Van der Poel en Brand presteerden het best in de kerstperiode

maandag 4 januari 2021 om 13:09
Van der Poel en Brand presteerden het best in de kerstperiode

foto: Cor Vos

De afgelopen twee weken volgden de veldritten elkaar in sneltreinvaart op. Van Namen tot aan de wedstrijd in Hulst stonden niet minder dan negen crossen op het programma. WielerFlits zette alle kerstcrossen op een rijtje en berekenden wie dé man/vrouw van de voorbije twee weken is

Om tot een verantwoorde uitkomst te komen, hanteren we de volgende puntenverdeling. De drie wedstrijden om de Wereldbeker, in Namen, Dendermonde en Hulst, wegen het zwaarst (10 punten voor de winnaar, 9 punten voor de nummer twee, enz.), in de klassementscrossen van Herentals, Heusden-Zolder en Baal krijgen de eerste vijf renners punten (5 punten voor de winnaar, 4 punten voor de nummer twee, enz.) en in de crossen van Essen, Bredene en Gullegem enkel de eerste drie renners.

Bij de mannen blijkt Mathieu van der Poel het best te hebben gepresteerd in de kerstperiode. De huidige wereldkampioen won zeven van de negen crossen; in Dendermonde en Herentals stond Wout van Aert dan weer op het hoogste treetje van het podium. De Jumbo-Vismarenner was de op een na beste in de kerstperiode, ondanks dat hij de losse crossen van Essen, Bredene en Gullegem aan zich voorbij liet gaan. Michael Vanthourenhout, die in Herentals en Bredene naar het podium reed, vinden we terug op de derde positie.

De beste renners in de kerstperiode 2020-2021
1. flag-nl Mathieu van der Poel – 52 punten
2. flag-be Wout van Aert – 41 punten
3. flag-be Michael Vanthourenhout – 27 punten
4. flag-gb Tom Pidcock – 22 punten
4. flag-be Toon Aerts – 22 punten


Bij de vrouwen kleuren de bovenste drie posities rood-wit-blauw, met Lucinda Brand bovenaan. In de kerstperiode zegevierde de Rotterdamse in Namen, Dendermonde en Heusden-Zolder en werd in de andere drie klassementscrossen, in Hulst, Herentals en Baal, tweede. Op de tweede plaats treffen we Ceylin del Carmen Alvarado, winnares in Herentals en Baal, aan, vóór Denise Betsema. Clara Honsinger, die goed scoorde in de Wereldbekers van Namen en Dendermonde, en Blanka Kata Vas, de winnares in Bredene en Gullegem, maken de top vijf compleet.

De beste rensters in de kerstperiode 2020-2021
1. flag-nl Lucinda Brand – 42 punten
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado – 37 punten
3. flag-nl Denise Betsema – 29 punten
4. flag-us Clara Honsinger – 25 punten
5. flag-hu Blanka Kata Vas – 19 punten

Dit artikel delen:

7 Reacties

Michelangelo 4 januari 2021 om 13:34

Wauw, nog een nieuw klassement. Is het prijzengeld al bekend? ;-)

Voor mij hadden dit soort lijstjes niet gehoeven. Want je kunt van alles vinden van de rekenmethodes etc. Een poging om te “objectiveren” met subjectieve maatstaven. En waarbij voorbij wordt gegaan aan de motivatie waarmee crossers hun keuzes maken. Zowel in hun programma (waar ga ik rijden) als ook tijdens de cross (ga ik voor winst, consolideer ik mijn plek in het klassement of spaar ik me voor de dag van morgen (of zelfs: weiger ik te verdrinken in de modder in Dendermonde)).

Mijn lijstje (zonder enige rekenmethode, maar puur met wat ik heb gezien in de crossen):
1 VdP 2 VAert 3 Pidcock 4 Vanthourenhout 5 Toon Aerts
1 Band 2 Alvarado 3 Betsema 4 Vas 5 Honsinger

Nico Dick 4 januari 2021 om 13:41

@michelangelo: dan is het toch aangenaam vaststellen dat de cijfers weergeven wat jij gezien hebt? ;-)

Michelangelo 4 januari 2021 om 13:49

@Nico Dick,
Ik heb net net wat anders gezien dan de cijfers… Zelfde poppetjes, andere volgorde.

Gewoon omdat Pidcock net wat meer de indruk heeft gegeven om het Van Aert en VdP lastig te kunnen maken. En Vas omdat ze meteen toeslaat als de grote 3 er niet zijn, en daarbij ook Honsinger op meer dan een minuut zet in Bredene. En ook in Hulst duidelijk de betere was.

Maar dat maakt verder ook niet veel uit, het is net hoe het “rekenmodel” in elkaar steekt ;-)

Arie den Blanken 4 januari 2021 om 13:58

Er zijn drie klassementen en een UCI-ranglijst. Daar hebben we genoeg aan.
Een klassement waarbij de crossen met de hoogste kijkcijfers de hoogste punten waardering krijgt is dan nog minder onzinnig

Wheely 4 januari 2021 om 14:06

Van Aert presteerde het beste in augustus volgens mijn data, van der Poel in oktober.

Martino87 4 januari 2021 om 14:18

En wie wint het wereldkampioenschap open deuren intrappen?

Jalabertje 4 januari 2021 om 17:41

Een van de leuke aspecten van wielerflits is dat ze het meeste nieuws hebben, meer dan sporza en dergelijke. Daar hoort lijkt mij automatisch bij dat niet als het nieuws even nieuwswaardig is. Of dat laatste zo is is afhankelijk van je liefde voor de sport.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair