Mathieu van der Poel houdt druk af voor de Ronde: “Voel me niet super meer”

Mathieu van der Poel houdt druk af voor de Ronde: “Voel me niet super meer”

foto: Cor Vos

zondag 4 april 2021 om 07:34
Interview

Mathieu van der Poel start zondag als titelverdediger in de Ronde van Vlaanderen. Hij behoort net als Wout van Aert en Julian Alaphilippe tot de drie topfavorieten. Maar net als de Fransman, geeft de Nederlands kampioen van Alpecin-Fenix de laatste wedstrijden niet de allerbeste indruk. “Ik heb nog niet de benen teruggevonden van voor het Italiaanse blok”, vertelt hij in aanloop naar Vlaanderens Mooiste eerlijk aan onder andere WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Woensdag had je plots een slechte dag in Dwars door Vlaanderen. Hoe waren de benen donderdag en vrijdag?
“Ik voelde me oké. Die offday had te maken met de eerste hitte van het jaar. Niet dat het plots 25 graden Celsius was, maar de omslag en het temperatuurverschil was wel ineens groot. Ik was daarin niet de enige, er was een pak meer volk dat daar last van had. Daar kun je niet echt iets op vastpinnen. Voor mij althans niets om me zorgen over te hoeven maken. Zondag is ook een totaal andere, nieuwe koers. Woensdag heeft daar niets mee van doen.”

Wat zeg jij over wat meerdere analisten stellen, dat jouw staat van frisheid minder is?
“Misschien brokkelt dat iets af, ja. Ik had niet de beste basis toen ik aan het seizoen begon, maar dat wisten we al. Het was wel genoeg om te rekken naar Parijs-Roubaix, denk ik. Want ik had wel meteen een goede vorm te pakken. De Italiaanse koersen waren echter vrij hard en lastig. Als je een paar keer diep moet gaan terwijl je basis niet super is, weet iedereen dat je dan iets gaat inboeten aan je conditie.”

Ben je dan toch te diep gegaan in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico, die je met een lange solo won in beestenweer?
“Dat zou kunnen, maar ik heb dan wel gewonnen. Een mooie troostprijs. Ik heb er in ieder geval geen spijt van dat ik dat gedaan heb en ik vind het ook moeilijk om te zeggen of me dat krachten gekost heeft. In de laatste Belgische wedstrijden heb ik nog niet de benen teruggevonden van voor het blok met Italiaanse koersen. Ik hoop dat ik een rol van betekenis kan spelen in de finale. Als dat onverhoopt niet zo is, moeten we wel gaan nadenken over hoe we dit in de toekomst moeten aanpakken. Maar nogmaals: ik heb geen spijt. Ik ben heel blij met mijn zege in Strade Bianche, eentje die ik erg graag wilde winnen.”

Van der Poel was nog heer en meester in Strade Bianche – foto: Cor Vos

Als we je nu zo horen, is het zondag dan meer hopen dat je goed bent?
“Na Tirreno-Adriatico was ik wel iets moe, maar in de E3 Saxo Bank Classic was dat al wel een stuk beter. Afgelopen woensdag speelde de warmte me dus parten. Met de ploeg hebben we wel geprobeerd om zo goed mogelijk in orde te zijn in deze twee weken. Zelf heb ik alleen het gevoel dat het niet meer zo super gaat als in het Italiaanse blok. Maar misschien sta ik er zondag terug in goede vorm. Gisteren en vandaag heb ik alleen wat losgereden achter de brommer. Dat zal ik ook morgen doen. Ik geloof niet dat je op drie dagen voor de wedstrijd nog veel kan veranderen.”

Heeft Wout van Aert het dan misschien iets slimmer aangepakt?
“Dat weet ik niet. Na het WK veldrijden heb ik eerst gekozen voor rust. Ieder doet het op zijn eigen manier. Zondag zal blijken hoe dat zit en wat het beste was.”

Van der Poel monstert grootste concurrenten in Milaan-San Remo – foto: Cor Vos

Hoe groot is de invloed van het publiek bij de Ronde van Vlaanderen, dat er komende zondag opnieuw niet is vanwege het coronavirus? Speelt dat een rol in de koers?
“Ik denk dat toeschouwers ervoor zouden kunnen zorgen dat meer renners de aanval kiezen. Als je door die muur van geluid rijdt, krijg je daar een boost van. Voor mij maakt het grote verschil, dat je eigen focus zich concentreert op de pijn die je lijdt. Daarom zou het voor mij persoonlijk leuker zijn dat ik wat afleiding van het publiek heb.”

Wat betreft die wedstrijd van zondag: welke namen verwacht jij aan het front?
“Ik denk dat veel renners kunnen winnen; de laatste koersen hebben uitgewezen wie de sterksten waren. Op voorhand konden we dan steeds de favorieten aanwijzen, maar na iedere koers bleek het toch anders in elkaar te steken. Ik vind het daarom moeilijk om voorspellingen op uitslagen te plakken. Ook voor zondag. Ik denk dat er meer favorieten zijn dan iedereen denkt.”

Deceuninck-Quick-Step is misschien wel de te kloppen ploeg. Kunnen zij hetzelfde patroon etaleren – jou en Wout van Aert ontmantelen – zoals ze dat in de E3 Saxo Bank Classic hebben laten zien met Kasper Asgreen?
“Ze zullen het zeker proberen, maar de Ronde van Vlaanderen is wel zestig kilometer langer dan de E3 Saxo Bank Classic. De beklimmingen liggen ook meer op het einde. Het is daarom zondag gemakkelijker om iemand los te rijden. Het zal zeker uitdraaien op een open koers, met veel teams die de aanval zullen zoeken voordat de échte finale begint.”

Nieuws heet van de naald: Zdenek Štybar start niet namens Deceuninck-Quick-Step wegens hartritmestoornissen. Hij maakte de laatste weken op mij een goede indruk. Wat voor invloed heeft zijn forfait op de tactiek van de troepen van Patrick Lefevere?
“Ik denk dat het buiten kijf staat dat Zdenek een van hun sterkste renners is, op dit moment. Zeker in een koers als de Ronde, met de punchy beklimmingen. Daar is hij altijd goed in geweest. We hebben in de E3 Saxo Bank Classic allemaal kunnen zien dat hij een van de beste renners in de eerste groep was. Hij kon zeker iets uitrichten op de hellingen. Ik weet niet of het veel verandert aan de tactiek van Deceuninck-Quick-Step, maar het was zeker een van hun sterke pionnen.”

Lees ook: Zdenek Stybar skipt Ronde van Vlaanderen na hartritmestoornis

Štybar was de enige die Van der Poel kon volgen op de Tiegemberg in de E3 – foto: Cor Vos

Hoe denk jij over Julian Alaphilippe, die toch een iets minder goede indruk achterlaat dan vorig jaar?
“Hij is zeker een van de grote concurrenten. Julian is iemand op wie ik altijd let in de koers. Ik weet het niet met hem. Ik vond hem vrij goed in Tirreno-Adriatico. Hij is misschien iets minder indrukwekkend dan in 2020, maar hij presteert nog altijd op een superhoog niveau. Hij rijdt natuurlijk niet voor niets in de regenboogtrui. Hij is zondag absoluut een van de grootste concurrenten.”

En Peter Sagan dan, die via een alternatieve route ook de benen lijkt te hebben teruggevonden? Kan hij de koers komende zondag veranderen?
“Dat hangt af van zijn conditie. Hij liet een aantal goede resultaten optekenen de laatste weken, maar niet in vergelijkbare koersen met de Ronde van Vlaanderen. In Milaan-San Remo stond hij er zeker, maar zondag is een heel andere wedstrijd. Maar als hij op zijn topniveau zit, dan moet je hem altijd in de gaten houden.”

Jijzelf bent titelverdediger. De toppers zijn de laatste weken aan elkaar gewaagd. Hoe hard durf jij het mentale spel te spelen in de finale, als andere favorieten naar jou kijken?
“Het is zeker een fijne gedachte als je een wedstrijd al eens gewonnen hebt. Ik denk dat ik in de E3 Saxo Bank Classic heb laten zien dat ik niet bang ben om te verliezen. Het is niet altijd aan ons om altijd maar alle gaten dicht te rijden. Andere renners weten nu dat het soms ook aan hen is om de meubelen te redden, want anders gaan zij de koers ook sowieso niet winnen. Voor mij is het duidelijk: het is zeker niet altijd aan ons om het op te lossen.”

Dan nog even over de Amstel Gold Race: dat je jezelf iets minder fris voelt, is dat ook de reden dat je die koers niet rijdt?
“Nee. Na het WK veldrijden kwam alles snel achter elkaar aan. Ondanks dat ik pas vijftien koersdagen reed, voelt het wel al als een lang en vooral intens seizoen. Het was goed, maar ik kijk al uit naar het mountainbiken na de Ronde van Vlaanderen. Ik neem na zondag twee weken vrij, om me dan goed voor te bereiden op de Wereldbekers mountainbike in Albstadt en Nove Mesto.

Die zijn voor mij heel belangrijk. Ik moet daar punten verzamelen die ik heel hard nodig heb voor de Olympische Spelen. Ik wil zo kort mogelijk eindigen in die wedstrijden voor een betere startpositie in Tokio. Na het mountainbike-blok ga ik op trainingskamp en daarna zal ik de Ronde van Zwitserland, het Nederlands kampioenschap op de weg en de Tour de France rijden. Door corona heb ik niet echt de optie om te kiezen tussen de Tour en de Spelen, maar het is zeker zo dat op die laatste mijn focus ligt.”

Lees ook: Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2021

Is de koek bij Van der Poel voor dit voorjaar al op? – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

62 Reacties

blix 2 april 2021 om 16:19

Ronde van Zwitserland dus… Verrassend, want dan mist hij de derde Wereldbeker MTB in Leogang (die Pidcock bijvoorbeeld wel rijdt). Het is maar de vraag of Mathieu in 2 short tracks en 2 XCO World Cups (Albstadt en Nove Mesto) voldoende punten haalt om helemaal vooraan te kunnen starten in Tokyo.

0
Barry Batsbak 2 april 2021 om 16:24

De concurrentie heeft ook geen vrachtwagenladingen met punten kunnen scoren vanwege amper wedstrijden.

0
dumoman 2 april 2021 om 16:37

Tja als Mathieu het ook al af laat weten, dan hebben we in Nederland helemaal geen kanshebbers meer op winst in welke wedstrijd dan ook

0
Fast Freddy 2 april 2021 om 16:44

Woensdag tv gekeken?

0
Wheely 2 april 2021 om 16:46

Grapjas, Van Baarle en Mollema gemist zeker. (ok die wonen toevallig in Monaco maar Dumoulin en VdP zitten in België)

0
Jeylan Mashiga 2 april 2021 om 16:49

Nikki Terpstra gaat verrassen, mijn outsider

0
WernerFranke 2 april 2021 om 17:09

Top 30 kan zeker voor Terpstra!

0
Wheely 2 april 2021 om 16:43

Het is niet de topfavoriet voor zondag en dat is een prima uitgangspunt wat mij betreft. Ik ben van mening dat de koersen die hij al gewonnen heeft het dubbel en dwars waard waren om zo diep te gaan, ook zonder dat te doen is het namelijk nooit zeker dat je je hoogvorm sinds het WK veldrijden vasthoudt not nu. De Ronde heeft hij bovendien vorig jaar al gewonnen, de Strade had hij nog niet.

0
roeleur 2 april 2021 om 20:17

“Als je een paar keer diep moet gaan terwijl je basis niet super is, weet iedereen dat je dan iets gaat inboeten aan je conditie.” Waarom moet je zo diep gaan in een etappe van de Tirreno? Hoeft niet, natuurlijk. Als het nu een klassieker was geweest. Vond het ook wat pijnlijk om te zien, dat kapot gaan aan het eind, voor een etappezege in wat uiteindelijk niet meer dan een voorbereidingskoers zou hoeven te zijn.

0
ChefSpijker 3 april 2021 om 13:15

Er wordt wel heel erg de nadruk op die ene rit in de Tirreno gelegd. Terwijl Wout die dag net zo goed erg diep is gegaan voor z'n klassement. En Wout de dag ervoor ook niet kon sparen itt Mathieu.

Volgens mij valt het ook reuze mee met dat Mathieu nu plots veel minder is. Misschien niet meer het niveau van de Strade, maar daar was ie ook wel bizar sterk. Een week geleden reed ie Wout er nog af in de finale van de E3, terwijl beiden flink wat werk gedaan hadden daarvoor. We gaan het morgen zien, maar ik verwacht Mathieu niet minder dan Wout.

Mathieu is ook best goed in indekken. Voor die etappe die Alaphilippe won in de Tirreno zei hij vooraf ook 'dit is misschien wel te zwaar', terwijl hij zo'n aankomst makkelijk moet aankunnen. En dat bleek achteraf ook (alleen zat ie slecht geplaatst).

0
roeleur 3 april 2021 om 14:20

Na de E3-prijs sprak hij ook al over vermoeidheid door het Italiaanse blok. Hij reed Wout er dan wel af maar die had nog harder moeten werken door een lekke band halverwege. Het klinkt niet als blakende vorm op dit moment en DDV gaf ook geen bevestiging. Maar inderdaad, we zullen het zien, misschien valt morgen alles toch in de plooi.

0
Jean Dumas 2 april 2021 om 16:44

Inderdaad: basis te smal in de voorbereiding (UAE), waardoor je conditioneel inboet in het harde koersblok.

0
FW07 2 april 2021 om 16:49

Snap de vraag niet helemaal over de voorbereiding van Van Aert. Die hebben toch beide ook andere doelen. Op eerste oog lijkt beste er inderdaad wel vanaf te zijn bij Van der Poel. Gelukkig maar, zou je haast zeggen.

0
Derrick 2 april 2021 om 17:01

Gelukkig maar? Driekwart van het forum, inclusief mezelf dacht na de Strade dat hij vertrokken was voor een uitzonderlijk voorjaar. De vorm die hij daar etaleerde was bijzonder hoog. Stel dat het nu zondag niks wordt, dan vind ik toch dat de oogst wat mager is en dat zet meteen zijn zotte toeren in Kuurne in een ander perspectief.

0
Romāns Vainšteins 2 april 2021 om 17:41

Één ding is wel redelijk zeker, de grote storm aan ‘schraapt heel het voorjaar binnen’-possé en ‘geeft fietsles op de keien’ – beweging is redelijk gaan liggen sinds MSR. Ik had er eerlijk gezegd ook meer van verwacht gezien zijn Strade Bianche waarin ik hem écht vond overtuigen.

0
Wheely 2 april 2021 om 19:45

Tja het leek er even op alsof hij op de weg even hard ging domineren als in het veld doet. Zou wel lekker wezen maar hoe realistisch is dat?

0
yo-eddy 2 april 2021 om 22:52

net als dat REV niet 18 grote rondes achter elkaar gaat winnen gaat niemand meer lang domineren. Sport is zo professioneel geworden en verschillen zo klein dat je alleen wint in absolute hoogvorm of met een beetje geluk … beiden duren nooit heel erg lang.

0
DJ63 2 april 2021 om 17:01

Als je basis smal is dan moet je je krachten doseren, dat weet zelfs een wielertoerist. Hij heeft echter een aantal zeer forse tot extreme inspanningen gedaan in Kuurne en Tirreno. Hij lijkt me moeilijk te coachen en ik vermoed dat hij De Kegel weleens tot wanhoop drijft.

0
Jean Dumas 2 april 2021 om 17:18

Je moet pieken naar de week van E3 tot Vlaanderen. Tussendoor doe je wat rustiger aan in Dwars en die topvorm zet echt wel door tot Roubaix. Nu lijkt het of hij in Tirreno superdiep is gegaan om te compenseren.

0
xistnc 2 april 2021 om 17:14
Quote van Mathieu:
E3 Saxo Bank Classic

Je zal toch maar 4x tijdens zo’n interview de volledige naam van zo’n koers moeten uitspellen :o

0
Verweggistan 2 april 2021 om 17:30

Jammer voor t interview dat hij de Oxyclean dinges De Panne niet reed. Of zal het Youri’s volledigheids-hypercorrectie zijn.

0
Frank V 2 april 2021 om 18:39

Misschien wordt ie betaald door Saxo Bank? Alhoewel, ik heb de voorbije dagen buiten de @canyon @shimanobenelux @oakley @4gold @goudenkarrenschilde @canyon @canyon geen @saxo of @binckie bankie zien passeren op z’n sociale media.

0
Beer 2 april 2021 om 17:14

Alpecin en VDP zijn al heel de week bezig om de favorietenrol te ontvluchten en in de rol van underdog te kruipen. Ik vind dat niet echt passen bij een renner met de status van VDP. Je bent Mathieu van der Poel, dus je bent favoriet, het is niet anders. Van Aert gaat met die continue favorietenrol heel wat volwassener om.

0
Jooop 2 april 2021 om 18:03

Van Aert gaf voor de Strade aan dat hij nog een paar procentje miste omdat hij naar deze weken toe werkte. VDP was in de Strade echt super en dacht dat door te kunnen trekken. Dat blijkt nu tegen te vallen. Lijkt me vergelijkbaar, denk dat verhaal van beide reëel is. Wil niet zeggen dat Van Aert niet alsnog had gehoopt goed genoeg te zijn om de Strade te winnen, net zoals VDP zal hopen zondag toch goed genoeg te zijn om tot het einde mee te doen.

0
Marik 2 april 2021 om 18:27

Wellicht eens stoppen met die 2 continue te vergelijken beer?

0
Beer 2 april 2021 om 18:51

Kans is nog steeds reëel dat VDP er zondag iedereen afpoeft. Wat ben je dan met een week verstoppertje spelen? Wees een man en neem de favorietenrol op.

Marik; heb je het tegen mij of de rest van de wielerwereld?

0
Barry Batsbak 2 april 2021 om 19:56

Ja, Van Aert is eigenlijk in alles gewoon beter, volwassener, eerlijker en bovendien veel zuiverder op de graat. En ook leuker en sympathieker. Knapper misschien ook wel, maar daar heb je op zich niet zoveel aan. Beer, je hebt groot gelijk. Bedankt voor je bijdrage.

0
Beer 2 april 2021 om 20:13

Jammer Barry, dat je enige repliek is om te pogen om de zaken wat in het belachelijke te trekken. Blijkbaar heb je het wat moeilijk om terechte kritiek op je favoriet een plaats te geven. Ik ben er wel van overtuigd dan van Aert volwassener en eerlijker is dan Matje; daar volg ik je in.

0
Gitan 2 april 2021 om 20:27

Doe jij een soort van omgekeerde Michelangelo nu of wat is hier gaande?

0
Marik 2 april 2021 om 21:52

Ach steeds hetzelfde verhaal toch. Na kritiek meteen zeggen dat anderen het ook doen en geen verantwoordelijkheid nemen voor de eigen woorden.

0
Barry Batsbak 2 april 2021 om 23:54

Nee hoor, ik ga volledig mee in je kritiek. Je hebt gewoon gelijk. Bizar dat je dat jammer vindt.

0
Panache 3 april 2021 om 10:26

De favorietenrol op je nemen is net als je beurtjes draaien of de snelste sprint rijden een totaal nietszeggend fenomeen wat enkel het zicht vertroebeld (zo blijkt). Indien Van Aert ook op deze wijze denkt dan staat van der Poel al met 1-0 voor (al is dit ook een nietszeggende score). De koers laat snel genoeg zien wij de benen wel of niet heeft en of je nu met goede benen of met slechte benen blufpoker speelt je hoeft daar als renner niemand verantwoording voor af te leggen.

0
F4L 2 april 2021 om 17:40

Maar wel bijzonder dat hij er in de Strade Bianche met amper koersdagen zo bovenuit stak. Voortaan nog minder wedstrijden rijden dan?

0
Jooop 2 april 2021 om 18:20

Misschien meer zoals Van Aert eerst een basis leggen om langer goed te kunnen zijn in het voorjaar.

0
Frank V 2 april 2021 om 18:33

“This is cyclocross condition” kopte hij na zijn overwinning op sociale media.

0
Wheely 2 april 2021 om 20:39

Stybar won ook ooit de Strade in het jaar dat het WK veldrijden won. Die vorm trok hij wel met wat wisselvalligheid door tot Roubaix.

0
adelaarvanantwerpen 3 april 2021 om 20:40

Nee Stybar werd wereldkampioen in 2014 en won de strade in 2015.

0
Romano1800 2 april 2021 om 17:52

Dat wordt niks . Hij mag me verbazen maar hij kan makkelijk praten heb hem al gewonnen. Dit is zijn voorjaar daar wil hij er staan als hij niet bij de 1e 3 zou eindigen is het toch een lachwekkende vertoning.

0
Lalsacien 3 april 2021 om 17:33

Ga maar verder met je computer spelletje….

0
Melkzuur 2 april 2021 om 17:59

Hij zit ons gewoon uit te lachen, en wint ‘gewoon’ zondag. En dat weet hij nu al.

0
Frank V 2 april 2021 om 18:37

Het was toneel woensdag. Liet ostentatief gaatjes vallen op het vlakke maar ging op de hellingen vrij makkelijk mee en viel zelfs een keer aan. Maar dan plots op de Trieu lossen op 35km van het eind. 185-35=150kilometer. Rond getal, nog een mooie smiley voor de camera en dat was het. Of wacht… Wat had ik graag achterin de wagen van Roodhooft gezeten woensdag.

Moet je maar eens de passage van de Hotond kijken. Van aan de lichten, over de heuvel tot voorbij het hotel ;)

0
Annet Leurink 2 april 2021 om 19:28

@Melkzuur
PRACHTIG, de spijker op de kop!
Wat weten wij wijsneuzen ervan – die vent weet echt wel wat ‘ie doet, heeft meer gezien dan wij ons samen. Ik heb vertrouwen dat ‘ie doet wat mogelijk is.

‘Heilig’ weekend gewenst gewenst voor alle liefhebbers :)

0
Luc La 2 april 2021 om 19:43

Wat een flauw ventje zou adri zeggen ware het zijn zoon niet geweest.

Excuses al op voorhand zoeken, heb ik Wout vorig jaar na slopend seizoen niet weten dien voor de ronde hoor. Die gedraagt zich dan toch meer als een kampioen.

Begin april begot, wat gaat die zeggen na de tour zonder kopwerk.

Zon status (willen) hebben, neem dan ook die houding aan

0
Beer 2 april 2021 om 19:45

Je slaat nagels met koppen Luc; +1!

0
Barry Batsbak 2 april 2021 om 19:58

Nee, maar Wout is dan ook een heel stuk beter dan Mathieu. Dus dat is logisch.

0
Beer 2 april 2021 om 20:10

Klopt niet Barry. Wout is niet een heel stuk beter dan Mathieu. Dus zo logisch is het niet.

0
yo-eddy 2 april 2021 om 23:03

edit wf: niet doen

0
Barry Batsbak 3 april 2021 om 00:00

Van Aert is weldegelijk beter. Beter in het hooggebergte, beter in tijdrijden, beter in échte crossen (niet die lullige gortdroge rondjes rond een plaatselijke speeltuin), een betere klassementsrijder (zie Tirreno), een betere WK-coureur (2e afgelopen jaar hè! In 2 disciplines!), een betere luxeknecht. Ik snap heus wel waarom jullie idolaat van deze kanjer zijn, zijn klasse is praktisch ongeëvenaard.

0
Beer 3 april 2021 om 08:07

edit wf:niet doen

0
Ties Janssen 3 april 2021 om 14:50

@barry nou hier ben ik het niet mee eens mvdp is bij de besten op de weg op de mountainbike en de beste in de cross zoek de statistieken maar op maar je hebt gelijk wva is ook een klasbak

0
Mischa 2 april 2021 om 19:55

Zondag weer een nieuw hoofdstuk van stripheld Mathieu! Normaal gaat het nooit bij helden, want anders ben je dat ook niet. Niemand weet nog hoe dit hoofdstuk zal gaan. De vertelling wordt door ingeving bepaald. De ingevingen van deze man. Je reinste poëzie is het. Deze man dicht fietsend. Dichten tijdens de mooiste koers van het jaar.

Uiteraard is Mathieu van der Poel de favoriet. Niemand anders. Iedereen kijkt naar wat de witte broek gaat doen.

0
Gitan 2 april 2021 om 20:14

Dat wittebroeksritueel, dat is toch een soort van aandachtszoekerij waar zelfs het Remco-ventje van denkt Nou nou nou…?

0
Romāns Vainšteins 2 april 2021 om 20:34

Dikke vette bluf dat ie m nog aan durft te doen wanneer hij zijn gewone kloffie weer aan moet.

0
Mischa 2 april 2021 om 21:19

Best mogelijk dat het andere kloffie nog even moet wachten.

0
Ties Janssen 3 april 2021 om 14:52

Ik begrijp de haat op de witte broek niet als hij die aan wil doet hij dat.

0
Taliesin 2 april 2021 om 20:09

Hij gaat knallen zondag.

0
djerkson 2 april 2021 om 20:51

De coach van Van Aert zei ruim een maand geleden al dat Wout top zou zijn in deze periode en Mathieu tijdens de Italiaanse koersen en wellicht niet meer in deze periode. De reden zou zijn dat Wout door zijn vaderschap een hoogtestage gemist heeft in januari en pas in februari fatsoenlijk hervatte. Mathieu trok zijn WK-vorm door en lijkt nu over het hoogtepunt heen, al is ‘lijkt’ het juiste woord.

0
yo-eddy 2 april 2021 om 23:06

zinnige bijdrage, en daar “lijkt” het inderdaad op. Alleen vorm van de dag en weten dat “alles op mag” kunnen Mathieu boven zichzelf uit laten stijgen. Hij heeft een klein wondertje nodig maar heeft al vaker verbaast.

0
F4L 3 april 2021 om 18:15

Dat top zijn valt mij toch wat tegen. In de E3 werd hij gelost. Hij won weliswaar Gent Wevelgem, maar een deel van de toppers deed daar niet mee.

0
Chaba 2 april 2021 om 23:35

Ik verwacht ook niet dat Matthieu het verschil gaat maken. Viel toch tegen in dwars door Vlaanderen.

0
hanjovdberg 3 april 2021 om 10:36

Morgen wordt zijn voorlopig laatste koers waarna hij zich weer meer gaat focussen op de MTB. Dus nog 1x vlammen en diep gaan tot het gaatje en daarna 2 weken rust.

Die prikkels van afgelopen woensdag waren gewoon om te testen hoe diep hij nog kon gaan. Kijk hoe snel hij het peloton terug brengt bij die 2e groep. Daarvoor was men vanuit zijn ploeg al een behoorlijk lange poos bezig het gat te dichten. MVDP rijdt eerst achteraan alsof hij niet kan volgen. Schuift dan al kletsend op en rijdt zich nog even helemaal leeg om daarna een soort freewheelend over de finish te komen. Het ontbrak er nog net aan dat hij niet met een wheelie over de finish kwam. Iemand die regelmatig fietst herkent dat gedrag. Je voelt je dan uitstekend en vrij in je vel.

Conclusie: MVDP is nog in zeer goede doen en zal as zondag alles er aan doen een geweldige koers te rijden. Of het genoeg is voor de winst zullen we wel zien. Iig wordt het een prachtige strijd. En dat is wat wielrennen leuk maakt om te kijken.

0
orlando dani 4 april 2021 om 09:45

Ik kan niet op de Live chat. RVV

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone