Mathieu van der Poel: “Cross per cross nu hardheid opdoen”

maandag 27 december 2021 om 14:08
Mathieu van der Poel: “Cross per cross nu hardheid opdoen”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel kijkt met tevredenheid terug op zijn rentree in het veld tijdens de Wereldbeker in Dendermonde. Zijn knie en rug hielden stand, terwijl hij een halve wedstrijd goed weerwerk kon bieden tegen man in vorm Wout van Aert. “De vijf weken die ik nu heb tot aan het WK, zullen zeker volstaan”, zegt hij over het wegwerken van zijn conditie-achterstand.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Na afloop vertelde de renner van Alpecin-Fenix zondag aan Het Nieuwsblad dat er niet alleen wat wildvlees was weggesneden na zijn val op zijn knie. “Intern is er ook iets geraakt, maar de ontsteking is er nu wel af. We proberen de modder er zo veel mogelijk uit te houden. Ik hoop dat de problemen definitief voorbij zijn wanneer de wonde helemaal is geheeld”, gaf hij nog mee. “De pijn was niet erger dan anders. Daar ben ik tevreden over. Pijn in de rug zal iedereen wel hebben op dit parcours. Het heeft me zeker niet belemmerd.”

Wel is er voor MVDP nog werk aan de winkel, want eeuwige rivaal Van Aert was – zoals de Nederlander verwachtte – in Dendermonde een klasse beter. Hij heeft nog vijf weken tot het WK in het Amerikaanse Fayetteville, de enige cross die voor hem telt deze winter. De wereldkampioen verwacht nog genoeg tijd te hebben. “Zeker wel. Als ik in de kerstperiode alle crossen kan afwerken en tussendoor mijn stage kan doen, zal dat al een groot verschil maken. Cross per cross moet ik nu hardheid opdoen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dantiest 27 december 2021 om 14:56

Niks op tegen dat je voor jouw doen heel laat start maar hou toch op met die smoesjes.

"Er is zelfs iets geraakt…" hoooeeee

Rij dan met een extra verband of beenstukken en neem geen risico met pleistertje.

Ook, neem je niet onnodig veel risico met je rug? We zagen je gisteren weer stretchen. Het kan op dit moment de lengte van je carrière serieus inkorten.
Of is het toch niet zo erg?

EricV 27 december 2021 om 15:11

Welke smoesjes? Hij zegt toch gewoon dat hij wereldkampioen wordt met 2 vingers in zn neus

Dantiest 27 december 2021 om 15:17

smoesjes van vermeende ernstige kniewonden

Er is gewoon een uitgestippeld plan om met meer energie aan het wegseizoen te starten want vorig jaar was hij prematuur op zijn top, nl. in de Strade.

EricV 27 december 2021 om 15:28

Nogal logisch he. Veldrijden is een c sport

Dantiest 27 december 2021 om 15:40

Op deze manier doe je natuurlijk geen hardheid op he Matje. Kom op!

Zack 27 december 2021 om 17:18

Vandaag niet veel gemerkt van zijn hardheid, als je zelfs niet voor plaats 15 wil rijden kan je beter niet starten.
Iedereen heeft wel eens slecht moment, maar uitrijden zou toch het minste moeten zijn ook al ben je gevallen.

Laatste nieuws

Materiaalzone