Mathieu van der Poel behoudt ongeslagen status in Diegem

zondag 29 december 2019 om 21:00
Mathieu van der Poel behoudt ongeslagen status in Diegem

Foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft de Superprestigecross in Diegem gewonnen. De wereldkampioen wist zich ditmaal tot halfweg te bedwingen. Het is zijn zesde zege in Diegem bij de profs op rij, en zelfs zijn tiende in totaal. Eli Iserbyt strandde op korte afstand op plekje twee.

Pas iets na de klok van 20 uur trok een pak van liefst 83 renners zich op gang op Diegems grondgebied. Een avondcross bij kunstlicht is altijd iets speciaal, maar daar trok Lars van der Haar zich niets van aan. Van der Haar sukkelde de afgelopen weken met rug- en kuitblessures, maar was nu dus toch weer present.

Niet veel later volgde er een eerste prik van maestro Mathieu van der Poel, gezwind gevolgd door man in vorm Eli Iserbyt, die het Van der Poel ook afgelopen week ook in Loenhout lastig maakte. De tengere West-Vlaming gaf de indruk dat Van der Poel vandaag niet zomaar klaar met hem zou zijn en durfde het zelfs aan om de daaropvolgende rondes de koppositie op zich te nemen. Iserbyt maakte indruk in de openingsfase, maar toch wist een groepje met Tim Merlier, Michael Vanthourenhout, Tom Pidcock en Corne van Kessel zich weer in de wedstrijd te knokken.

Iserbyt lost, maar vindt tweede adem
Halverwege ging Mathieu van der Poel eens vol op de trappers staan op het asfalt. Net op dat moment ging Iserbyt in de fout op de schuine kant. Zo kwam hij middenin het achtervolgend groepje terecht, waar er vervolgens heel wat naar elkaar gekeken werd. Het hele groepje kwam zo in een ronde tijd op liefst 22 seconden van Van der Poel te zitten. Er bleek aan de wereldkampioen wederom niets te doen vandaag.

Toch vond Iserbyt in het laatste wedstrijdkwart zijn tweede adem. Samen met Michael Vanthourenhout ging hij toch nog eens op zoek naar Van der Poel. De twintig seconden werden er weer vijftien, en aan het bittere eind zelfs weer tien. Maar Van der Poel maakte zich nooit nog zorgen en kon aan het einde met enkele sprongetjes zelfs het publiek entertainen.

foto: Cor Vos

Van der Poel pakt zo zijn zesde zege bij de profs in Diegem op rij. Over alle categorieën heen is het voor Van der Poel zelfs zijn tiende zege in Diegem. Dankzij deze overwinning behoudt hij dus zijn ongeslagen status.

Superprestige veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 6: Diegem

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 9s
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 28s
4. flag-be Tim Merlier (Creafin-Fristads) op 37s
5. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Baloise) op 40s
6. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 49s
7. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Baloise) op 1m09s
8. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Baloise) op 1m32s
9. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus) op 1m48s
10. flag-gb Tom Pidcock (Trinity)

Dit artikel delen:

22 Reacties

Wheely 29 december 2019 om 21:07

Ha smullen weer, en ook nog een sauzen relletje.

Emergo 29 december 2019 om 21:11

Iserbyt evenknie?, voorlopig nie.

Martino87 29 december 2019 om 21:13

Hij denkt er zelf anders over…

WernerFranke 29 december 2019 om 21:13

Ik denk wel dat hij volgend jaar de evenknie van VDP kan zijn op dit soort omlopen.

LucasR 29 december 2019 om 23:03

Als de wegrenner MvdP sporadisch nog eens het veld in duikt wel ja. ;-)

Thijs E 29 december 2019 om 21:14

Iserbyt en Sweeck marcheert dus niet. Mathieu vandaag ook niet optimaal. Hij moet wel zorgen dat hij tegen het WK wel weer super is.

Dolfy 29 december 2019 om 21:15

Van der Poel gaf aan niet een echt beste dag te hebben maar wint toch met best wel overmacht. Ik had niet het idee dat in de laatste anderhalve ronde zo vol ging als daarvoor. Kan zijn omdat hij zijn limiet aanvoelde komen.

Iserbyt sterk, dat gezwets over Sweeck vond ik wat minder, heeft-ie wel handje van, zich druk te maken bijna niks. De leeftijd speelt daarin denk ik ook wel mee..

Wheely 29 december 2019 om 21:18

Mathieu ziet er ook uit alsof hij nodig zijn bedje in moet.

koos verrek 29 december 2019 om 21:45

Iserbyt is gewoon ook niet zo slim…

Jooop 29 december 2019 om 21:20

Toch opvallend dat VDP niet de explosiviteit heeft van vorig jaar. Heeft meer aan duurtraining gedaan en minder aan interval. Als je kijkt wat voor seizoen hij vorig jarig gehad heeft zou je toch geen aanleiding zien om iets te veranderen. Ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken in de rest van het seizoen.

Jurriaan E 29 december 2019 om 21:33

Misschien om te voorkomen dat hij niet meer mee kan zoals bij de WK op de weg?

maklukzat 29 december 2019 om 21:34

Logisch toch. Hij doet meer duurtraining, want hij heeft ook nog een programma op de weg. In het veld wint hij toch wel.

Jooop 29 december 2019 om 21:48

WK was toch een heel specifiek moment, de koude en toch te weinig gegeten. En ik snap dat het voor het wegseizoen is, maar het wegseizoen van vorig jaar gaf toch weinig aanleiding voor een andere aanpak. Ook in de klassiekers kon hij toch het eind toe mee. Maar er zal ongetwijfeld een doordacht plan achter zitten. Ben benieuwd hoe het uitpakt. Tot nu toe gaat het veldrijden naar verwachting, maar heeft hij wel meer moeite dan vorig jaar om het verschil te maken.

Martino87 29 december 2019 om 21:23

Ik snap die reactie van Iserbyt niet. Hij wordt er op dat stuk naar de finish afgereden en zat toen ongeveer op 1 seconde. Als hij beweert er zonder dat akkefietje (waarvan hij niet wil zeggen wat het is) er niet afgereden zou worden, waarom kon hij dat gat van 1 sec dan niet dichten?

Wheely 29 december 2019 om 21:48

Eli zou gemaand zijn op Sweeck te wachten omwille van het klassement, dus hij vindt dat hij niet volledig voor eigen kans heeft kunnen rijden.

Andreotti 29 december 2019 om 22:42

Precies, ik snapte zijn opmerking ook niet helemaal. Hij werd toch echt zelf uit het wiel gereden dus volgens mij was het een hoop onzin om te zeggen dat hij er niet afgereden zou worden en dat het lag aan wie er in zijn wiel zat….

Maikel Vennix 29 december 2019 om 23:17

Klinkt niet gezellig daar bij het Pauwels Sauzen team. Pas geleden Iserbyt aan het foeteren op Vanthourenhout, en nu is Sweeck de gebeten hond in de ogen van onze Eli.

Ik heb het niet zo met die kleine Belg. Lijkt me geen prettig figuur om in je ploeg te hebben, ook al lijkt de sponsor er met de contractverlenging anders over te denken.

What goes around, comes around. En ik denk dat Eli er verstandig aan doet om dat te beseffen. Zowel tijdens de cross als ook naderhand. Dergelijk gedrag zou je wel eens op een heel vervelend moment terug betaald kunnen krijgen.

Ben overigens ook wel heel benieuwd naar de uitleg van Sweeck en de ploegbaas…

xistnc 30 december 2019 om 00:07

Ik denk dat Iserbyt meer talent heeft dan alle Sweecks en Vanthourenhouten bij elkaar. Ik denk dat Eli dat ook denkt en die gedachte maar moeilijk weet te verbergen.

klootje kriekeljon 30 december 2019 om 06:14

Voor ons vermaak wel prettig dat het niet marchandeert.

Cochise 30 december 2019 om 10:06

Je hebt natuurlijk het eigenzinnige en weinig sympathieke karakter van Iserbyt maar dit is toch ook weer een bewijs dat een “ploegleider” in een veldrit complete onzin is.

Barend Boudewijn 29 december 2019 om 21:45

Prima overwinning weer, al ziet het er idd allemaal een stukje minder flitsend uit dan vorig jaar

Paul Boudreaux 30 december 2019 om 01:02

Maybe he doesn’t yet have the speed he had last year, but hard to worry about the form of a rider who can spot the best riders in the world 40 seconds and a clear track, and still win rather handily. If anything he is in better position this year for the World Championships given the seemingly bigger base and still plenty of time to gain the speed of last year.

Headlines

Materiaalzone

Populair