Mathieu van der Poel: “Ik kon langer aanblijven dan verwacht”

vrijdag 21 februari 2020 om 15:51
Mathieu van der Poel: “Ik kon langer aanblijven dan verwacht”

foto: Cor Vos

Woensdag temperde Mathieu van der Poel nog de verwachtingen voor de Volta ao Algarve door te stellen dat hij geen persoonlijke ambities koestert voor de Portugese ronde. Gisteren drukte hij echter zijn stempel door lang met de beste klimmers mee te gaan op weg naar de Alto da Fóia.

Van der Poel blikte voorafgaand aan de derde etappe terug op zijn optreden van een dag eerder. “Ik probeerde ook al in de lange ontsnapping mee te gaan, maar de grote teams lieten me niet rijden. Toen ben ik onze klimmer gaan helpen.” Op de slotklim probeerde de Alpecin-Fenix-renner zolang mogelijk aan te haken.

Om mee te strijden voor de etappewinst was nochtans geen doel, zei hij. “Ik kon langer aanblijven dan verwacht bij de groep met echte klimmers, dus ik was al tevreden met het gevoel. Ik hoop dat ik vandaag genoeg hersteld ben om een goede etappe te rijden.” Van der Poel verwacht dat het vandaag in de rit naar Tavira aan de sprinters is.

“Het wordt zeker een finish voor de sprinters”, antwoordde hij op de vraag of er misschien toch niet iets mogelijk zou zijn. “We gaan proberen Sacha Modolo in positie te krijgen, zoals we in de eerste etappe deden. Dus hopelijk slagen we daar deze keer beter in.”

Alto do Malhão
Morgen rijdt het peloton naar de Alto do Malhão, na een klim van 2,5 kilometer aan een stijging van 9,7 procent. “Ik voel me vrij goed. Als ik morgen een goede dag heb, kan ik wat proberen. Maar we zullen zien”, aldus de Nederlandse kampioen van twee jaar geleden.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Romāns Vainšteins 21 februari 2020 om 15:57

Dat worden dus vooralsnog niet 6 gele truien aan de muur… :(

Geflitst 21 februari 2020 om 16:03

Zou hij Malhao echt aankunnen? Ik vrees ervoor.

moa 21 februari 2020 om 16:11

Die begrijp ik niet? Greg hing er toch nog een stuk langer aan? Het was een powerklim toch?

Wat had ie dan gedacht, dat ie niet kon klimmen?

En dat de grote teams hem niet meer laten rijden, daar went ie beter aan.

Javier 21 februari 2020 om 16:15

De verbazing zit hem vooral in het feit dat hij aangeeft dat hij pas verwacht had om volgende week een goed gevoel te (i.v.m. hoogestage). Dat hij nu toch relatief lang mee kon, terwijl de hoogtestage haar gewenste effect nog moet bereiken, heeft hem verrast.

Silent Hill 21 februari 2020 om 16:39
Quote:
"Toen ben ik onze klimmer gaan helpen.” 

En dit gaat over … ?

Titaantje 21 februari 2020 om 17:16

Topklimmer Sbaragli natuurlijk!

Viktrodriguez 21 februari 2020 om 17:35

Misschien bedoelt ie ons als Nederlander en heeft ie dus vor Mollema gewerkt.:P

Headlines

Materiaalzone

Populair