Mathieu van der Poel na Test Event in Parijs: “Zal volgend jaar meer wedstrijden op de MTB moeten rijden”
foto: Cor Vos
zondag 24 september 2023 om 18:01

Mathieu van der Poel na Test Event in Parijs: “Zal volgend jaar meer wedstrijden op de MTB moeten rijden”

Mathieu van der Poel kwam zaterdag niet verder dan een 28ste plaats op het Cross Country Test Event in Parijs. Op het parcours waar hij volgend jaar een gooi wil doen naar olympisch goud leerde hij echter wel een hoop. Dat vertelde hij na afloop aan het Algemeen Dagblad.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb me wel vermaakt, maar het werd me wel duidelijk dat ik geen interval heb gedaan de laatste tijd”, aldus MVDP, die vanwege een slechte MTB-ranking vanaf plek 43 startte. Hij was daarmee de allerlaatste vertrekker. “Ik ben niet supersnel gestart, omdat ik mezelf niet wilde opblazen. Na een inhaalrace moest ik wel weer een paar tandjes terugschakelen. Mijn conditie is na een lang seizoen niet meer zo goed en op de mountainbike kun je dat niet verbergen.”

Toch is hij blij dat hij naar Parijs is gegaan. “Dat ik het parkoers heb gezien. Ik weet ook dat ik volgend jaar echt wedstrijden op de mountainbike zal moeten rijden voor een betere startplek. Anders ga ik volgend jaar niet winnen. Ik wilde er sowieso al twee rijden na het voorjaar. Maar daar zullen er nog wel een paar bij moeten. We gaan de komende weken puzzelen.’’

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
24 september 2023 18:05
Mooi! Ik vind het echt wel leuk om te zien dat Mathieu zijn droom najaagt ipv op voorhand luistert naar de doorsnee wielerflitser. Met een goede voorbereiding gaat hij zeker mee kunnen doen voor de ereplaatsen (dat heeft hij in het verleden laten zien), maar hij zal wel keuzes moeten maken. Het "er even bij doen" gaat misschien in de cross tegen Iserbyt&Co, maar niet in het mountainbiken.
  24 september 2023 18:21
  Idd nobel dat hij dat ene doel blijft najagen maar het blijkt ondertussen wel dat het vlotjes wisselen tussen disciplines een paar jaar terug iets makkelijker verliep, maar alleen op zijn intrinsieke klasse en hier en daar een opoffering (een Tour bv.) is het geen onmogelijke opdracht.
  24 september 2023 19:48
  Niet helemaal mee eens Polleke, vroeger reed hij een veel beperkter wegprogramma waardoor hij minder vermoeid kon wisselen.
  24 september 2023 21:37
  @Kennie.. dus we zijn het wel eens…
  25 september 2023 05:57
  A
  25 september 2023 05:58
  Waarom lukt het Pidcock dan wel?? Reed ook de Tour. En wordt wereldkampioen... en natuurlijk goud in Tokio... Tuurlijk speelt de leeftijd van Pidcock een rol.
  25 september 2023 08:19
  @boomie1 Pidcock heeft in zijn Tourvoorbereiding mtbwedstrijden gereden en hier ook specifiek op getraind
24 september 2023 18:20
Hopelijk mag Mathieu in 2024 de Tour skippen. Zo heeft hij meer tijd om zich voor te bereiden op de mountainbike. En hopelijk gaat hij zich tijdens de Olympische Spelen richten op de wegrit wielrennen en het mountainbiken. Op basis van resultaten in het verleden geef ik hem meer kans in de wegrit (ook al vormen deze geen garantie voor de toekomst). Hoezeer ik de Mathieu ook graag van het mtb-en zie genieten, ben ik bang dat deze discipline hem toch het minst goed ligt. En nog iets: ik hoop dat hij in M-SR '24 start in zijn regenboogtrui met witte broek en dan weer zo'n straffe punch plaatst op de Poggio (en dat de punch dan dit keer wel goed in beeld wordt gebracht door de regie)
  24 september 2023 18:35
  mwa, in het mtb zijn er aanzienlijk minder gevaarlijke concurrenten. En hoorde vdp net zeggen dat ie het parcours goed vindt en Pidcock vindt dat juist niet, dat scheelt ook alweer. Hij zal wel wat vaker de 'mountains' in moeten.
  Ik denk overigens dat ie de weg sowieso wel doet, omdat je die er 'gratis' bij kunt doen
24 september 2023 19:41
Precies wat ik zei. Wat minder met dat kromme stuur de knecht spelen en wat meer lekker het bos in.
24 september 2023 18:29
UCI kalender zegt dit: Medio april zijn er twee wereldbekers buiten Europa. Medio mei is het EK. Eind mei en begin juni twee wereldbekers in Europa. Eind juni weer twee wereldbekers in Europa.
  24 september 2023 18:35
  ^ Mathieu kennende wordt het weer proppen. Veldrijden, voorjaar, MTB, Tour, Olympische dubbel. Maar het kan denk ik in zijn ogen 'makkelijk': tussen Roubaix en de Tour vier MTB wedstrijden mee pakken. Hoogtestages eromheen plannen. Problem solved. (?)
  25 september 2023 06:01
  Matje gaat niet proppen. Veldrijden zal beperkt zijn. Mogelijk geen WK. Daarna weer een beperkt voorjaar (MSR E3 RVV PR) en dan MTB. Rust en hoogtestage en opbouwen naar OS. Philipsen naar de Tour als kopman. Matje eventueel nog naar de Vuelta
24 september 2023 18:55
Een paradijsvogel... zal 2x niet worden schat ik in en das jammer. Maar als ie daar gelukkig van wordt moet ie het vooral niet laten
Ik hoop dat Mathieu nog vaak in de cross en in het wegwielrennen te zien is
24 september 2023 18:46
Mathieu , stop a.u.b. met die atb-droom na te jagen en gaan doen waar je echt super in bent ,
nl. cross en weg .
  25 september 2023 00:08
  De meeste wielerliefhebbers hebben geen idee hoe 'n goeie prestaties MvdP al heeft neergezet bij het mountainbiken. Ze weten van zijn 2 valpartijen tijdens belangrijke wedstrijden, en trekken daar hun conclusie uit.
  Hij is Europees kampioen geweest, twee keer tweede bij het eindklassement van de wereldbekerwedstrijden, en derde op het WK. Daarnaast heeft ie meerdere top 4 plaatsen gehaald bij World Cup wedstrijden en heeft ie meerdere shorttrack XC wedstrijden gewonnen, en enkele meerdaagse marathon wedstrijden.
  Wie denkt dat hij er niks van kan of geen ervaring heeft weet gewoon niet waar ie over praat.
  25 september 2023 15:02
  @Marc Smulders: je doet Mathieu hier nog tekort. Hij heeft op verschillende parcoursen world cups XCO wedstrijden gewonnen. In 2019 won hij die wedstrijden en stond hij er enorm goed voor richting de spelen van 2020. Corona heeft die planning door elkaar gehaald.

  Daarnaast heeft hij al op verschillende soorten parcoursen gewonnen. Dus ook MTB wedstrijden met veel meer langere klimmen. Destijds had men niet verwacht dat hij op dat terrein al kon winnen van de pocket MTB'ers. Hij deed dat wel.

  In zijn eerste jaren pakte hij al mooie ereplaatsen op de MTB. Dat deed hij op een Stevens fiets. Een fiets die 2-3-4 kilo zwaarder was dan die van zijn directe concurrenten. Oftwel hij deed daar al direct dingen die bijzonder waren. Dat kan hij nog steeds maar niet zomaar even tussendoor. Er is werk aan de winkel.
24 september 2023 20:19
Kap toch eens met die spielerei Mathieu! Onbegrijpelijk dat zijn sponsors niet ingrijpen en hem dwingen te doen waar hij het beste in is.
  24 september 2023 21:13
  Laat hem lekker zelf kiezen. Wie weet wordt hij wel die ongelukkig als hij naar jou zou luisteren en presteert hij op de weg niets meer.
  24 september 2023 21:35
  Volgens mij zit MvdP o.a. bij deze ploeg omdat hij daar mag doen waar hij zin in heeft. En het siert hem dat hij niet alleen maar dat doet wat hem het minste moeite kost.
  25 september 2023 06:03
  Deze ploeg bestaat dankzij Mathieu en fietst voor veel geld op Canyon dankzij MvdP. Mathieu zal volgend jaar de weg moeten opofferen

Reacties zijn gesloten.