Mathieu van der Poel na vijfde wereldtitel: “Schat deze zege hoog in”

zondag 5 februari 2023 om 16:29
Video

Het WK in Hoogerheide is een prooi geworden voor Mathieu van der Poel. De Nederlander klopte Wout van Aert en veroverde zo zijn vijfde wereldtitel. “Ik had vandaag het gevoel dat ik alles onder controle had.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik bleef koel en dat heeft me vandaag misschien wel de overwinning opgeleverd. Ik voelde me heel goed en had onderweg ook het gevoel dat ik de sterkste was”, vertelt hij voor de camera van de NOS.

“Ik ben echt super blij. Deze week heb ik met David nog sprintjes bergop getraind, dat kon ik vandaag wel gebruiken. Ik was echt heel relaxed.”

Van Aert verrast?
Uiteindelijk klopte Van der Poel vandaag in een sprint. “Iedereen verwachtte dat ik op de balken zou gaan, maar dat vond ik te voorspelbaar. Ik wilde als tweede de laatste rechte lijn opdraaien en ben toen meteen aangaan. Misschien heb ik Van Aert daarmee verrast.”

“Deze zege schat ik echt heel hoog in. Ik weet hoe het is om in Hoogerheide door het ijs te zakken (dat gebeurde hem tijdens zijn beloftenperiode, red.), dus misschien dat ik daar geleerd heb om koel te blijven. Ik had mijn beste dag van het seizoen nodig en die dag had ik”, eindigt de kersverse wereldkampioen.

Dit artikel delen:

10 Reacties

fritsspits4 5 februari 2023 om 17:16

Wat een spannende sportmiddag!!En wat een voorbeeldig publiek!!

3
simokko 5 februari 2023 om 17:49

Nou nou, sta je daar met je 3 jarige dochter. Ze wordt weggeduwd door een totaalidioot. Gevraagd of onze dochter tenminste op haar plek mocht blijven, we stonden er al even. De beste heer is door verschillende mensen toch fysiek verzocht op te donderen. Stond ie ons later met woord en gebaar op te wachten. Dit kon je vroeger nooit maar dan ook nooit gebeuren. Hooligan-tijdperk ik het veldrijden.

1
In de waaier 5 februari 2023 om 22:17

Awie gaat er nu met een 3 jarige dochter naar zo’n evenement. Dat kind en jezelf doe je daar echt geen plezier mee.

-3
simokko 5 februari 2023 om 23:17

Haha, nee stel je voor dat ze buiten komt. Ze heeft genoten en droomt vast, net zoals na het NK van Lars nog even na :)

1
KopOverKop 6 februari 2023 om 07:09

Precies, zulke idioten fysiek doen wieberen. Ben ik ook erg voor.

1
Yskonijn 5 februari 2023 om 17:58

Iedereen verwachtte Mathieu bij de balken maar het is gewoon heel slim dat hij dat niet gedaan heeft met alle kritiek m.b.t. zijn vader. Moet je voorstellen als hij daar de beslissing geforceerd had, had heel België hem en zijn vader door het slijk gehaald. Nu valt er gewoon geen spelt tussen te krijgen, eerlijk gewonnen, alle eer voor een fantastisch WK!

Plus alle kritiek de mond gesnoerd.

3
HSV 5 februari 2023 om 17:50

Dit maakt veldrijden tot een aanbiedbare sport voor buiten de lage landen. Top renners en sportiviteit onderling bij sporters en publiek. En wat een winnaar!

1
Motta 5 februari 2023 om 18:43

Dat is het probleem met veel Belgen, ook de commentatoren zo gauw Wout 10 meter voorzit dan is hij al Wereldkampioen.

1
Arie den Blanken 5 februari 2023 om 19:36

Met 5 wereldtitels komt hij gelijk met het de allergrootsten Renato Longo en Albert Zweifel. (De laatste afgelopen vrijdag na de estafettecross weer eens uitgbreid gesproken.) Alleen Erik De Vlaeminck deed in dit opzicht met 7 regenboogtruien bij de profs beter.

0
In de waaier 5 februari 2023 om 22:20

Dat is bekend hoor Arie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone