Mathieu van der Poel grote favoriet in BinckBank Tour: “Denk dat ik topvorm beet heb”

Mathieu van der Poel grote favoriet in BinckBank Tour: “Denk dat ik topvorm beet heb”

foto: Cor Vos

maandag 28 september 2020 om 20:15
Interview

Mathieu van der Poel is klaar voor de BinckBank Tour en al wat daar op volgt: Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Ik heb op stage in Livigno de laatste hand aan mijn voorbereiding gelegd. Vanaf deze BinckBank Tour wil ik oogsten. Ik denk dat ik mijn topvorm beet heb.”

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Na Tirreno-Adriatico reisde de kopman van Alpecin-Fenix rechtstreeks door naar Livigno voor een tiendaagse stage. Vorige donderdag keerde Van der Poel terug naar huis, morgen start hij als topfavoriet in de BinckBank Tour. Aan de vooravond ervan stond hij – samen met ploegmaat Dries De Bondt – de pers te woord in het gemeentehuis van Blankenberge. Corona-proof.

Laten we starten met een onvermijdelijke vraag, Mathieu. Heb je zondag het WK gezien en hoe heb je dat ervaren?
“Ik heb gekeken, ja. En vastgesteld dat ik een goede beslissing genomen heb door niet naar Imola af te reizen. Misschien dat ik mits een superdag had meegekund in dat eerste peloton, maar als je de zes namen ziet die na dat laatste klimmetje voorop reden… Ik denk niet dat ik daarbij was geweest.”

Dat je er niet bij was, zie je met andere woorden niet als een inschattingsfout? 
“Nee, zeker niet. Als renner moet je nu eenmaal keuzes maken. Ik was nog niet super voor ik naar Livigno afreisde. Dus was die stage belangrijker om de komende drie, vier weken top te zijn. Nu heb ik die trainingen kunnen afwerken zonder met dat WK in het achterhoofd te zitten. Trouwens, Alaphilippe is een waardige wereldkampioen. Ik gun het hem ontzettend.”

Wat dat vormpeil betreft voor de afreis naar Livigno: je won wel het NK en een rit in de Tirreno. Er zijn er die minder goed doen.
“Dat klopt. Maar het was gewoon minder dan vorig jaar. Minder dan ik zelf gehoopt had ook. Vooral van dat Italiaanse blok in augustus had ik meer verwacht. Blijkbaar moet er toch een en ander fout zijn gelopen in die corona-periode…”

Wat dan?
“Ik denk dat ik teveel heb gedaan. Ik bleef te gemotiveerd om te koersen. Op training probeerde ik dat gebrek aan koersritme op te vangen door harder te rijden. Ik had het ook niet gemakkelijk, als ik eerlijk ben. De voorbije jaren was ik heel het jaar door bezig. Veldrijden, op de weg, mountainbiken. Plots viel alles weg. Het was allemaal niet zo evident.”

“Maar op het NK was het al goed en ook tijdens Tirreno Adriatico voelde ik de vorm alleen maar beter worden, wat resulteerde in ritwinst. En na mijn stage moet ik nu écht top zijn voor wat komen moet: deze BinckBank Tour, Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Als ik een van deze kan winnen, praten we meteen heel anders over mijn seizoen.”

Waarom verkies je eigenlijk de BinckBank Tour boven de Waalse klassiekers?
“Daar hebben we goed over nagedacht. We denken dat dit een betere voorbereiding is op de klassiekers. Vooral omdat het een meerdaagse wedstrijd betreft. Die extra kilometers zijn altijd een meerwaarde.”

Je wordt als topfavoriet beschouwd…
Lachend: “Ik topfavoriet? Dat wist ik niet. Nee, die eindzege speelt uiteraard in mijn achterhoofd. Als ploeg proberen we sowieso voor ritwinst te gaan. In de twee sprintetappes met Tim Merlier, in de twee zwaardere ritten die over het eindklassement gaan beslissen wil ik zelf scoren.”

“Maar een niet te onderschatten factor is de tijdrit van woensdag in Vlissingen. Ik weet, in het verleden bleven de verschillen daarin beperkt. Het is ook maar elf kilometer. Maar als je wil meedoen voor het eindklassement, rijd je toch maar beter een goede tijd. Ik ben er ook mee bezig: in Livigno heb ik een aantal keer op de tijdritfiets getraind. Ik reed ook al een tijdrit in de Tirreno en je merkt snel dat het lang geleden is.”

Wie zie jij als je voornaamste concurrenten op eindwinst?
“Huh… Sorry, ik heb de deelnemerslijst absoluut nog niet bestudeerd. Die moet ik nog eens goed bekijken.”

Even over de twee sprintetappes, dinsdag en donderdag. Jij maakt deel uit van de lead-out voor Tim Merlier?
“Ja hoor, samen met Jonas Rickaert. Ik vind dat gewoon heel leuk. En zeker voor Tim. Ik ben overtuigd dat hij een van de snelste sprinters van de wereld is. Alleen gelooft hij dat zelf nog niet altijd. Maar ik heb wel een groot vertrouwen in hem en ik merkte in de Tirreno dat hij mij ook steeds meer vertrouwt daarin. Het was wat wennen. We zijn nog niet helemaal op elkaar ingespeeld, maar het gaat steeds beter. Trouwens, als je mee werkt in die sprinttrein, blijf je zelf ook uit de gevarenzone.”

Binnen vier weken zit jouw wegseizoen erop. Heb je al nagedacht over de winterperiode?
“Ja. Een beetje toch. Jammer dat het mountainbike-seizoen volledig is weggevallen. Dat is een grote opdoffer. Dan werk je al die tijd aan die positie, zit je eindelijk goed op de fiets… Dan valt alles weg. Hopelijk kan ik volgend jaar de draad weer opnemen zonder te veel aanpassingsproblemen.”

“Maar deze winter duik ik opnieuw het veld in. Het management werkt momenteel aan mijn kalender, maar wellicht begin ik half december in Antwerpen. Voor een reeks van tien, vijftien crossen, afhankelijk van wat er van de kalender overblijft uiteraard. Het zal eerder tien zijn.”


Dit artikel delen:

68 Reacties

Domestique 28 september 2020 om 18:28

10 crossen? Hij begint het veldrijden ook af te bouwen blijkbaar of gaan er gewoon niet veel crossen door deze winter?

Nico Dick 28 september 2020 om 18:31

als je half december start, is het rap eind januari (WK). Als er dan nog een aantal wegvallen…

Lalsacien 28 september 2020 om 18:31

Ik denk dat hij er rekening mee houdt dat er sommige crossen nog geschrapt gaan worden.

A.M.M. Jonkers 29 september 2020 om 07:21

Er zijn minder wedstrijden, van de reeks voor de Wereldbeker zijn er nu al 3 die NIET doorgaan.
En dat zullen er – helaas- nog veel meer worden die door maatregelen én terugtrekken van sponsors de begroting niet meer rond krijgen.
Het veldrijden zit in een grote neerwaartse spiraal.

De overstap van Wout van Aert & Mathieu v.d. Poel naar de weg maakt het er niet beter op, integendeel.

xistnc 28 september 2020 om 18:36

En voor 150 euro startgeld kan hij amper de babi pangang en pisang goreng na afloop betalen.

Barry Batsbak 28 september 2020 om 19:49

Dan maar een keer met de vetpan achter de camper. Het is niet anders.

Frank V 28 september 2020 om 22:39

bwurg

CechRepublic 29 september 2020 om 13:02

Viandel speciaal en een patatje joppie graag.

Franco Ballerini 28 september 2020 om 18:41

Het blijft lastig in te schatten. Wie had een jaar geleden gedacht dat van Aert op een bergop/af parcours als het afgelopen WK één van de besten zou zijn? En als ik de top-15 van het afgelopen WK bekijk: zou Mathieu niet hetzelfde kunnen als een van Aert, Matthews of Valgren? Zijn overwinning in de Tirreno waar hij Fuglsang niet dichter bij laat komen was toch best indrukwekkend. Ok, Fuglsang gaf enorm in de achtervolging, maar Mathieu was ook al de hele dag in de weer. Zoals gezegd, lastig, maar hij zal het zelf ongetwijfeld het beste weten.

adelaarvanantwerpen 28 september 2020 om 19:15

Hij zou Van Aert niet hebben kunnen volgen. Van Aert klimt op dit moment duidelijk beter, maar hij zou wel in de groep Matthews kunnen eindigen.

Dr op en dr over 28 september 2020 om 21:28

@ adelaarvanantwerpen …>

Klopt helemaal.

Mathieu kan Wout klimmend echt niet meer bijhouden, maar dat weet hij zelf ook wel. Hij wist dit bij ons in de Belgische media nog te melden vandaag. Dat hij zo enorm onder de indruk is van Van Aert z’n klimmend vermogen.

On-Topic …> Ik kijk met smart uit naar de komende weken, en hoop dat “Thieutje” dit jaar z’n revanche kan pakken voor “De Ronde” van vorig seizoen. We zagen hem hier in het dorp vroeger als klein knulleke altijd al rondfietsen, dus het spreekt voor zich dat het hele dorp hem het allerbeste toewenst.

Alhoewel we hier ook veel Stybar fans in het dorp hebben, omdat hij en z’n vrouw hier ook jarenlang gewoond hebben. Wat dat betreft boffen we hier in het dorp eigenlijk wel want we hebben hier in de loop der jaren altijd flink wat profwielrenners gehad. Michael Boogerd woonde hier ook twee straten verderop.

Maar eeeuh ik dwaal wat af …. hahaha

Hup, Hup Thieutjuh !! :)

jan jansen 28 september 2020 om 23:31

En hoe zou Remco het hebben gedaan bij het WK, en Ricco want die heeft eigenlijk nooit een kans gekregen

Paul Boudreaux 29 september 2020 om 01:51

Is no one on this site the least bit surprised at Wout’s quick progression to being one of the best climbers in the world?

boenk 29 september 2020 om 05:49

We know you’re a Mathieu fanboy Paul, and if Mathieu were climbing as well as Wout, you’d surely not be asking any questions. If you want to insinuate things, you may find other social media or forums more suitable.

negti 29 september 2020 om 07:25

@Paul, not the only thing I am surprised about concerning Wout van Aert. Luckily I like being surprised.

-1 Boenk. Natuurlijk is Van Aert volgens mij altijd al een iets betere klimmer geweest dan Mathieu. En dit forum is inderdaad niet de beste plek voor insinuaties, die wil ik dan ook geenszins doen.

Maar denken dat alles altijd koek en ei is, is een beetje naief. Zelfs Tom Dumoulin steekt voor geen enkele (!) wielrenner zijn hand in het vuur. Dus niet voor Wout en niet voor Mathieu (en niet voor Tom ;) ) Wat alle drie de renners doen is ongelooflijk fantastisch! En ja die woorden zijn multi-interpretabel, maar voor mij zijn ze vooral zeer positief ;) (hmm @redactie dit is echt geen insinuatie hoor!)

En had jij verwacht dat Wout van Aert dit jaar opeens een klimknecht was van het kaliber, Andreas Klöden, Roberto Heras, Udo Bölts of George Hincapie? Ik niet!! Ik hoop (en denk) dat hij het wel schoon doet! Maar ik ben zelf ook graag naief!

Wielrennen is nu eenmaal een sport van verhalen en verrassingen! Dat heeft enorme aantrekkingskracht! Ik hoop dat dat nooit verdwijnt.

On-topic: Go Mathieu, win dit lokale rondje maar! Dan gaan we genieten in de klassiekers! (als die nog doorgaan tenminste)

flores 28 september 2020 om 18:42

Dat geeft de burger moed, zo moet hij praten als coureur.
Hij kon mijn vorige reactie wel gelezen hebben door nu zo zich voor te stellen.
Ik zie de zon doorbreken. maar is is nog afwachten. kijken dus.

bobby bobsma 28 september 2020 om 18:54

Nu in topvorm? Het zou eens tijd worden… Van Aert staat er al 2 maanden!
In november crosst hij niet? Dan zal hij vanaf midden december rustig opbouwen naar het WK om op een diefje wereldkampioen te worden zoals Alaphilippe.

Titaantje 28 september 2020 om 19:03

Kan je uitleggen hoe Alaphillipe precies een dief wereldkampioen is?

Peter Lippens 28 september 2020 om 19:07

yep, snap ik ook niet goed, Flupke won een rit in de TDF en bijna MSR en zonder die platte band vlak voor de Poggio had hij wellicht met meer voorsprong de top van de Poggio bereikt. Gewoon een knappe en verdiende winnaar en vooraf één van de grote kanshebbers al was Wout wellicht de grootste favoriet

Wildebert 28 september 2020 om 20:13

Dat jullie nog reageren op deze troll.

007 28 september 2020 om 20:42

Trol

SjorsPatate 28 september 2020 om 20:52

Voor de duidelijkheid, bobby probeert bij elk artikel zo veel mogelijk mensen tegen de schenen te schoppen. En het lukt hem vaak nog aardig ook.

bobby bobsma 29 september 2020 om 00:21

Het WK was het eerste doel van Alaphilippe. Hij heeft niet dezelfde basis kunnen leggen als verleden jaar en begon ook in mindere vorm aan de herstart van het seizoen. Maar dat viel niet op omdat MSR geen zware koers is en hij bergop de meest explosieve van iedereen is. In de Tour kon hij 1 dag schitteren, vooral omdat Hirschi een domme sprint reed. De rest van de Tour wilde hij nog een etappe winnen, maar kwam duidelijk tekort. Toch bleef de opbouw naar het WK veel belangrijker. Die 5 anderen moesten tijdens de Tour top zijn, behalve Fuglsang, normaal de mede-topfavoriet op dit parcours, maar die moet de Giro nog rijden. Dus Alaphilippe was de enige in topvorm.

Titaantje 28 september 2020 om 19:01

Had hem graag WP en LBL zien doen. Volgend jaar dan maar hopelijk.

Franco Ballerini 28 september 2020 om 19:17

WP kansloze onderneming, maar in LBL had ik hem ook graag aan het werk gezien.

JVD 28 september 2020 om 20:59

@Franco Ballerini Is het niet juist andersom?

Franco Ballerini 29 september 2020 om 03:31

@JVD: nee, ik geef hem meer kans in LBL.

leo jansen 29 september 2020 om 09:08

Ik denk ook dat Matheu meer kans maakt in de Waalse pijl.

Unpaved 28 september 2020 om 19:48

Historische kans gemist voor LBL. Veld voor WP en LBL ligt helemaal open. Deel is na Giro, ander deel vermoeid van Tour of neemt rust voor klassiers en Vuelta. Een monument is altijd belangrijker dan de Binkbanktour toch?

Vrees dat Alpecin Fenix kiest voor zekerheid op uci punten in hun strijd met Wanty en Arkea

Barry Batsbak 28 september 2020 om 19:52

Niet als dat monument hem qua parcours niet super ligt en er 2 andere monumenten aankomen waar hij zijn zinnen op gezet heeft.

Unpaved 28 september 2020 om 19:58

Als Adrie LBL kan winnen, dan….

By the way sinds vorig jaar is het laatste deel van LBL eenvoudiger geworden. ..geen finish bergop…

Geen Fugelsang, een vermoeide Roglic, geen Van Aert, geen Evenpoel, …
Maar nee …puntenpakken in de Binckbank..

Barry Batsbak 28 september 2020 om 20:24

Ja werkt dat zo? Dan heeft David van der Poel nog een hoop in te halen. Want als zijn vader het kan….

Michelangelo 28 september 2020 om 21:42

Ik denk dat je gelijk hebt, maar ik “vrees” daar niet voor.

Je kunt kijken naar het hele korte termijn belang van een ploeg of individuele renner, en dan is het misschien zonde dat hij LBL of WP niet rijdt.
Maar als ploeg moet je ook naar het grote plaatje kijken. Een onzeker uitslag in LBL of WP, maar iedere dag de kans op een overwinning in de BB tour. Met Merlier, VdP. En in mijn ogen een reele kans op het eindklassement. Een grote kans op heel veel punten, die maken dat de ploeg volgend jaar misschien een hele belangrijke stap kan zetten.

Dan kies ik toch voor het grotere plaatje via een iets minder grote koers.

EricV 28 september 2020 om 20:24

Het liefste wint hij Parijs Roubaix en rvv. Ik denk dat hij als enigste echt daar z’n piek heeft liggen. Zie bijvoorbeeld wva daar niet meer winnen.

zwiggelbig 28 september 2020 om 20:25

echt heel zonde dat hij niet in LBL rijd. Maar ik denk toch dat dat meer aan de ploegleiding ligt dan vdp zelf
heeft toch met andere dingen te maken omdat hij niet bij een world tour ploeg rijd..
Ze moeten punten pakken..

Edbrus 28 september 2020 om 21:11

Hij heeft altijd rittenkoersjes gereden om zijn topvorm te bereiken op de weg. Het gaat niet om het punten pakken, maar om perfect klaar te zijn voor zijn hoofddoelen. Geen risico, gewoon doen wat je weet dat werkt. Liever AGR, PR en RvV echt meedoen om te winnen dan LBL met nog net geen topvorm…

SjorsPatate 28 september 2020 om 20:54

Ik kijk uit naar de strijd tussen van Aert en van der Poel. Hopelijk levert dat mooie momenten op de komende weken.

Edbrus 28 september 2020 om 21:13

Ik hoop dat Wout op een of andere manier zijn vorm tot de keien kan volhouden. Ben benieuwd!

007 28 september 2020 om 21:25

Als het goed is is van Aert al lang over zn topvorm heen met de klassiekers. Tenslotte is het ook niet mogelijk om zo goed te klimmen en vervolgens kasseiklassiekers te winnen

Michelangelo 28 september 2020 om 21:47

Ik denk niet dat Van Aert zijn topvorm vol kan houden t/m de kasseien. Maar who gives a f#ck?
Strade, MSR, twee touretappes, twee zilveren plakken op het WK. Jezelf in de kijker gereden, terug na een ernstige blessure. En over een paar maanden papa.

Alles wat er nu nog bij komt is bonus in dit krankzinnige seizoen. En volgend jaar weer verder zien.

Maar het zou mooi zijn als hij mijn ongelijk bewijst, en nog steeds op heel hoog niveau zit in de kasseiklassiekers…

leo jansen 29 september 2020 om 09:13

Wuyts gives a f#ck….Die zit sinds afgelopen zondag in een diep gat.

ponniebuik 28 september 2020 om 21:36

Vreemde beslissing om het WK te mijden omdat hij zichzelf geen kans op succes toedichtte. Hij had het team zeker sterker gemaakt en als hij verwacht dat anderen hem helpen, zou hij zelf moeten inzien dat het geen kwaad kan iets terug te doen. Quid pro bono

assen 28 september 2020 om 21:45

Ik denk toch dat, kijkend naar vorig jaar, er geen houden aan is als MvdP in topvorm is… het zou zomaar kunnen dat MvdP vanaf nu gaat heersen, en iedereen aan gort rijdt in de wedstrijden die hij noemt…

Dr op en dr over 28 september 2020 om 22:32

Laten we het hopen.

Maar met het geluk dat de Nederlands toppers tot nu toe gehad hebben dit seizoen, (Mollema, Kruijswijk, Jacobsen, Groenewegen, Poels), mogen we afkloppen als hij zich in de Eneco-wegmeubilair/rotonde-Ronde niet te pletter rijd op één of ander paaltje, bloembak, verkeersdrempel of wat ze nog al niet verzinnen om automobilisten hun snelheid te doen minderen.

FIngers crossed ;)

Frank V 28 september 2020 om 22:41

Realistische praat omtrent vormpeil, WK en de impact van de vele afgelastingen op zijn ritme.
Tot aan: “Wie zie jij als je voornaamste concurrenten op eindwinst?”
Geen idee, yeah right. Doet Evenepoel ook soms. Cute.

jan jansen 28 september 2020 om 23:37

Het belangrijkste is dat hijzelf in topvorm is, tegen wie hij moet rijden is dan niet belangrijk.

Wouter Pelgrims 28 september 2020 om 23:36

edit wf: niet doen

jan jansen 28 september 2020 om 23:41

Of geldt voor VDP niet wat voor Remco geldt?

Nee, want onze Mathieu is veel toffer dan jullie Remco.

Lalsacien 29 september 2020 om 00:05

Dit is een herkenbare opmerking maar je bent net een nieuw lid dus het zal wel niet…

Michelangelo 29 september 2020 om 03:52

Het was zo lekker rustig hier zonder de holle ridder en verkeerd gespelde bliksem alias geen groen en ook geen geel en ook geen regenboogtrui. Ander account aangemaakt tijdens de ban? Ik hoop van niet, want veel sneuer dan deze twee kan haast niet.

En om op de inhoud te reageren: als je een eendagskoers als lombardije wilt winnen moet je weten wat je kunt verwachten qua koersverloop. Waar liggen de kansen, wat zijn de gevaren, met wie kan ik naar de streep, wie moet ik waar pijn doen.

Als je een binkbank tour rijdt en je gaat de eerste etappe een leadout doen voor je ploeggenoot, hoe belangrijk is dat dan? Je hebt dan al een hele dag om je tegenstanders te monsteren voor de ritten die er voor jezelf toe doen.

Maar waarschijnlijk snap je dat zelf ook wel, maar kun je het niet goed hebben dat mensen sympathieker reageren over mathieu dan richting jouw idool…

Barry Batsbak 29 september 2020 om 09:19

Zijn HK en bliksem geband?

Veloburto 29 september 2020 om 11:15

Hollow Knight is idd de meest sneue trol in de geschiedenis van wielerflits!

Veloburto 29 september 2020 om 00:05

Hoezo laat die Belgische ploeg onze vdp knechten voor Merlier!?

Newschooler 29 september 2020 om 00:37

Haha

Chris Van Uden 29 september 2020 om 09:33

Haha +1

A.M.M. Jonkers 29 september 2020 om 07:26

Het is nog maar de vraag of de BinckBank Tour wel doorgaat na de aangekondigde verscherpte maatregelen in Nederland én België.

deffil 29 september 2020 om 09:25

Dit kan hij niet verliezen.
Wordt tijd dat hij hoger mikt en mee doet met de grote jongens

Wouter Pelgrims 29 september 2020 om 10:47

Ik ben een nieuw lid en zeker niet van plan om de hele tijd over mijn zogezegde idool Remco Evenepoel te praten. Ik gaf alleen aan dat hier vaak wordt gemeten met twee maten en twee gewichten, maar zelfs dat mocht blijkbaar niet gepubliceerd worden.
Mij lijkt dat nu niet bepaald trolgedrag. Als Evenepoel zegt dat hij de startlijst niet bekeken heeft is hij arrogant.Als Matthieu hetzelfde zegt is het omdat hij (onbaatzuchtig) de sprint gaat aantrekken voor een Belg en dus tijd genoeg heeft voor het monsteren van het deelnemersveld.
Ik kan best wel over de landsgrenzen heen kijken. Ik ben/was fan van meerdere Nederlandse sporters (Van Basten, Hein Vergeer,Tom Dumoulin,..) en commentatoren ( Eddy poelman,Theo Reitsma,Frank Snoeckx) en keek altijd naar voetbal op de NOS indien mogelijk ipv het commentaar van Frank Raes te moeten ondergaan. De Nederlandse wielercommentaar op de NOS heb ik nooit goed gevonden, ook niet in de tijd van Mart Smeets. Ik geniet wel van Michel en José. Blijkbaar ben ik nog de enige.
Maar goed. Het is hier wielerflits.nl en Belgen zien hier niet al te populair heb ik al mogen lezen dus ik probeer niemand te bekeren. Maar is een klein beetje tegengas geven al zo erg dat je meteen gebrandmerkt moet worden als trol en sfeerverzieker?

Veloburto 29 september 2020 om 11:16

Wouter, je houdt alleen jezelf voor de gek jongen. Iedereen heeft door dat je niet nieuw bent hier, maar alleen een nieuw account heb aangemaakt en 1 van je andere accounts hollow knight is

Marik 29 september 2020 om 11:22

Ik vermoed dat Veloburto gelijk heeft. Het kan ook iemand anders zijn met een ban. Misschien Burdinnogwat. We gaan het vanzelf merken aan het type berichten.

deffil 29 september 2020 om 11:23

José Decauwer rules! Hors categorie

Romāns Vainšteins 29 september 2020 om 12:02

Zeg nieuw lid, wat vind je van Fransen in de tour en denk je echt dat er geen coronabesmettingen waren aldaar? Want bliksems, ze kunnen er zomaar onder de tafel geveegd hebben toch?

Overigens is .nl en .be-vl dezelfde taal en dus zijn Belgen hier meer dan welkom natuurlijk! Heel graag zelfs.

Wouter Pelgrims 29 september 2020 om 11:31

@ veloburto. Wat je zegt klopt niet . Het is me ondertussen wel duidelijk dat ik hier niet op mijn plaats ben. Van deze domme, nationalistische en onzekere Belg zal je geen last meer hebben.

Lalsacien 29 september 2020 om 12:27

@Wouter Je moet het niet persoonlijk opvatten. Na de heisa rond Sporza en Wuyts afgelopen weekend word er argwanend gekeken naar Vlamingen. We moeten op het forum vooral niet generaliseren. Als je niet in herhaling valt en netjes communiceert zal niemand je het kwalijk nemen dat je hier post. Je bent hartelijk welkom!

Martin van der Groep 29 september 2020 om 12:34

Helemaal met Wouter Pelgrims eens. Chauvinisme is ons niet vreemd. Als Nederlander hoop ik dat Mathieu veel gaat winnen de komende tijd maar kan ook genieten van raspaarden als Wout, Flip en Hirschi.

Lalsacien 29 september 2020 om 12:58

Nog een nieuw lid! Welkom!

leo jansen 29 september 2020 om 13:11

Dat is het nou net Martin….. Bijna iedere Nederlander hier kan Wout goed velen…Maar als het over jumbo ging dan waren er hier een aantal vlaamse trollen aanwezig die constant het bloed onder je nagels vandaan haalde.

Rik Verstraeten 29 september 2020 om 13:18

Euh, wat bedoel je ?

Headlines

Materiaalzone

Populair