Mathew Hayman wil nog een keer vlammen in Parijs-Roubaix

vrijdag 8 december 2017 om 16:38
Mathew Hayman wil nog een keer vlammen in Parijs-Roubaix

foto: Serge Waldbillig

Mathew Hayman wordt in april 40 jaar, maar de Australiër van Orica-Scott weet van geen ophouden. Hij beleefde twee jaar geleden zijn hoogtepunt door de 114de editie van Parijs-Roubaix te winnen. Nu staat hij voor zijn negentiende seizoen als profrenner. “Waarschijnlijk rijd ik Parijs-Roubaix voor de laatste keer.”


“Ik dacht in het begin van mijn carrière dat ik succesvol zou zijn als ik tien jaar actief was”, zei hij in gesprek met Cycling Central. Zijn loopbaan duurt echter al bijna twee keer zo lang. “Niet lang nadat je je eerste contract tekent, maak je je al zorgen over het volgende. Gelukkig heb ik me de laatste jaren daar geen zorgen over hoeven maken. Ik zei wel eens dat ik deze sport wil beoefenen tot ik het haat. We zijn nu buiten het seizoen, het gaat goed, iedereen is aardig. Maar er zijn momenten dat het er niet zo ontspannen aan toegaat. En ik heb natuurlijk ook mijn familie.”

Ondanks dat zijn wielerpensioen in de lucht hangt, weet Hayman nog niet wat de toekomst hem brengt. “Tot voor kort heb ik er eigenlijk niet zo bij stilgestaan, maar nu besef ik dat ik hierover moet nadenken. Dit duurt namelijk niet eeuwig.”

Parijs-Roubaix
In Parijs-Roubaix van 2017 eindigde Hayman als titelverdediger enigszins teleurstellend als elfde, “maar dat is niet slecht in Roubaix. Ik ben nu aan het trainen om alles te geven in 2018. Waarschijnlijk wordt dat mijn laatste. Ik word in april namelijk 40 jaar, de tijd tikt door en alles gaat niet meer zo makkelijk als op twintigjarige leeftijd.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

west 8 december 2017 om 16:50

Kan zo nog een jaar of 6 in Afrika gaan fietsen.

0
Geflitst 8 december 2017 om 19:29

Op zijn leeftijd en met zijn kwaliteiten zou ik een 11e plek niet echt als een teleurstelling omschrijven.

0
Lalsacien 8 december 2017 om 21:10

Gibus won ook pas laat in zijn carrière PR.

0
marehoek 11 december 2017 om 11:40

Ik heb Mathew van dichtbij meegemaakt, wat een sympathiek mens.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone