of die het ook gaat houden als het weer gaat regenen op de Vlaamse velden of in het zand (wat er nu waarschijnlijk niet meer aankomt voor hem)

0
Hensie 23 januari 2023 om 07:31

Gestopt na ‘hard tegen onzacht’. Stop nou toch eens met het irritante gebruik van Vlaamse uitdrukkingen.

-1
Grote Plateau 22 januari 2023 om 16:41

bingo-ooo!

-2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone