Geen korte uitslag voor Mathieu van der Poel op MTB Test Event (ondanks veelbelovend begin)
foto: Cor Vos
zondag 24 september 2023 om 16:28

Geen korte uitslag voor Mathieu van der Poel op MTB Test Event (ondanks veelbelovend begin)

Mathieu van der Poel is als 28e geëindigd op het testevenement voor de mountainbikewedstrijd van de Olympische Spelen 2024. De overwinning ging in Parijs naar thuisrijder Victor Koretzky.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vanwege de ranking begon Van der Poel als 43ste en laatste aan het testevent. Na de eerste ronde kwam hij echter al door als nummer achttien. In de tweede ronde zette hij zijn opmars voort en maakte hij de aansluiting met het tweede groepje. Hij had toen alleen nog een kopgroep van zeven voor zich, die bestond uit de volgende renners: Victor Koretzky, Adrien Boichis, Jordan Sarrou, Charlie Aldridge, Nino Schurter, Luca Braidot en Anton Cooper. De achterstand van MVDP en co bedroeg op een gegeven moment slechts 22 seconden.

Daarna verloor Van der Poel echter weer terrein. Hij zakte steeds verder terug qua posities en zag ook het tijdsverschil met de eersten snel oplopen. Wel reed hij nog ver voor Tom Pidcock, die ver in de achterhoede terug te vinden was. Van der Poel werd uiteindelijk 28ste.

Koretzky kraait victorie
Vooraan zaten ze ondertussen niet stil, wat ook bleek uit het feit dat we daar slechts vier man overhielden: Schurter, Sarrou, Cooper en Koretzky. Zij begonnen samen aan de laatste ronde. In de finale toonde Koretzky zich de sterkste. De Fransman klopte de Nieuw-Zeelander Anton Cooper en de Zwitserse mountainbikelegende Nino Schurter.

Van der Poel neemt nu even rust. De Nederlander zou aanvankelijk nog van start gaan in Circuit Franco-Belge (28 september) en Parijs-Tours (8 oktober), maar laat die wedstrijden nu toch aan zich voorbij gaan. Hij heeft nog geen vakantie geboekt. “Maar ik ga lekker de tijd nemen om thuis met vrienden leuke dingen te doen”, zei de wereldkampioen op de weg eerder tegen het Algemeen Dagblad.

flag-fr Cross Country Test Event Parijs 2024
Uitslag mannen 

1. flag-fr Victor Koretzky
2. flag-nz Anton Cooper
3. flag-ch Nino Schurter

28. flag-nl Mathieu van der Poel

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
24 september 2023 16:45
Prima.
Het parcours goed verkennen, op wedstrijdsnelheid en onder wedstrijdomstandigheden, even laten zien dat je mee kunt, en daarna zorgen voor geen valpartijen en andere gekkigheid.
24 september 2023 17:09
Ik ben benieuwd of hij gevonden heeft wat hij zocht in Parijs. Is het zijn ding? Ziet ie kansen? Of heeft hij gezien dat het niet zijn cup of tea is op dit parcours, en gaat alles op de weg?
24 september 2023 16:44
Ik geloof niet echt meer in MvdP als mountainbiker. Ik hoop dat hij slimme keuzes maakt. Als hij niet echt iets kan bereiken hoop ik dat hij andere doelen stelt.
  24 september 2023 17:36
  Op basis van een wedstrijd zonder specifieke voorbereiding?

  Toen hij vol voor de mountainbike ging, won hij meerdere wereldbekerwedstrijden dat kan hij nog steeds, al is er wel veel concurrentie.

  De vraag is gewoon hoe hij zich wil voorbereiden op de Olympische spelen.
  24 september 2023 18:36
  MvdP heeft al meermaals bewezen dat hij met goede voorbereiding bij de beste mountainbikers ter wereld hoort. Dat zal komend jaar niet anders zijn.
  24 september 2023 22:54
  Met die concurrentie valt het wel mee. Eigenlijk alleen Pidcock, maar die zal wel uitstekend voorbereid aan de start staan. Dus als Mathieu toch weer alle opties open wil houden (en dat is op dit moment zijn plan) dan vrees ik dat het weer helemaal niets wordt.
  ———————————————————————————————————————————————
  De zogenaamde MTB-toppers hebben tijdens het WK in Glasgow zelf al erkend dat ze tegen MvdP en Pidcock kansloos zijn, toen ze een hoop trammelant gingen maken, omdat Mathieu en Thomas een rijtje naar voren mochten. Zoiets spreekt boekdelen!
24 september 2023 16:53
IS het parcours iets voor hem?

Waren hier ook punten te verzamelen? Anders is het toch wel een teleurstellende uitslag.
  24 september 2023 17:50
  Dit was een parcoursverkenning, daarvoor is het ook een test-event. Als Van der Poel zich waanzinnig goed zou voelen zou hij Parijs Tours er ook nog wel bijnemen. Maar zo goed is hij momenteel niet meer dus met het verkennen van het parcours is de missie in elk geval geslaagd.
24 september 2023 17:48
Lekker bezig. Volgend jaar wat minder op de racefiets en het gaat gebeuren.

Reacties zijn gesloten.