Mathieu van der Poel explodeert naar zege in Arctic Race of Norway

Mathieu van der Poel explodeert naar zege in Arctic Race of Norway

foto: Marcel Koch

donderdag 16 augustus 2018 om 17:26

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste overwinning in het rood-wit-blauw binnen. De 23-jarige Nederlands kampioen van Corendon-Circus was op een hellende strook in Kirkenes veruit de sterkte. Hij liet Sergei Chernetckii en Benjamin Declercq achter zich. MVDP is ook meteen de eerste leider in de Arctic Race of Norway 2018.

Grote groep rijdt weg
Tijdens de beginfase regende het aanvallen rondom de Noorse fjorden. Een omvangrijke groep van zo’n twintig renners maakten in eerste instantie het verschil. Op de Gandvikklubben – de eerste klim van de dag – pakte Warren Barguil de punten. Het bleek meteen de aanzet voor een nieuwe vluchtpoging, maar de rest van de kopgroep kwam snel weer aansluiten. Ondertussen volgde het peloton nog altijd om een ruime minuut van de leiders in de wedstrijd.

Van der Poel degradeert tegenstand
In de laatste dertig kilometer kwam het peloton eindelijk aansluiten bij het grootste deel van de voormalige kopgroep. Dat was echter tegen de zin van zes andere renners, die kilometers lang een kleine voorsprong verdedigden. Zij werden gegrepen, waarna een tweetal haar geluk beproefde. Zij zingen het uit tot op vijfhonderd meter van de meet. Op de laatste hellende strook leek Van der Poel bijna te vallen en ingesloten te raken, maar met een indrukwekkende versnelling liet hij het hele veld vervolgens ruim achter zich.

Dit artikel delen:

51 Reacties

Veloburto 16 augustus 2018 om 22:21

Tsjernetski is de Nederlandse transcriptie

sooike 16 augustus 2018 om 23:59

Wat een machtsvertoon….Hebben we dit ooit vaker gezien van een Nederlandse renner de laatste 40 jaar? Niet zozeer de prachtige zege van vandaag maar zijn oeuvre tot nu toe ? Jammer dat hij niet in het geel-zwart rijdt, dan zouden de kolommen hier te klein zijn….

rahimns 17 augustus 2018 om 00:02

Ik zou willen dat hij in het geel-zwart zou gaan rijden, het liefst morgen al ;)

horsm 17 augustus 2018 om 00:02

Haha… iets zegt me dat Sooike MvdP helemaal niet graag in het geel-zwart zou zien…

Headlines

Materiaalzone

Populair