‘Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar kunnen blok vormen tegen Jumbo-Visma’
vrijdag 3 maart 2023 om 19:00

‘Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar kunnen blok vormen tegen Jumbo-Visma’

Podcast Het Vlaamse voorjaar is begonnen met een ware demonstratie van Jumbo-Visma. In Omloop het Nieuwsblad (Dylan van Baarle) en Kuurne-Brussel-Kuurne (Tiesj Benoot) pakten ze de overwinning. Wat opviel was het klassenverschil ten opzichte van de concurrentie.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Verslaggevers Maxim Horssels en Raymond Kerckhoffs waren afgelopen weekend ter plekke en analyseren wat zij zagen. In beide wedstrijden opende het Nederlandse WorldTeam al heel vroeg de koers. Hoe kunnen de andere ploegen zich wapenen tegen deze offensieve koersstijl van Jumbo-Visma? Die vraag staat centraal in deze aflevering van de WielerFlits Podcast.

De les van het Openingsweekend is dat Jumbo-Visma op honderd kilometer van de finish in staat is het peloton enorm uit te dunnen en zo een overtalsituatie te creëren. Dat zou betekenen dat het meesturen van betere renners in de vroege vlucht nog belangrijker is.

UAE Emirates, met Tadej Pogačar en Tim Wellens, kunnen zich in de finales van de klassiekers fixeren op een Van Baarle en op een Wout van Aert. Die durven dat gevecht aan”, stelt Kerckhoffs. “In de finales gaat het toch tussen de grote kampioenen. Pogačar en Van der Poel zijn goede vrienden en kunnen samen een blok vormen tegen Jumbo-Visma.”

Jonas Vingegaard
In het tweede deel van deze aflevering gaan we het hebben over Jonas Vingegaard en kijken we ook met een schuin oog vooruit naar Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Dat doen we met verslaggever Nick Doup, die afgelopen week naar Spanje reisde en daar getuige was van alweer een demonstratie van Jumbo-Visma. Ditmaal van Tourwinnaar Jonas Vingegaard in de nieuwe wedstrijd O Gran Camiño.

Deze artikelen worden besproken
Dit lees je in de nieuwe RIDE
https://www.wielerflits.nl/nieuws/deze-verhalen-lees-je-in-de-nieuwe-voorjaars-editie-van-ride/

Voorbeschouwing Strade Bianche
https://www.wielerflits.nl/nieuws/voorbeschouwing-strade-bianche-2023-eerste-grote-test/

Spectaculaire dronebeelden
https://twitter.com/ograncamino_igt/status/1629927079222312967


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2023 13:08
Pogacar en Vdp goede vrienden is ook weer wat overdreven toch!
  2 maart 2023 19:36
  Ze kunnen het prima met elkaar vinden, maar de overdrijving 'goede vrienden' is kennelijk nodig om het artikel uit de verf te laten komen.
  2 maart 2023 19:54
  Beetje zoals Remco en Vdp "vrienden" zijn. Gaan wel eens samen trainen en posten dan altijd foto om Wout beetje te jennen denk ik.
2 maart 2023 19:27
Bondjes worden altijd gesloten zo lang het voor beide partijen voordelig is. En daarna is het weer ieder voor zichzelf. En het verloop van de koers bepaalt welk bondje voordelig is voor welke partijen. Als Pogi besluit op 60 km aan te gaan en lost iedereen, dan ontstaat het bondje JV/VdP. En als VdP gaat...... Jullie snappen het wel.
3 maart 2023 12:38
De Strade Bianguh
2 maart 2023 23:52
De podcast zonder man van de show, was goed luisterbaar. Vooral het doornemen van half de deelnemerslijst met alle pareltjes etc.. en overige onzin, heb ik niet gemist.
3 maart 2023 05:50
‘Laten we de twee namen noemen die de meeste clicks opleveren en zeggen dat ze een blok kunnen vormen’, interessant geleuter.

Geen enkele meerwaarde om dat te gaan bestempelen als een soort van verbond als het zonder verbond ook hun manier van koersen is.

En om ze heel goede vrienden te noemen is ook gezwam.
2 maart 2023 11:10
Jongens als Van der Poel, Pogacar, Evenepoel (en weet je wat? Ik geef Alaphilippe voor dit jaar het voordeel van de twijfel) en Alaphilippe worden echt niet zenuwachtig van het blok van TJV. Die rijden rond als éénmansleger waar het "blok" zijn handjes vol aan krijgt. Pogacar is nota bene op de bagagedrager van TJV Tourwinnaar geworden, ze konden hem geen grotere dienst bewijzen dan de concurrentie uit te roken. Dus die weet wel hoe hij met dat bijltje moet hakken. Handig als het bijltjesdag is.
  2 maart 2023 11:34
  Dat was 2020. Eenmansleger pogacar verloor vorig jaar nog van “het blok”.
  2 maart 2023 11:40
  Hou ze dat bijtje moeten hakken, het is bijtjesdag. Dat zou leuker zijn geweest als je het over de geel zwarten had gehad.
  2 maart 2023 11:44
  Ja, dat zou inderdaad uitermate leuk zijn geweest.
  2 maart 2023 11:46
  Cherry picking! Hij werd ook op de bagage drager verslagen afgelopen jaar dus wat is je punt. Juist daar bleek de vrees van het blok groot daar hij zich kapot reed op een stuiptrekking van Roglic.

  Van het blok in het voorjaar worden ze niet bang de eenmanslegers zoals jij ze noemt. Maar als ze ook nog eens aangevoerd gaan worden door eenmansleger Wout van Aert weet ik wel zeker dat ze daar hun koers op afstemmen en dus angst hebben voor het Blok!
  2 maart 2023 12:00
  Pogi, Flip en VdP zijn uiteraard niet de mannen die er een probleem mee hebben als de koers vroeg wordt opengebroken dit voorjaar, hun ploegmaten wel. Mocht van Baarle vervolgens gaan dan schuift VdP echt wel mee hoor, die gaat echt niet enkel op het wiel van Wout rijden.
  En dan houd v baarle de poten stil en moet vdp rijden. Waarbij v aert uit de wint wordt gehouden daar vlak achter. En anders schuift v aert ook mee
2 maart 2023 12:23
Het lastige voor TJV aan klanten als VDP en een Pogacar in een eendagskoers is dat zij er ook van houden om een koers vroeg open te breken. Poga RvV vorig jaar full gas op 60 km, VDP het jaar ervoor in PR op 80km. Als zij echt het gaspedaal open trekken dan kunnen er maar een handjevol volgen. Wat dat betreft kan ik de titel van de podcast deze keer wel volgen.
  En dan kan v aert zn ploegmaats op kop zetten en de vroege vluchter onder druk zetten. En zelf uit de wind zitten
2 maart 2023 13:20
Favorieten volgens WielerFlits:

**** Mathieu van der Poel
*** Tom Pidcock, Julian Alaphilippe
** Tim Wellens, Tiesj Benoot, Quinn Simmons
* Pello Bilbao, Davide Formolo, Alberto Bettiol, Matej Mohorič

Over welk blok van TJV hebben we het nu precies?
  2 maart 2023 13:38
  Tja als je de titel goed had gelezen wist je dat diet niet over Strade ging. Tadej start daar namelijk ook niet.
  2 maart 2023 13:59
  Feitelijk gaat het over de ronde van Vlaanderen en (wellicht) de E3 en/of DDV. In de Strade heeft Jumbo met Benoot de uitgesproken kopman en MSR is geen koers voor blokken etc.
  "Verstand op nul" is een perfecte nickname voor je zo te lezen.
  2 maart 2023 15:55
  Ah ja, iets te snel conclusies getrokken idd.. Ik ging ervanuit dat ze gingen voorbeschouwen op de Strade..
2 maart 2023 17:01
tjaa, als de een ontsnapt en de ander kan alleen of zonder JVs mee aansluiten, dan zullen ze wss doorrijden en TOEVALLIG een blok vormen

maar als een goeie JVer (of een andere topper) weg rijdt zal de een niet op de ander wachten, sterker nog, als het in de uiterste finale gebeurt zouden ze wel eens naar elkaar kunnen kijken
3 maart 2023 11:36
Het kan. Het hoeft niet, maar het kan wel. Misschien.
3 maart 2023 13:24
Als Tadej, Thieu, maar ook Asgreen, Stuyven of Kueng bijv. op 60 a70 km voor de meet het gaspedaal indrukken, kan het blok zomaar al zelf op het hakblok liggen. TJV heeft z'n kaarten op tafel gelegd. Kan nu met open kaarten gespeeld worden. Uitkomst ongewis
2 maart 2023 15:48
Een blok tegen renners als Pogi en MvdP gaat misschien maar gedeeltelijk werken. Precies als het belgisch blok waar ieder jaar opnieuw over wordt gesproken met het wk cyclocross. 1 versnelling en het hele belgische blok is gelost. Zo dus ook met de meeste “knechten” van welke ploeg dan ook. Als renners als van Aert, van der Poel, Pogacar en misschien ook nog Alaphilippe en Pidcock aangaan kunnen er niet veel andere volgen en wordt het een strijd van man tegen man.
2 maart 2023 20:36
Jumping into conclusions. De eerste pannenkoeken waren voor de pannenkoekenploeg; wie weet houdt het daarbij wel op voor dit jaar?
2 maart 2023 15:35
Samenheulen met een ploeg die gefinancierd wordt door een schurkenstaat?
Lijkt me niets voor vd Poel en hij heeft ze ook niet nodig.
2 maart 2023 19:20
Het is maar zeer de vraag of naast van Aert een twee Jumbo überhaupt kan volgen als er volle bak gereden wordt.
  2 maart 2023 20:50
  Ze kunnen misschien wat in de buurt blijven en terugkeren als er vooraan wordt getwijfeld, maar als 1 van die 2 al zijn duivels ontbindt op de Paterberg, dan hangen Laporte, Van Baarle en Benoot gewoon in het decor. De kans dat Van Aert dan zelf kan volgen, schat ik ook maar in op 50%.

  Maar goed, het zal dan ook wel de bedoeling zijn dat er dan nog een geelhemd voor rijdt en de luxe is dat ze daar heel veel opties voor hebben, zowat iedereen behalve Van Aert zelf (die eigenlijk weinig scenario's heeft die naar winst leiden).

Reacties zijn gesloten.