Mathieu van der Poel kiest voor bijna hetzelfde wegprogramma als Wout van Aert in 2023

donderdag 12 januari 2023 om 08:15
Mathieu van der Poel kiest voor bijna hetzelfde wegprogramma als Wout van Aert in 2023

Van der Poel en Van Aert in Parijs-Roubaix 2022 - foto: Cor Vos

Zeg je Mathieu van der Poel, dan zeg je in een adem ook Wout van Aert. En als het programma van de een bekendgemaakt wordt, dan kijk je altijd ook even naar dat van de ander. En wat blijkt? De Nederlander van Alpecin-Deceuninck en de Belg van Jumbo-Visma rijden nagenoeg hetzelfde wedstrijdprogramma op de weg in 2023.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Na het WK veldrijden in Hoogerheide (5 februari) nemen Van der Poel en Van Aert allebei een maand rust. In Strade Bianche hervatten zij de competitie, en komen ze elkaar weer tegen. Daarna gaan ze allebei van start in Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Vervolgens wachten de voorjaarsklassiekers. Van Aert kiest voor de E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Bij Van der Poel staat de Ronde van Vlaanderen sowieso op zijn programma en daar zal hij nog enkele semi-klassiekers aan toevoegen. Welke dat precies zijn, is nog niet bekend. Daarna mogen we een clash verwachten tussen MVDP en WVA in Parijs-Roubaix.

Op beide programma’s ontbreken de heuvelklassiekers Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Van der Poel en Van Aert gaan zich namelijk voorbereiden op de Tour de France, waarbij ze allebei de Ronde van Zwitserland hebben uitgekozen als voorprogramma. Genoeg confrontaties dus tussen beide wereldtoppers in 2023!

Lees meer:
Dit is het programma van Mathieu van der Poel
Lees meer:
Dit is het programma van Wout van Aert
Dit artikel delen:

17 Reacties

Romāns Vainšteins 12 januari 2023 om 08:55

Ze zijn simpelweg weg van elkaar, kunnen niet met noch zonder. Coppi & Bartali anno 2023, Kempenkrieg, standbeelden in Kapellen en Lille.

3
Lars Maden 12 januari 2023 om 12:08

Vermoeiend dat constante vergelijken.

1
Wieler-Joke 11 januari 2023 om 19:04

Logisch ze zijn hetzelfde type van coureur.

0
fransestinkkaas 12 januari 2023 om 11:31

Van Aert is geen type coureur, die kan eigenlijk alles.

Het enige waar Van der Poel echt de overhand heeft is op zijn 1 tot en met 4 minutenwaardes, hierin trapt hij de hoogste watts per kilo van het hele peloton, precies de eigenschap die je nodig hebt voor koersen als Strade en De Ronde.

1
Eroba 11 januari 2023 om 20:05

Is die extra cross na Benidorm weer uit het programma gehaald?

0
wielerlover 11 januari 2023 om 21:21

Waarschijnlijk nog niet toegevoegd omdat nog niet is meegedeeld of hij de cross op zaterdag (Hamme) of op zondag (Besançon) doet

0
Grote Plateau 11 januari 2023 om 20:45

toepasselijker had geweest:

“Van der Poel en Van Aert kruisen de degens in Zwitserland.”

Die grote koersen konden we zo al invullen. Wat we er nog bij krijgen aan bonus in het Vlaamse voorjaar is nog afwachten.

Maar na Tirreno nog een week in ZW is iig mooi meegenomen.

0
VerstandOpNul 11 januari 2023 om 22:34

Zou hij in de Tour het gevecht om de Groene trui aandurven met Wout?

0
Gebruikersnaam 11 januari 2023 om 22:55

Eindigen er 8 ritten op een Mur-de-Bretagne-achtige aankomst? Want anders lijkt het een vrij kansloze missie

2
Massimo Bataille 12 januari 2023 om 10:19

Waarom wil iedereen die groene trui richting vdpoel willen richten?
Hij is gewoon geen massasprinter en zal daar ook nooit voldoende punten kunnen halen om mee te doen om het groen. En dan heb je natuurlijk nog het verhaal Phillipsen (die wel kan sprinten voor de overwinning).
Hier en daar een heuveletappe winnen is niet voldoende voor het groen.

3
KopOverKop 12 januari 2023 om 11:32

Als hij in de TA dit jaar de krachten maar wat beter verdeeld. Leren uit het verleden.

0
Jean Berben 12 januari 2023 om 16:43

Van Aert wint 1 monument, Thieuke wint 1 monument 2 keer, dat maakt in de tussenstand 1-2….Klassiekers (genre E3, Amstel,Strade enz..) hebben ze beiden ongeveer evenveel gewonnen, maar dan komen we bij de grote rondes, (vroeger zei men altijd dat een tourrit de waarde van een klassieker vertegenwoordigde), Thieuke scoort met 1 Tourrit en 1 Girorit behoorlijk goed, Van Aert zet daar 9 Tourritten tegenover(10 , ploegentijdrit meegerekend), tel daar bij dat hij 3 keer uitrijdt en niet zomaar…Tirreno scoren ze qua ritzeges weer gelijk maar wordt Van Aert ook nog eens 2de in het eindklassement, Parijs-Nice , Dauphiné…Van Aert wint er telkens ritten en helpt zijn “kopman” bovendien nog aan de eindzege…Wellicht zijn het die dingen die hem dat trapje hoger zet bij velen. Trouwens, wie 2de kan worden in RVV en na corona ook tweede kan worden in P-R die kan ook winnen…en dat geldt voor beide renners….Ze hadden mits andere omstandigheden (pech, ziekte enz..) er beide al meer op hun actief kunnen hebben. Van Aert is wellicht (!) iets meer allround en daardoor als iets completer gezien.

-1
kleomantre 12 januari 2023 om 17:24

Die Corona van afgelopen seizoen zou ik toch wat meer in de richting van de gebutste knie beschouwen waardoor hij niet meedeed bij het BK.

Nou zal het wellicht niet gelogen zijn dat hij een besmetting heeft opgelopen, maar ziek zal hij er niet of nauwelijks van zijn geweest. Heeft zelfs een beetje rust gehad (geen RVV). Net zoals bij Mathieu niet zomaar aangevoerd kan worden dat MSR heel anders was uitgepakt met een meer gedegen voorbereiding. Gezzien dat hij niet veel later als enige de turbo van Pogacar in RvV kon bijbenen was z'n niveau ook allerminst matig, alleen voor de langere termijn was de basis wel te gering zie TdF.

0
Mooie Sjors 12 januari 2023 om 17:46

Ik vind dat je eigenlijk niet te kritisch moet zijn over de afgelopen 3-4 seizoenen van beide mannen. Als je dan telkens onderaan de lijn kijkt wat ze hebben gewonnen, was elk seizoen knap. Geen uitzonderlijke seizoenen zoals Evenepoel ('22), Pogacar ('21) en eigenlijk ook Roglic ('20) en Alaphilippe ('19) er de afgelopen jaren eentje hadden maar wel nog altijd erg goed.

Om na die vroege crossjaren nog een grootse erelijst uit te bouwen op de weg, zal het vooral zaak zijn om nog een paar jaar (toch liefst een stuk of 5) op hoog niveau te blijven koersen. Dan zal er wel nog genoeg moois bijkomen.

-1
hjjanssen1973 12 januari 2023 om 08:01

Hij rijdt zijn rug kapot in de cross. Daarna kiest hij op papier hetzelfde wegprogramma als WVA. Wat voor waarde heeft dat dan nog??

-3
paul koudijs 12 januari 2023 om 09:59

Dat worden veel tweede plaatsen dit voorjaar voor VDP – in het gunstigste geval.

-4
Paauwer7 12 januari 2023 om 12:21

Wout wordt toch bijna altijd 2e?
Ik vind het wel grappig dat Wout wordt gezien als de beste van het moment maar we vergeten dat hij 1 keer De Strade heeft gewonnen en 1x een echt monument (Milaan San Remo). Het zal een keer tijd worden dat Wout weer een keer een echte topkoers wint. Ik gun het hem ook van harte hoor, alleen ik kan er niet zo goed tegen dat iedereen maar denkt en roept dat Wout alles gaat winnen terwijl dat nog nooit is gebeurd.

3

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone