Mathieu van der Poel lag met vriendin op andere etage, Moerenhout kreeg laat bericht

zondag 25 september 2022 om 09:44
Mathieu van der Poel lag met vriendin op andere etage, Moerenhout kreeg laat bericht

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel zou aanvankelijk met Jan Maas op een kamer liggen in het hotel van de Nederlandse WK-ploeg. Dat heeft bondscoach Koos Moerenhout aangegeven in een interview met de NOS. Van der Poel kreeg eerder deze week een andere kamer toegewezen en sliep daar afgelopen nacht met zijn vriendin. Daar ging het mis, want nadat hij reageerde op hinder van andere hotelgasten werd MVDP opgepakt.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Moerenhout bevestigt dat de kopman van de Nederlandse equipe met zijn vriendin Roxanne ergens anders in het hotel in Sydney lag. De bondscoach vindt niet dat de KNWU ervoor had moeten zorgen dat er iemand naast of in de buurt van Van der Poel lag. “Zo kun je alles beredeneren. Maar dat zal wel losgaan nu”, zegt Moerenhout.

“De keuze was… Hij kwam aan in Australië en was verkouden. Hij zou eerst bij Jan Maas op de kamer liggen, maar hij was verkouden en we hebben besloten dat niet te doen. Hij kreeg een andere kamer, toevallig op een andere verdieping. Dat kan gebeuren. Als dat het verwijt is, komen we er goed mee weg.”

De bondscoach hoorde pas van het incident nadat het al gebeurd was. “Het kwaad was al geschied. Toen kwam hij ermee. Anders regelen wij wel iets”, geeft Moerenhout aan. “Hij stuurde me een berichtje toen het was gebeurd, dan zit je in een situatie waar je niet in wil zitten.”

‘Dit verzin je niet’
Had Van der Poel niet eerder contact moeten opnemen met mensen van de KNWU over de storende kinderen op zijn verdieping? “Dat zou je kunnen concluderen. Ik kan er weinig meer over zeggen dan wat al gezegd is. Het is een hele toestand, wat voor hem enorm klote is. Apart van de schuldvraag heeft hij keihard gewerkt om hier te staan. Dit verzin je niet. Dat is klote.”

Van der Poel riep naar eigen zeggen de meiden op zijn gang zelf tot de orde, maar die verklaren te zijn geduwd door hem. Daarop is de politie gebeld en is Van der Poel korte tijd gearresteerd. Hij ging ondanks de weinige nachtrust wel van start op het WK, maar stapte vroeg af. Zijn paspoort is ingenomen en dinsdag moet hij zich verantwoorden. Dit is wat we allemaal weten over de arrestatie van Mathieu van der Poel.

Dit artikel delen:

56 Reacties

Cochise 25 september 2022 om 09:56

Dat is natuurlijk een beetje de keerzijde van het type persoonlijkheid dat MVDP is. Hij doet de dingen graag op z’n eigen speelse manier en zal zich niet in een hokje laten steken. Dat heeft tal van voordelen, dat houdt hem fris, dat zorgt ervoor dat ik hem ook een fantastisch renner vind die ook tactisch wel eens wat onbezonnen doet maar op die manier heroïsche overwinningen behaalt (of jammerlijke nederlagen).
Maar zo kan je natuurlijk ook wel eens voorhebben dat iedereen behalve jij weet dat er geen plankje ligt, dat iedereen op een rustige kamer ligt met een ander renner terwijl jij met je vriendinnetje tussen de toeristen slaapt of dat je conditie toch niet is wat je ervan gehoopt had bij het begin van een Tour (waar een monnik als Wout perfect weet hoe hij uit z’n hoogtestages is gekomen).
Je kan hem niet veranderen en gezien z’n eerdere en ongetwijfeld ook toekomstige successen zou ik dat ook niet proberen.

19
F4L 25 september 2022 om 10:04

Helemaal mee eens. Toch blijf ik benieuwd hoe hij zou presteren met nog meer/betere begeleiding.

5
Polleke 25 september 2022 om 10:08

Ok, toch maar eens proberen met alle risico’s van dien… WTF doet een vriendin op de vooravond van hun belangrijkste event in de entourage (bubbel ?) van de Nationale ploeg…
Ze zijn daar toch niet op bosklas ?

16
Cochise 25 september 2022 om 10:10

Ponykamp ;)

5
Polleke 25 september 2022 om 10:45

Voor mij is het wèl raar, klinkt idd zeer pony-campachtig allemaal… beetje proffesionele omgeving regelt dan een aparte kamer voor de atleet, al helemaal als je al met een corona probleem hebt moeten dealen in diezelfde bubbel…

1
Steven_E 25 september 2022 om 14:05

Maar de ouders van Evenepoel zeggen wel “het is een zwaar jaar geweest, maar nu kunnen we hem eindelijk nog eens knuffelen zonder mondmasker.” Sommige mensen gaan er toch net wat voorzichtiger mee om…

0
Man met de hamer 25 september 2022 om 14:18

VDP lag niet met zijn ouders in bed dacht ik.

0
Man met de hamer 25 september 2022 om 12:08

Het is geen 2020 meer. Niemand hanteert nog luchtdichte bubbels.

-2
Man met de hamer 25 september 2022 om 10:18

VDP was verkouden, verlaat veiligheidshalve de kamer die hij zou delen met Jan Maas en gaat bij zijn vriendin slapen. Zo gek is dat toch niet?

-5
Stims 25 september 2022 om 09:56

Nog los van wie zijn schuld dit nou daadwerkelijk was en eventuele fouten die zijn gemaakt door de KNWU:

Het is inmiddels toch gewoon een terugkerend thema dat er vaak dingen fout gaan bij Mathieu (in de voorbereiding op) belangrijke koersen qua professionaliteit. Zowel bij hemzelf als bij zijn begeleiding. Ik noem het beruchte plankje, deze hele shitstorm, totaal uit vorm aan de start van de Tour verschijnen, te veel hooi op zijn vork nemen door alle disciplines te willen combineren, etc. Je kan er toch niet meer omheen dat het ook voor een groot deel met het karakter en de persoonlijkheid van Mathieu te maken heeft. Waarom slaapt hij überhaupt samen met zijn vriendin in dat hotel?

13
EricV 25 september 2022 om 13:00

Nog ff wat calorieën verbranden voor de wedstrijd. Niks mis mee

1
roeleur 25 september 2022 om 13:56

Dit is toch vedettengedrag van VdP. Die verkoudheid komt wel goed uit om met een ander lichaamsdeel nog eens goed te niezen zeker? Moerenhout is hier een brave slippendrager geweest binnen de hofhouding.

0
Grote Plateau 25 september 2022 om 10:23

Ik appte nog “mvdp slechte slaper” naar een kameraad op 15 sep. Ook in Harrogate hadie wallen van hier tot in Tokio.

“misschien slaap ik met een teddybeer beter” moet hij gedacht hebben.

-4
Het Vleesmonster Van De Visafslag 25 september 2022 om 10:05

Mathieu heeft gewoon nagelaten Moerenhout of Roodhooft tijdig te informeren en nam het heft in eigen hand, oerdom gewoon.

Het blijft een aparte kerel en voor een bondscoach lastig want hij neemt zijn eigen team en mensen mee die hij vertrouwt en hem alle vrijheid geven die hij nodig heeft.

Koos treft hier geen blaam als je het mij vraagt, hooguit KNWU dat ze niet een hele afdeling hebben afgehuurd om iedereen neer te zetten maar dit had allemaal voorkomen kunnen worden met een simpel appje om 10 uur.

12
Rsw85 25 september 2022 om 10:57

Eens hoor maar in de basis was dit hotel verre van optimaal en als je de balans opmaakt zie je drie dingen.

1.Ellen van Dijk maakt ruzie en regelde zelf een plek dichterbij het parcours zodat ze beter kan verkennen etc, het betaald zich uit.

2.Twee coronagevallen in de ploeg bij renners. Ook in het hotel tussen de andere gasten opgelopen? Heb andere delegaties er niet over gehoord.

3. Affaire Vdp.

Verder was dit een reddingsboei om er nog iets van te maken voor Vdp maar eerlijk het was waarschijnlijk niet veel geworden na de zoveelste 'race tegen de klok' voorbereiding die verre van ideaal was. Gebrekkig programma van de ploeg dwong hem naar de kermiskoersen. Moest daarvoor bijtrainen voor en of na de koers en kon daardoor niet vroeg afreizen naar Australie. Komt daar ongeveer als laatste aan niet ideaal. Hjj sprak vanochtend nog over 'bijslapen', teken aan de wand.

De balans: na de giro alles bagger en daarmee ook geen inhoud opgebouwd richting volgend seizoen. Hij wordt ouder maar ipv dat de motor beetje bij beetje vergroot ontstaan er alleen maar krassen en deuken op de carresorie.

5
Rondje 25 25 september 2022 om 10:15

Helemaal mee eens. Gewoon dom om het heft in eigenhand te nemen. Maar ja, hij zal ook wel zeer geïrriteerd zijn geweest van de herrie. En zijn plan was natuurlijk behoorlijk verstoord.
Ik heb zelf ook wel eens zoiets aan de hand gehad dat er met deuren wordt geklapt, hard wordt gepraat, mensen die zich nergens wat van aantrekken, etc.., etc… Tientallen minuten lang. Dus kan me er ook wel weer in verplaatsen. Maar in dit geval had Matthieu er beter aangedaan één van zijn begeleiders in te inschakelen.

0
Henk Binnenband 25 september 2022 om 13:01

Achteraf is het oerdom maar zo onlogisch is het toch niet dat je er zelf wat van zegt?

0
VTI 25 september 2022 om 22:57

Uit alles blijkt dat er niemand is die de bondscoach serieus neemt. Je verwacht een soort teambegeleider cq vertrouwenspersoon in de ploeg. Ook dat vijf minuten vooraf het team informeren terwijl je hele tactiek omgegooid moet. Tsja dat zou ik geen goede keuze vinden. Tussen de toeristen in een druk hotel is ook geen topkeuze gebleken. Hele KNWU lijkt gewoon geen goede professionele omkadering te hebben en Mattje heeft dat zelf ook niet.

0
Reutemeteut 25 september 2022 om 09:49

Tijd om die vriendin eens thuis te laten.

7
Chippen 25 september 2022 om 10:34

zij verdient ook wel eens vakantie na al dat harde werk dat ze dagelijks verzet als “influencer”

3
Silent Hill 25 september 2022 om 10:24

Yup. Wou indruk maken op zijn vriendin door de held uit te hangen. Fail !

-1
Deel Koeper 25 september 2022 om 09:50

Mollema zei ook al dat de renners allemaal ver uit elkaar lagen. Tussen burgers die waarschijnlijk niet eens wisten dat er een WK aan het plaatsvinden was, want in een hotel bijzonder ver van het parcours.

Misschien vallen zelfs al die Covid-gevallen te herleiden tot deze sterke strategische keuzes van de KNWU.

6
Deel Koeper 25 september 2022 om 09:57

Ik bedoel dus dat je in een hotel moet zitten waar je uberhaupt niet kan gestoord worden. Een rustig hotelletje in een voorstad van Wollongong waar je een hele verdieping afhuurt. Niet in een grootstad op 100 kilometer verspreid tussen toeristen.

9
YogiBear 25 september 2022 om 09:53

Mollema zei ook dat er geen problemen waren en hij goed had geslapen en blij was met het hotel. Je kunt ook luisteren naar MvdP zelf en naar Moerenhout. Hij ligt op eigen verzoek op een andere verdieping (wat logisch was gegeven zijn verkoudheid) samen met zijn vriendin en maakt zelf de keuze om niet de KNWU en zijn begeleiding te vragen iets te doen aan de onrust op de gang. Als je als renner zelf geen contact opneemt met danwel je eigen begeleiding danwel iemand van de KNWU, dan maak je toch zelf gewoon de verkeerde keuzes. Om dan vervolgens ook nog een volkomen op niets gebaseerde aanname over Corona te doen. Het lijkt er sterk op dat MvdP hier een verkeerde keuze maakt, die in mijn ogen al begint door pas op maandag te arriveren in Australie.

7
Guushovd 25 september 2022 om 12:45

'Hé Koos, er zijn hier op de gang meiden aan het klieren, kan je iemand hierheen laten komen om er iets aan te laten doen?'
'O, dat zuigt, ja Mathieu we zijn al onderweg'

Einde verhaal

Achteraf natuurlijk een beetje makkelijk, want hij weet vooraf niet hoe dit gaat lopen, maar toch, zelf boos de gang op lopen was een slecht plan.

6
Roel Delnooz 25 september 2022 om 10:27

Uiteindelijk blijft het toch ook een gevolg het feit dat hij zich nooit echt onderdeel maakt van het team. Elke andere renner zou in zo’n geval contact opnemen met de teammanager en die vragen het te regelen. En om 10uur, niet om 12 uur.

Het is ook domme pech, irritant gedrag van pubers ( het waren geen kinderen van 7 die belletje aan het trekken waren), begrijpelijke boosheid.en overdreven optreden van politie en hotel. Maar het celverblijf had wel voorkomen kunnen worden door een adequaat en professioneel teamoptreden.

5
Lay On 25 september 2022 om 10:16

Wat IK niet snap: waarom moet Mathieu die pubers terechtwijzen, als zijn vriendin daar ook op die kamer ligt? Het lijkt me dat madam’s schoonheidsslaapje toch van minder belang is dan de nachtrust van Mathieu.

3
Koers 25 september 2022 om 10:22

Misschien was die al 2x geweest, dat weten we niet

3
Grote Plateau 25 september 2022 om 13:04

Of “die pubers” hadden misschien wel last van Roxannes gekrijs of gesnurk?

Dat weten we ook niet.

Wel grappig hoe velen sowieso geloven dat de meisjes lawaai maakten
en het bijna als onmogelijk stellen dat Mathieu ze geduwd heeft.

Jullie schrijven het netjes op, maar veel verstand gaat er niet van uit.

-3
Adrianus 25 september 2022 om 10:11

Dat van die verkoudheid, wordt nu pas bevestigd, maar dit was duidelijk te horen aan zijn stem in het eerste interview, dat hij gaf in Australië, dat viel toen al op. Desondanks heeft hij daar nog een goede beurt gemaakt in de tijdrit samen met Hoole. Verdomde jammer, dat een paar vervelende treiter trutten hem in feite van een grote kans op een WK ereplaats afhouden. Hij moet de ouders zelf aanklagen en een schadeclaim indienen wegens leugens, schenden van zijn goede naam en toekomstige inkomstenderving. Lijkt mij heel ongeloofwaardig, dat Mathieu ze mishandeld zou hebben, laat staan letsel toegebracht te hebben. De schaafwond, als het met het blote oog al zichtbaar was, mogelijk ergens anders mee opgelopen of zich zelf toegebracht om de zaak aan te dikken bij de ouwelui en de politie. Wat doen die verwende puber snotneuzen van 13 en 14 jaar daar alleen op een hotelkamer. Hopelijk wordt Mathieu heel snel van alle blaam gezuiverd. De heisa en de ophef is het laatste wat hem hoort te overkomen. Sterkte Mathieu!!!

2
Man met de hamer 25 september 2022 om 10:20

Doe es rustig, je hebt helemaal geen idee wat daar precies gebeurd is.

4
Newschooler 25 september 2022 om 10:28

Aanval beste verdediging

3
Het Belgische Jachtluipaard 26 september 2022 om 14:30

Fanboys kunnen we best niet blind volgen.

0
De Onechte gaviaal uit Ochten 25 september 2022 om 11:16

Waarom verblijven ze in Sydney?

2
Chippen 25 september 2022 om 11:24

start was niet in wollongong, maar in helensburgh. dat ligt niet zover van sydney

al blijft het bizar dat ze geen volledige vleugel van een hotel afhuren

en de meeste andere wedstrijden (tijdritten en zo) speelden zich natuurlijk wel volledig in wollongong af, dus geheel logisch is 't nog steeds niet.

3
Grote Plateau 25 september 2022 om 13:06

Bizar ja als je al 1000en euro’s/ man voor een ticket neertelt…

0
Mystery Rider 25 september 2022 om 13:48

Een jammerlijk geval van coitus interruptus, daar zou je zelf ook boos van worden, toch?

2
Cochise 25 september 2022 om 10:13

Doet me weer terugdenken aan Frank Vandenbroucke. Die liet zich tijdens de Vuelta ’s nachts 3 uur heen en 3 uur terug voeren met de wagen naar het hotel van z’n minnares (wat Sarah toen nog was) om dan met 2 uur slaap in de benen iedereen naar huis te knallen in die rit naar Avila.

1
Lay On 25 september 2022 om 10:17

Zoek maar even op Stilnoct.

2
Voorgeborchte 25 september 2022 om 10:46

Dat was dan ook God op wielen…

0
FrankyVercauteren 25 september 2022 om 13:38

@ Lay On: zoek misschien ook Strychnine eens op …

-1
poekie 25 september 2022 om 10:39

POPPENKAST….. Dat de politie aldaar het niet afdoet met een goed gesprek met die ouders van die snotneusjes! In die wereld zijn we helaas al jaren beland ..

1
Emergo 25 september 2022 om 11:11

Altid prettig om hier commentaren van deskundigen op welk gebied dan ook te lezen zonder dat iemand de echte feiten (die bestaan) kent. Voor sommigen is het in ieder geval reden om hun onderbuikgevoelens eens lekker doot te spoelen.

1
Scott Sunderland 25 september 2022 om 14:10

Mathieu is geen ster in communiceren. Zowel praten als luisteren. In dit geval belt hij niet met de ploegleiding om het probleem te laten oplossen en doet het op eigen houtje. Op de OS gingen de instructies van de bondscoach het ene oor in en het andere uit. Er ontstaat een beeld van een renner die heel erg op zichzelf is gericht en niet zozeer op de mensen waar hij mee moet werken.

1
siepelstad 25 september 2022 om 17:56

Gewoon rox de gang op sturen

1
de adelaar van de adsteeg 25 september 2022 om 09:54

In Australia is common assault geen kleinigheidje je kunt er 2 jaar voor krijgen staat gelijk aan huiselijk geweld

0
Lars Maden 25 september 2022 om 10:13

Zit dinsdag gewoon weer in het vliegtuig naar huis.

3
Het Belgische Jachtluipaard 26 september 2022 om 14:25

Ik denk het niet Lars

0
Koers 25 september 2022 om 10:05

Weet iemand of dat als de kinders het intrekken, de politie dan ook stopt? Dan zal het wel een schikking worden.

0
Marlin 25 september 2022 om 10:20

Samen met zijn vriendin in een andere kamer, in een ander deel van het hotel ? Dat houd je niet voor mogelijk. Wat een amateurisme. Het doet me denken aan het fameuse plankincident op de OS. VDP doet steeds zijn zin, luistert zeker niet naar anderen. Zo wordt dit inderdaad nog een rampseizoen. Dat eigenlijk al begon op de OS. Daarna de rugproblemen die VDP zijn crosswinter kostte. Naast een slechte voorbereiding voor het wegseizoen. Op talent en met een geforceerde voorbereiding nog net klaar voor de voorjaarsklassiekers, met nog schitterende resultaten (o.m. de RvV). Nadien de terugslag omwille van de smalle basis.

0
Grote Plateau 25 september 2022 om 10:28

RVV op de bagagedrager bij Pogacar. Ga de Oude Kwaremont passages nog eens bekijken.

En rij hemn zelf nog eens op.

-2
Dikke Vrouw 25 september 2022 om 10:27

Zo mag je australie binnen met een verkoudheid wist ik niet ..

0
meqadon 25 september 2022 om 11:03

Plankgevalletje 2.0

0
oborobo 25 september 2022 om 12:17

Hatseflatsen.

-1
Handige Harry 25 september 2022 om 14:04

Zou mooi zijn als die ouders van die kinderen ook worden aangeklaagd voor verwaarlozing.
Je kunt niet zomaar je kinderen op een hotelkamer achterlaten en er zelf tussenuit naaien.

Wat ik trouwens niet snap is dat je niet gewoon een paar huisjes huurt zodat je van niemand last hebt, maar kennelijk is dat te moeilijk voor de knwb om te bedenken.

-1
Glorious 25 september 2022 om 10:48

Weer vaag van vd poel, ook luistert hij zoals op de OS niet naar andere, hij is volledig egoïstisch.

-5

Headlines

Populair

Materiaalzone