Mathieu van der Poel kiest voor WK wielrennen in Yorkshire

vrijdag 7 juni 2019 om 11:05
Mathieu van der Poel kiest voor WK wielrennen in Yorkshire

Een herkenbaar beeld; straks ook op de weg? - foto: Cor Vos

Breaking

De kogel is door de kerk: Mathieu van der Poel gaat een schot wagen op het WK wegwielrennen in het Britse Yorkshire. De Nederlandse kampioen van Corendon-Circus twijfelde openlijk tussen het WK mountainbiken (begin september) en het WK op de weg (eind september). De winnaar van de Amstel Gold Race kiest nu dus voor het laatste, meldt de KNWU.

Van der Poel heeft in goed overleg met bondscoach Koos Moerenhout besloten om een gooi te doen naar de wereldtitel op de weg. De 24-jarige renner hoeft overigens niet deel te nemen aan het NK in Ede, aangezien hij op basis van sporttechnische redenen dispensatie heeft gekregen van de KNWU.

“Het WK-parcours in Yorkshire moet me liggen”
“Ik vind het uiteraard erg jammer dat ik de WK mountainbike links moet laten liggen, maar er moeten nu eenmaal keuzes worden gemaakt. Ik kan niet ontkennen dat het WK-parcours in Yorkshire mij moet liggen, daarom kies ik dit jaar resoluut voor de WK op de weg”, zo legt Van der Poel uit.

Van der Poel past dus voor het WK mountainbike, maar de alleskunner zal op 6 oktober wel meedoen aan het mountainbike test-event in Tokio. “Ik wil absoluut aanwezig zijn op het test-event. De Olympische Spelen van 2020 zijn nog steeds het grote doel. De drie combineren is echter niet haalbaar.”

Bondscoach Moerenhout is uiteraard in zijn nopjes. “Ik ben blij dat we Mathieu kunnen opnemen in de Nederlandse selectie voor Yorkshire. Ik ben ervan overtuigd dat we met een sterke ploeg aan het vertrek staan en met Van der Poel erbij neemt de kracht van de Nederlandse ploeg alleen maar toe.”

Parcours wegwedstrijd mannen

Volledige programma 
Van der Poel heeft inmiddels ook zijn volledige programma tot en met het test-event bekendgemaakt. Hij zal in het weekend van 12-14 juli deelnemen aan de Wereldbeker mountainbike in het Franse Les Gets, met het oog op het Europees kampioenschap in Brno. Daarna volgt op de weg een natourcriterium in Antwerpen.

Vervolgens kiest de Nederlander weer voor de mountainbike, aangezien er een Wereldbeker gepland staat in het Italiaanse Val Di Sole. Na een criterium in Roosendaal volgen een nieuwe wereldbekermanche in Lenzerheide en de Arctic Race of Norway. Van der Poel zal in de Tour of Britain de puntjes op de i zetten voor het WK in Yorkshire.

Mogelijk NK mountainbike, extra eendagskoersen
Het is overigens niet uitgesloten dat Van der Poel in het weekend van 20-21 juli aan de start staat van het NK mountainbike in Sittard. Zijn ploeg Corendon-Circus laat daarnaast weten dat er nog extra eendagskoersen aan zijn programma kunnen worden toegevoegd.

Volledige programma flag-nl Mathieu van der Poel
flag-fr Wereldbeker mountainbike in Les Gets (12-14 juli)
flag-cz Europees kampioenschap mountainbike in Brno (28 juli)
flag-be Natourcriterium Antwerpen (31 juli)
flag-it Wereldbeker mountainbike in Val Di Sole (2-4 augustus)
flag-nl Natourcriterium Roosendaal (5 augustus)
flag-ch Wereldbeker mountainbike in Lenzerheide (9-11 augustus)
flag-no Arctic Race of Norway (15-18 augustus)
flag-gb Tour of Britain (7-14 september)
flag-gb WK wielrennen in Yorkshire (29 september)
flag-jp Test-event in Tokio (6 oktober)

Een herkenbaar beeld in de cross; straks ook op de weg? – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

68 Reacties

Jan Blokland 7 juni 2019 om 15:48

Mooi nieuws lijkt me. Of hij wint hangt natuurlijk van heel veel factoren af. Dat hij één van de kanshebbers is mag duidelijk zijn. Zeker na de AGR.
We gaan het zien. Verheug me er nu al op.

Sebas 7 juni 2019 om 15:59

Klasbak!

Viktrodriguez 7 juni 2019 om 16:58

Ik begrijp van sommigen hier dat het WK niet verreden hoeft te worden, gezien ie toch wel wint. Kunnen jullie me dan ook alvast het koersverloop en de volledige top 10 geven? Dan hoef ik niet meer te kijken.

VerstandOpNul 7 juni 2019 om 17:39

Ik denk niet anders dan een gemiddelde veldrit.. na het 3e rondje even aanzetten en dan solo uitrijden.. laatste ronde alvast aan de cooling down beginnen..

HennieK 7 juni 2019 om 18:54

@Viktro Je snapt er ook helemaal niets van! Het WK moet juist wel verreden worden om VDP te zien winnen!

Viktrodriguez 7 juni 2019 om 21:36

Hennie, jij bent eerder diegene die het niet snapt wat er in mijn opmerking staat.

rennerske 7 juni 2019 om 23:11

Viktrodriguez, jij snapt heus wel dat het koersverloop hier nu nog niet exact weergegeven kan worden omdat dit o.a. afhangt van de vorm van de dag en het weer. De top 10 daarentegen is al wel bekend en is 2 weken geleden in de Yorkshire Post gepubliceerd.

Viktrodriguez 7 juni 2019 om 23:52

Ook jij snapt vrij weinig van mijn opmerkingen.

HennieK 8 juni 2019 om 12:36

@Viktro, ach als je vrouw je maar snapt…

blix 7 juni 2019 om 20:57

Mooi! Maar waarom geen weekje vroeger beginnen mountainbiken? Eerst schrapte ie zowel Vallnord en Les Gets. Nu staat Les Gets plots wel op het programma. Als ie de week daarvoor ook in Vallnord meerijdt, is er volgens mij veel kans dat hij het eindklassement van de Wereldbeker mountainbike alsnog wint (zonder de slotmanche in Snowshoe te rijden). Hij heeft nu al zo'n mooie voorsprong in dat klassement. En in die shorttracks die hij nog zal rijden, scoort hij bijna gegarandeerd het maximum van de punten. Als dan de XCO's ook meevallen, is er weinig aan te doen.

Gilberto 7 juni 2019 om 22:45

Terpstra pakt die regenboog dus

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair