Mathieu van der Poel kent ploeggenoten voor Omloop Het Nieuwsblad

dinsdag 25 februari 2020 om 10:44
Mathieu van der Poel kent ploeggenoten voor Omloop Het Nieuwsblad

Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft haar selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad uit de doeken gedaan. Persbureau Belga meldt dat Mathieu van der Poel in de openingsklassieker wordt ondersteund door Dries De Bondt, Senne Leysen, Kristian Sbaragli, Scott Thwaites, Petr Vakoc en Otto Vergaerde.

“Van der Poel is ontegensprekelijk onze man met nummer één”, blikt ploegleider Bart Leysen vooruit. “Hij brak zijn veldritseizoen voortijdig af om zich te concentreren op de weg. In de Ronde van de Algarve hield hij zich bewust afzijdig. Mathieu is nog niet in topconditie want zijn hoofddoelen situeren zich later op het seizoen. Maar hij zal wellicht niets laten liggen als de kans zich voordoet.”

Geen verkenning
Alpecin-Fenix zal deze week het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad niet verkennen. Volgens Leysen is dat een bewuste keuze: “Onze renners zijn al een tijdje aan de gang en de meesten verkenden de Vlaamse openingsklassieker al individueel. De kans dat enkele renners deze week ook nog op pad gaan is groot, maar van een echt georganiseerde verkenning is geen sprake bij ons team.”

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor Omloop Het Nieuwsblad (29 februari)
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Dries De Bondt
flag-be Senne Leysen
flag-it Kristian Sbaragli
flag-gb Scott Thwaites
flag-cz Petr Vakoč
flag-be Otto Vergaerde

Dit artikel delen:

7 Reacties

Rawolf 25 februari 2020 om 11:11

Toch opzich een aardig ploegje in de breedte, mist wel een subtopper om MvdP in de finale bij te staan. Merlier, Hansen en Vermeersch dr nog bij mooi blok voor de klassiekers.

Vinyakke 25 februari 2020 om 12:04

Vakoc zal wel het langst meekunnen denk ik. Onderschat ook de bondt niet. Maar in dit deelnemersveld vermoedelijk niet bij de laatste 20. Al heeft vdp dat natuurlijk niet nodig!

Chasse_patate 25 februari 2020 om 12:29

Vakoc zal er nog bij zijn. Debont in de vroege vlucht zodat die waarschijnlijk nog iets kan betekenen in de finale

heuvelcolombia 25 februari 2020 om 12:38

Verwacht dat Thwaites wel het langst mee kan. Kon normaal wel top-20 rijden in kasseiklassiekers en lijkt er na zijn blessure en tussenjaar weer gewoon te staan.

Romāns Vainšteins 25 februari 2020 om 13:09

Zou Thwaites en/of Vakoc sowieso meesturen de vluchtgroep in. Zo'n goed team is het niet en bij een ferme snok van een topteam liggen ze er aan alle kanten af minus MvdP, heb je tenminste nog iets er voor rijden.

Taliesin 25 februari 2020 om 15:04

Blijf t erg mager vinden buiten MvP om. De Bondt is goed, de rest verwacht ik weinig van.

Titaantje 25 februari 2020 om 16:19

Vakoc en Thwaites kunnen dit wel, maar ik ben ook benieuwd naar Sbaragli. Heeft het in de AGR erg goed gedaan, nu eens kijken of hij die punch ook op kasseien behoudt.

Headlines

Materiaalzone

Populair