Mathieu Heijboer: “Ik hoop echt dat dit voor Robert Gesink een enorme bekroning is”

vrijdag 19 augustus 2022 om 22:16
Video

Jumbo-Visma was in de ploegentijdrit die deze Vuelta a España 2022 opende opnieuw een klasse apart. De Nederlandse ploeg kwam voltallig over de meet en verpulverde de tegenstand. Tijdrittrainer Mathieu Heijboer was dan ook een blij mens na afloop. “Dit had ik niet verwacht, moet ik eerlijk zeggen”, vertelt hij. Voor de camera van WielerFlits gaat hij onder meer in over de rol van Rohan Dennis, Sepp Kuss en de tactiek.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Uiteindelijk was het Robert Gesink die als eerste de meet passeerde en zodoende de eerste leiderstrui mag aantrekken. Tot grote vreugde binnen Jumbo-Visma, zo ook bij Heijboer. “Dit is iets waarvan we gedroomd hebben, voor hem. Hij heeft al zo’n geweldig carrière gehad, zo veel betekend voor deze ploeg. Ik hoop echt dat dit voor hem een enorme bekroning is. Hij is natuurlijk nog lang niet klaar, maar dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten voor hem. Fantastisch!”

Ook de start in Nederland bracht Heijboer in vervoering. “Geweldig dat we dit hier in Utrecht mogen meemaken. Het publiek was geweldig en dan Robert aan de leiding. Een perfecte dag!”, vat hij samen.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

fietsvriend 19 augustus 2022 om 22:29

Hier verspreekt Heijboer zich toch een beetje, lijkt me. Kuss kort houden in het AK. Ik snap het, maar Roglic dan toch niet 100%?

0
katerkop 19 augustus 2022 om 22:40

Staat zoals hij zegt los van elkaar. Ook wanneer Roglic optimale voorbereiding had gehad hadden ze hiervoor gekozen.

0

Ik weet niet of Roglic echt 100% of niet. Maar dat je Kuss hoog in het AK wilt houden is altijd belangrijk. Zie de TdF door het blufpoker van Roglic in de etappe naar de Granon heeft Pogacar zijn TdF om zeep geholpen door uiteindelijk minuten te verliezen. Zonder die steun van Roglic had Vingegaard misschien niet de TdF gewonnen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone